Vi har testet ADAM A8X højttalerne!

Adam-A8X

Hovedpersonen i vores seneste test var et par tyskproducerede ADAM A8X-højttalere. ADAM-højttalere er blevet brugt af lydteknikere til professionel lydblanding i mere end 10 år. Over tid er fremstillingsvirksomheden kommet med mere overkommelige prismodeller til hjemmet, hobby-hi-fi-fans, selvom det stadig er en af de dyrere højttalere. Den mest kraftfulde tovejsskærm i AX-serien er A8 .

Tape tweeter

Subwooferen drives af en 150 watt forstærker og bånddiskanten af en 50 watt forstærker. Bånddiskanten er den mest definerende del af denne type, udviklet af Dr. Oskar Heil. ADAM-ingeniører har vedtaget og videreudviklet denne teknologi. Essensen af X-ART (Extended Accelerating Ribbon Technology) er den plisserede membran, hvor folderne komprimeres eller udvides på grund af lyde, der kommer til deres overflade. Luften suges ind eller ud harmonisk og producerer en mere nøjagtig lyd som beskrevet af producenten.

Lad os se højttaleren!

Adam-A8X-anmeldelse

A8X har en kulfiber-subwoofer og en 56 mm X-ART tweeter. Dens front, to-port design udvider frekvensresponset til 38 Hz. På grund af subwoofer-keglens form får vi hurtige og bestemte baslyde. Der er selvfølgelig input på bagpanelet samt EQ og tweeter-kontrol. Den har tre bagpanelkontroller, der hjælper dig med at tilpasse lyden, så den passer til din egen smag og rumets egenskaber.

Adam-A8X-højttalertest

PWM brugerdefineret forstærker

 

Pulse Width Modulation (PWM), også kendt som klasse D forstærkning eller skifteforstærkningsteknologi, konverterer et indgående signal til en række rektangulære bølger med samme frekvens. Bredden på rektanglerne ændres over tid, denne bølgeform er meget lettere at montere. Den største fordel ved PWM-forstærkere er deres ekstremt høje effektivitet (> 90%). Resultatet er en meget lavere temperatur, hvilket gør brugen af kølelegemer unødvendig.

 

 

Lad os teste!

Vi lyttede til flere forskellige musikstile på ADAM A8X-højttalerne. Vi kan også rapportere positive og negative oplevelser. Fordelen ved højttalerne er, at de giver et ekstremt detaljeret lydbillede, selv fra forskellige studerepositioner. Instrumenterne lyder usædvanligt klare, bassen er fast, den fylder hele rummet. Vi lyttede først til Bon Jovis populære hit “It’s my life”. De nederste intervaller lød fejlfri, men instrumenterne, der spillede i midten og øverste rækkevidde, syntes at være skubbet i baggrunden. Tweeter “fløjter” i visse øvre områder, hvilket nedbryder lydbilledet noget. Den musikalske dvd The Phantom of the Opera kom i vores hænder efter det. Store operaarier udføres også i filmen, som blev en succes med skildringen af ​​Gerard Butler og Emmy Rossum. Vores indtryk her lignede de foregående. De dybere stemmer var også upåklagelige i dette tilfælde, men de kvindelige sopranestemmer og mellemklasseinstrumenter og vokal var mindre udtalt. På den anden side følte lydeffekterne sig bestemte og skabte en ægte følelse. Mens vi spillede Metallicas nummer “Enter Sandman”, stødte vi på denne fejl igen, guitarerne blev ganske enkelt sideaktører.

Vores mening

A8X har en moderne højttaler med klar og forståelig lyd, selvom vi efter timers lytning allerede har følt noget “øretræthed.” Det bruges populært af professionelle lydteknikere til lydoptagelse og lydblandingsformål, så vi kan ikke kalde det en dårlig højttaler. Det er dog vigtigt at bemærke, at i et rum med en ideel akustik vil højttalerparret helt sikkert yde mere overbevisende. Vi testede det i et rudimentært studie bestående af et kælderrum, så vi tror, at dette også kan have bidraget til den negative vurdering.

Fordele:

Fremragende detaljer og dybde

-Porte på forsiden

-Kan placeres både lodret og vandret

-XRT diskanthøjttalere

Ulemper:

-Mellem rækkevidde fungerer ikke godt

-Ingen monteringshuller

-Høj pris