Arcam AVR 750 7.1 Hjemmebiografforstærker test

En hjemmebiograf var stedet for vores sidste lydtest. Rumets surroundlyd var tilstrækkelig, der blev ikke registreret nogen alvorlig fejl. Da vi var der, blev en smuk sort Silent lydisoleret måtte, der blev solgt af vores firma, placeret på gulvet i rummet, så den akustiske behandling var virkelig komplet. Vi testede AVR 750 hjemmebiografforstærker fra det engelske firma Arcam ved hjælp af Dali Epicon 8-højttalere.

Arcam 750 – Udseende:

Arcam-AVR-750

Efter vores mening er “styrken” af Arcam AVR 750 hjemmebiografforstærker ikke ligefrem, hvordan den ser ud. Minimalistisk design, stift hus kendetegner lydenheden på 16,7 kg, dens enkle, måske lidt “billige” udseende gør det klart, at producentfirmaet fokuserede mest på funktionalitet. Den er mindre og lettere i størrelse end tidligere Arcam-modeller. Store køleplader og temperaturstyrede blæsere sørger for køling. Det har et stort, informativt display med lydstyrke- og inputvalgsknapper samt en analog indgang. Sidstnævnte er også et mikrofonstik.

Hvad kan den engelske 750 “hemmelige agent” gøre?

Arcam AVR 750 forstærkeren har 7 HDMI-indgange og 2 HDMI-udgange, som er ARC (Audio Return Channel) kompatible. Selvfølgelig kan den også konvertere til 4K, og 3D-kapaciteten er ikke glemt blandt de mange funktioner. Der er 3 komponenter, 4 kompositvideoindgange, 1 kompositvideooutput, 6 stereoanaloge ind- og udgange, RCA-stik, 4 koaksiale digitale og 2 optiske digitale indgange på forstærkeren. Du kan også finde USB-porte, LAN-stik, IR-udvidelser, FM- og DAB-radioantenner.

Arcam forstærker

Rumakustisk kompensation giver mulighed for endnu mere præcis justering. Desværre har den ikke indbygget Wi-Fi og Bluetooth-forbindelse. Til gengæld kan du oprette forbindelse til dit hjemmenetværk takket være Ethernet. En gratis software, der kan downloades, er udviklet specielt til Arcam til styring af forstærkeren. Desværre kan denne app for mange kun downloades til iPad, ikke tilgængelig til iPhone eller andre Android-enheder. Menuen er enkel og praktisk. Der skal udvises omhu for at placere højttalerne korrekt, selvom AVR 750s automatiske højttaleropsætning giver mulighed for kompensation, testtoner og en mikrofon. Lydstyrken styres af en Cirrus CS3318-chip. Det understøtter næsten alle formater, inklusive surroundformater såsom Blue Ray, Dolby TrueHD, DTS -HD Master Audio, Dolby Digital Plus, Dolby Digital EX, Dolby Digital, Dolby Pro Logic llx..etc. I modsætning hertil understøtter den ikke Dolby Atmos-, Auro 3D- eller DTS: X-formater.

Klasse “G” forstærker

Arcam-amp.

Det kombinerer fordelene ved klasserne “A” og “AB” og eliminerer samtidig deres ulemper. AVR 750 har flere strømforsyninger, med den første strømforsyning i klasse A. Hoveddyden til klasse “A” forstærkere er den klare, forvrængningsfri, realistiske lyd, men deres forbrug er ekstremt højt (150-250 watt), selv i hvile. 80% heraf er i form af termisk energi. Klasser “B” og “AB” er allerede meget mere effektive, forbruger mindre, men der er en vis krydsforvrængning.

Fjernbetjening

Den tynde, lette sorte plastfjernbetjening er praktisk, nem at bruge, og baggrundsbelysningen er meget gavnlig i et mørkt biografrum.

I biografen

Vi satte os for første gang foran Blue Ray-versionen af ​​2020-musikfilmen Cats, der optog mange verdensberømte skuespillere og stjerner. Mens jeg ikke rigtig kunne lide filmen, fungerede forstærkeren og Dali-højttalerne godt sammen. AVR 750 producerede en naturtro, rumlig, detaljerig lyd. Vi blev heller ikke skuffede over musikindsatserne, selvom han ikke gjorde det så godt ved lav lydstyrke. ”

Derefter spillede vi et krigsfilmdrama, 1917. Eksplosioner og skydning omringede os, og på grund af deres livagtige virkning ryste vi over de tordnende, eksplosive lyde.

Filmplakat Invisible Man

Vi fortsatte med at filme med sci-fi horror-genren. Vi så et uhyggeligt stykke med titlen Invisible Man, også i Blue Ray-kvalitet. Forstærkeren udførte også fremragende i dette tilfælde, dialogerne, de skræmmende, spændingsfremkaldende lydeffekter rørte ved og vibrerede vores liv, og deres maver blev ofte indsnævret som et resultat af 3D-lyden.

Vi downloadede Katy Perrys seneste sang, hit Daisies, så vi kunne prøve Arcam-forstærkeren, mens vi lyttede til musik. Stemmerne lød godt, smukt og naturligt. Musikken, sangene var tydeligt adskilt fra hinanden.

At købe eller ikke købe? Dette er spørgsmålet!

Alt i alt udførte Arcam AVR 750 hjemmebiografforstærker overbevisende i vores test. Uanset om du vil bruge det til at se film eller lytte til musik, kan vi være tilfredse med det. Det er kendetegnet ved enkelhed, god lydkvalitet og fremragende dynamik. Det er i stand til klar, rumlig, realistisk lyd. Det har dog også mindre positive egenskaber. Prisen er ret høj, men i denne priskategori kan vi også få en forstærker med bedre kvalitet, ydeevne og mere krævende udseende. Det viste sig at være lidt svagt ved lav lydstyrke. Dens udseende kan have været for simpelt. En anden ulempe er manglen på Wifi og Bluetooth og det faktum, at den ikke understøtter de nyeste lydformater. Den software, der kan downloades, kan kun bruges af iPad-ejere, desværre kan den ikke downloades til iPhones eller andre Android-enheder.

Vi giver 4 point ud af 5 point.