Arcam SA30 integreret hjemmebiografforstærker test

Den integrerede Arcam-forstærker har en udgangseffekt på 220 watt. Den er også udstyret med 3 RCA, 2 optiske, 2 koaksiale, MC og MM telefonindgange, et USB-stik og et 3,5 mm hovedtelefonstik.

Arcam klasse G-teknologi.

Denne forstærker er klasse “G”, hvilket betyder, at den fordobler udgangstrinnet for at eliminere tværgående forvrængninger i udgangskoblingen. I praksis kombinerer “G” -klassen fordelene ved “A” -klassen. Arcam bruger “G” klasse forstærkning på sine dyrere, premium enheder.

SA30 model funktioner

Frontpanel på Arcam SA30 forstærker

Forstærkeren har ikke HDMI-indgange, men tilbyder i stedet eARC, HDMI-tilslutning, hvilket forenkler forbindelsen til et tv. Google Chromecast, Airplay2, UPNP, Roon-slutpunkt, Spotify Connect, Tidal Connect, (sidstnævnte med MQA-understøttelse) og Tuneln-radiofunktioner er også tilgængelige på forstærkeren. Selvfølgelig er der også Wi-Fi og Ethernet-forbindelser på enheden. Takket være UPNP-streaming er high-definition netværksmusik også tilgængelig via Arcams dedikerede MusicLife-app eller med UPNP-kontrolappen (mConnect Bubble UPNP) eller med abonnements Roon-apps. Disse applikationer har vist sig at være mere stabile end Arcams egen software. RS232-forbindelsen muliggør integration i et intelligent hjemmeautomatiseringssystem.

Dirac Live korrigerer refleksions- og akustiske problemer via Windows eller Mac. En mikrofon er inkluderet, softwaren måler, beregner og korrigerer derefter fejlene og konverterer de analoge signaler til digitale signaler. 7 digitale filtre er tilgængelige til finjustering (Minimum fase hurtig afrulning, Lineær fase langsom afrulning). Af disse fungerede standard Apodizing-tilstand bedst for os under prøveperioden. Arcam Control-applikationen kan også styres via iO’er.

Udvendigt design

SA30 fjernbetjeningen er inkluderet i pakken

5 stykker, 4 mm højttalerkabler er også inkluderet i enheden. Det ydre af Arcam-forstærkeren er kendetegnet ved et moderne, simpelt og funktionelt design. Det grå hus har et kompakt sort / hvidt display samt cirkulære lydstyrke og tænd / sluk-knapper på frontpanelet. Den relativt lille LED-skærm kunne gøre billedteksterne mere læselige, og bogstaverne ser lidt langsomme ud. Under skærmen er knapperne til menu, inputvælger, lydløs og balance. For mange kan forstærkeren se lidt kedelig og ensformig ud, men for dem der foretrækker ren og enkel, praktisk lyd- og hi-fi-udstyr, kan Arcam SA30 være et ideelt valg.

Det er ikke særlig stort i størrelse, i alt 12 kg, så det er ret let at flytte og let at placere. Den berøringsfølsomme fjernbetjening har baggrundsbelysning og et simpelt og praktisk layout, der passer til forstærkerens udseende.

Vi testede forstærkeren

Test blev udført i et hjemmebiografrum parret med et Focal Chora 816 højttalersæt til hjemmebiograf. Biografens akustik var ideel ud fra vores målinger. Lydabsorberende paneler og diffusorpaneler er anbragt på væggene og loftet for at sikre korrekt akustik. Foran de relativt store vinduesområder og terrassedøren er der anbragt tykke mørkfarvede akustiske gardiner, som ikke kun garanterer den fremragende lyd i rummet, men også kan løse den komplette mørklægning, som er et væsentligt aspekt af et biografrum . Der er lagt en gulvmåtte på gulvet, som også hjælper med at dæmpe uønskede lyde.

Testprogram til forstærker SA30

Til at begynde med så vi actionfilmen Transformers- The Last Knight, som kom i biograferne i 2017. Arcam forstærkeren producerede meget intens, bestemt bas. Vi oplever et overraskende bredt scenebillede og ideelle mellem- og høje intervaller. Vi fortsatte med at teste forstærkeren med den musikalske komedie Rock of Ages, og vi var allerede nysgerrige efter musikaliteten i denne film. Arbejdet sammen med højttalersættet og forstærkeren af ​​høj kvalitet hørte vi en meget detaljeret, afbalanceret lyd.

Til den musikalske test valgte vi hans hit Sting: Desert Rose. Stereolyden var fejlfri, bassen lød klar og muskuløs, selv ved højere lydstyrker. Den producerede klar, blød lyd, kraftig, stram bas, og forstærkeren producerede slet ingen påtrængende, behagelig diskant og et udtalt mellemområde. Imidlertid syntes rytmen og momentum ikke meget for os, der var stadig plads til forstærkeren at forbedre sig.

Resumé

Dirac-programmet er mere komplekst og komplekst sammenlignet med anden forstærkersoftware, men det giver dig mulighed for at foretage bedre, mere pålidelige og mere nøjagtige indstillinger. Men ikke perfekt. Nogle opdateringer mangler stadig, det tog et stykke tid for enheden at starte op efter installationen, og en Bluetooth-forbindelse manglede, men det er ikke nødvendigvis et stort problem.

Vi fandt basissoftwaren til tider ustabil, så det er bedre at vælge UPNP-streamingtilstande i stedet. Dirac room akustisk korrektionssoftware er i modsætning til anden lignende software i stand til at foretage meget mere nøjagtige og bedre indstillinger, men det har stadig sine fejl. Dette program er ret kompliceret og komplekst, men hvis vi ikke giver op og foretager de nødvendige målinger og justeringer, får vi overraskende præcise resultater. Naturligvis vil værelseskorrektionssoftware alene ikke løse akustiske rumproblemer som ekko eller ugunstig efterklangstid. For disse mangler kan kun akustisk behandling give en virkelig effektiv løsning.

SA30 forstærkerstyring

SA30-forstærkeren bringer ikke noget nyt udad, klart funktionaliteten og anvendeligheden var designernes mål, da denne forstærker blev produceret. Forstærkeren er ikke i den billigste prisklasse, men hvis det ikke er det udvendige, der betyder noget, men premium-lyden, kan du vælge denne enhed til dit hjemmebiografsystem, selvom du kan købe andre mærker af forstærkere med lignende funktioner og fungerer til en bedre pris og endda har mere. det er også en konkurrent til Arcam, der har endnu flere funktioner.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts