Bang og Olufsen Beoplay E8 3.0 øretelefon test

Bang og Olufsen blev grundlagt i Danmark i 1925 af to ingeniører, Peter Bang og Svend Olufsen. Mærket, der er blevet verdensberømt, er berømt for sit smukke design og perfekte lyd.

Beoplay E8 3.0

Lyttere af Bang Olufsen Beoplay E8-3.0

Beoplay 3. generations trådløse øretelefon har gennemgået en hel del ændringer i forhold til sin forgænger. Den passer til næsten alle ørestørrelser, leveres med flere størrelser silikone og skumspidser, i alt fire par to gange, der ikke glider eller falder ud af øret, er stabilt placeret. Beoplay E8 kan køre i op til 35 timer eller 7 timers kontinuerlig afspilning.

Beoplay-E8 kasse

Det ekstremt elegante læderetui i høj kvalitet, hvor øretelefonerne kan opbevares, lukkes magnetisk og kan genoplades med øretelefonerne flere gange. Når sagen åbnes, indikerer en orange LED opladningsprocessen, og når den er fuldt opladet, lyser den grøn. Der er endda en USB-C-type indgang på bagsiden af sagen, hvilket er mindre moderne. Qi trådløs opladning er også mulig. Enheden var udstyret med fire mikrofoner. Det fik også nye basstik, så drevene kunne bevæge sig meget mere frit og producere mere præcis og intens bas.

Beoplay E8 ansøgning

Du kan downloade Beoplay-appen og bruge ToneTouch-funktionen til også at justere tonen. Download og brug af appen er virkelig ekstremt let.

Den har en Bluetooth 5.1-forbindelse, batteriforbruget er ret minimalt. SBC-, ACC- og APTX-codecs garanterer også klar lyd via iO’er og Android-enheder.

Hvorfor er typen codec vigtig for Bluetooth-lyd- og hi-fi-produkter?

Codecs komprimerer lyddata på en række forskellige måder. SBC-codec, dvs. Subband Coding, fungerer med et meget stort tab og ødelægger kun lyden yderligere. ACC-codec er heller ikke tabsfri, men det er en grad bedre end SBC. Den mest populære og bedste codec er APTX, som har en bithastighed på 352 kbps, udfører sit arbejde i en meget bredere båndbredde end SBC, så den kan flytte flere data i bedre lydkvalitet. Det transmitterer langt færre bits, mindre filer og forbedrer dermed lyden. I praksis giver det ifølge producenten cd-kvalitet.

Indtil videre fås Beoplay E8 3.0, der er IP54-klassificeret, i sort og grå, hvilket betyder, at den er beskyttet mod støv og stænk, men det er ikke muligt at nedsænke eller svømme i vand.

Beoplay-E8-3.0-Ladekissen

Hurtig opladning er også mulig. Dette tager cirka halvanden time. Du kan allerede købe en trådløs opladningsplade. Så snart du fjerner øretelefonerne fra sagen, tændes de automatisk. Hovedtelefoner kan styres med et enkelt tryk, men dette har også sine ulemper, for nogle gange kan vi aflevere kommandoer, som vi ikke rigtig ønskede på grund af et utilsigtet berøring. Dette kan blive ret irriterende efter mange gange.

Takket være gennemsigtighedstilstand kan du dæmpe venstre ørepropp med et tryk. Beoplay E8 3. generations øretelefoner har også et passivt støjfilter. Det transmitterer omgivende lyde, når det er nødvendigt, og kan styres med et enkelt tryk eller et program. Desværre har NFMI, dvs. nærfelt magnetisk induktionsforbindelse, undertiden vist sig ustabil, hvor venstre øre undertiden mister forbindelsen eller simpelthen ikke tænder den.

Auriculares Beoplay E8-3.0

Forbindelsen mellem højre og venstre ørepropper er rystende. Lyden var klar og skarp, men bassen viste sig at være meget svagere end de tidligere testede Bose Soundsport Free-øretelefoner.

Sammenlign Beoplay E8 2.0 og den nyeste E8 3.0!

Både in-ear og trådløse hovedtelefoner, designet af Jakob Wagner, har et genopladeligt batteri og trådløs opladning. Frekvensen er den samme for begge typer, mellem 20 og 20.000 Hz. Den førende følsomhed er 107 decibel, og impedansen er 16 ohm. Både E8 2.0 og 3.0 har en adaptiv lydfunktion, der styrer outputvolumenet.

Læderpåfyldningsetui og børstede aluminiumsindsatser viser høj kvalitet. Bang and Olufsen Signature Sound-applikationen og ToneTouch-tonekontrolfunktionen kan også bruges til begge øretelefoner. Begge typer er IP54-certificerede, som beskytter enhederne mod støv og stænkvand.

Lad os også se på forskellene!

Den seneste tredje generation af øretelefoner har fået 17 procent mindre størrelse og 11 procent mindre vægt end sin forgænger. Batteriets levetid steg derimod fra 16 timer til 35 timer, og øretelefonens batterilevetid steg fra fire til syv timer. I stedet for den tidligere Bluetooth 4.2-forbindelse bruger tredje generations headset en Bluetooth 5.1-forbindelse.

Beoplay E8 3.0 fik også fire mikrofoner og en forbedret DSP, så mikrofonerne taler i alle retninger. Takket være Microsoft Swift Pair-funktionen er parring med Bluetooth-enheder ekstremt hurtig, og det er endda muligt at parre hurtigt med Google. Den fik også en ny basforbindelse, takket være, som vi nævnt tidligere, får vi mere præcis og intens bas.

Den nyere model har en nyere, mere avanceret APTX-codec. Den har en USB-C-forbindelse, i tilfælde af tredje generation af øretelefoner er den passive støjfiltrering leveret af et Gen-støjfilter. Den nyere model vejede tungere med 55 gram i stedet for 45. E8 3.0-modellen fås i øjeblikket kun i to farver, sort og grå, mens 2.0-modellen fås i mange flere farver.

Konklusion
LOGO-billede IPO bang-Olufsen

Den danske premium-priskategori og kvalitetshøretelefoner er ikke de mest perfekte i forhold til prisen. Efter vores mening kan vi også finde bedre ydeevne og mere stabil forbindelse til øretelefoner såsom JBL eller Bose Soundsport Free. Sammenlignet med 2.0-modellen er lyden forbedret noget, og forbindelsen er også forbedret en smule, men kommunikationen mellem højre og venstre øre er stadig ustabil og usikker. Transparentilstand og applikationskontrol er på den anden side prisværdigt og meget nyttigt, hvilket forenkler brugen af headsettet. Vi var lidt skuffede, da vi testede den danskfremstillede enhed, på trods af den ret pebret pris og brandets omdømme, oplevede vi en hel del problemer.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts