Bose Soundbar 700 lydprojektor anmeldelse

Bose Soundbar 700 lydprojektoren er en smart højttaler takket være Amazon Alexa og Google Assistant. Imidlertid er manglen på HDMI-indgange og Atmos / DTS: X-understøttelse og glasset, der afspejler tv-skærmen, ikke så tiltalende til denne pris.

Fordele:
-Omfattende scenebillede
-Amazon Alexa, Google Assistant-applikationer
-ADAPTiQ lydkalibrering

Ulemper:
-Ingen Atmos / DTS: X
– Ingen HDMI-indgang
– Reflekterende overflade

Bose Soundbar 700-højttaleren bruger ligesom andre modeller QuietPort- og PhaseGuide-teknologier. Med virksomhedens ADAPTiQ automatiske lydkalibreringssystem er højttalerhuset det samme som den tidligere 300-model. 700 har også HDMI-tilslutning, eARC, Apple AirPlay 2-understøttelse, en nydesignet universel fjernbetjening og Bose Music-app. Amazon Alexa og Google Assistant er også indbygget, hvilket gør denne højttaler helt smart.
Desværre har denne enhed ikke en HDMI-indgang og understøtter ikke Dolby Atmos og DTS: X. Disse er ret alvorlige negativer for en højttaler, der falder i denne ret høje prisklasse og ikke engang har en separat subwoofer.

Bose Soundbar 700 soundbar funktioner:

Bose 700 soundbar anmeldelse

Bose Soundbar 700 ligner en high-end højttaler med et elegant højttalerhus og fremragende konstruktionskvalitet. Den har et perforeret, all-round aluminiumsgitter og hærdet glas, samt et valg mellem lys sort eller hvid. Desværre lader designet noget tilbage at ønske. Ved den mindste berøring kommer der fingeraftryk på glasset, og så snart vi tænder for tv’et, reflekterer det tingene på skærmen – hvilket er meget forvirrende. Soundbar 700 er kun 57 mm høj. Så det er heller ikke noget problem at placere den på tv’et. Den er bred nok til tv’er med større skærm, og et valgfrit beslag er også tilgængeligt for dem, der ønsker at montere det på en væg.

Designet er minimalistisk, slankt, med kun to berøringsfølsomme kontroller. Den ene til magten og den anden til at dæmpe de indbyggede intelligente assistenter. Der er praktisk talt intet display, kun en lysbjælke, men for at kunne genkende lysbjælkesignalerne skulle man være superspion eller kodedekoder … Det havde været heldigere at udstyre lydprojektoren med et læsbart display.

Tilslutninger og fjernbetjening

Alle forbindelser til Bose Soundbar 700 er i de to forsænkede områder på undersiden. Men på grund af en anden designfejl er der desværre begrænset plads til at forbinde de forskellige kabler. Producenten kommer med mindst et optisk kabel og HDMI kabel til højttaleren. Den ene fordybning har en HDMI-port, en optisk digital indgang, en Ethernet-port og en mikro-USB-port, den anden fordybning har et strømkabelstik og fire 3,5 mm jackstik til subwooferen, den infrarøde forlængelse og ADAPTiQ-headsettet.

Prismæssigt er det ret overraskende, at der ikke er nogen HDMI-indgang, kun et stykke output. Den gode nyhed er dog, at den understøtter eARC, så den sender tabsfri lyd fra tv’et til soundbaren. Dette kræver selvfølgelig også, at TV’et også understøtter eARC. Trådløse forbindelser inkluderer Wi-Fi (2,4 GHz- og 5 GHz-bånd), Apple AirPlay 2 og Bluetooth. Sidstnævnte er begrænset til SBC codec. Så for dem, der kræver den bedste lydkvalitet, er de to første muligheder et bedre valg.

Bose-firmaet har udstyret soundbaren med en veldesignet universalfjernbetjening i metal, der også har bevægelsesaktiveret baggrundsbelysning. Vi kan parre det med mange værktøjer. For eksempel et tv, Blu-ray-afspiller, spillekonsol, videostreamer eller set-top-boks med en enkelt fjernbetjening. Desværre har fjernbetjeningen også fejl. For store, de bløde gummiknapper tiltrækker støv og fnug. Du kan heller ikke se, hvornår baggrundslyset er slukket, og heller ikke når det altid er baggrundsbelyst giver mening.

Bose-Soundbar-van her

Bose Music App er i det mindste nem at bruge med en intuitiv grænseflade, der tillader nem navigering af indstillinger. Det giver mulighed for finjustering såsom center-, bas-, diskantindstillinger og fjernbetjeningsadgang til Spotify, Amazon Music, Deezer, TuneIn, AirPlay og Bluetooth.
Bose Soundbar 700 kan prale af en række funktioner. Mange af dem fokuserer på smarthøjttalerens muligheder: Efter opsætningen får du en fuldt funktionel smarthøjttaler til at lytte til nyhederne eller du kan afspille vejret, musik, radio og stemmestyring. Der er fire musiktjenester at vælge imellem – Spotify, Amazon Music, Deezer og TuneIn Radio.

Selve højttaleren, Bose, bruger sin egen PhaseGuide og QuietPort-teknologi. Førstnævnte kan transmittere lyd til siderne af højttaleren for at give et bredere scenebillede, mens sidstnævnte transmitterer dybere, klarere og forvrængningsfri bas.

Denne lydprojektor kan afkode 5.1 Dolby Digital og DTS, men understøtter ikke tabsfri codecs såsom Dolby TrueHD eller DTS-HD Master Audio, endsige Dolby Atmos eller DTS: X.
Prisen taget i betragtning virker det som en stor mangelvare.

Efter vores mening er 700 bedre til TV og musik end film. Hvis du vil forbedre din bas eller tilføje surround-kanaler, skal du bruge mere. Det betyder, at oprettelse af et komplet 5.1-system vil koste meget mere.

Lyd

Bose Soundbar 700 bruger fire mellemtonedrivere – to på hver side af midterdiskanten. Yderst til venstre og højre er PhaseGuide-teknologien, som har til formål at udvide det forreste lydfelt.
Heldigvis er højttaleren nem at installere – bare placer den foran tv’et, og den virker allerede. Opsætningen er lige så enkel: Du skal blot starte Bose Music og følge instruktionerne, der guider dig gennem ADAPTiQ-autokalibreringsprocessen. Dette inkluderer brug af en mikrofon.

ADAPTiQ analyserer frekvensområdet og justerer for afstande, niveauer og negative akustiske effekter forårsaget af rummet. Der er i alt fem målinger.
ADAPTiQ vil utvivlsomt forbedre den overordnede lydverden i 700 med en behagelig følelse af balance og en levende lyd, der har stor bredde og jævn dybde. Det har også en god stereoeffekt, hvilket resulterer i smukke billeder. Det skal bemærkes, at det er perfekt akustisk behandling af rummet er afgørende for lyd. Så vi har brug for nogle basabsorberende paneler og absorptionspaneler med diffuser er påkrævet på vægge, loft og hjørner.

Vi testede den i et stort rum med en del vinduer og glasdøre. Ekkoet gav en del problemer. Vi anbefalede akustiske gardiner til ejeren for at hjælpe med at rette op på høreproblemer. 700’eren er bestemt den bedste inden for musik, ideelle mellemtoner, pæne høje områder karakteriseret. Stemmerne er veldefinerede, og dialogerne er klare og fokuserede.

Højttaleren kæmper med spil og film. Her virkede tonen mere begrænset, vi oplevede fængslende effekter, surroundeffekter, uden begrænset bas. PhaseGuide-teknologien udvider lydrummet, men gør det på bekostning af billeddannelsen, så effekter er ofte mindre nøjagtige. Dette betyder i bund og grund, at enklere film lyder ganske godt, med detaljeret musik og dialog, klar lyd. Men et mere seriøst lydspor mister meget af sin nøjagtighed.
Det samme gælder for spil.

Manglen på en separat subwoofer er også et problem. Og på trods af QuietPort-teknologien er denne højttaler ikke i stand til intense, perkussive baslyde. På grund af manglen på lave frekvenser råder visse lydeffekter ikke, hvilket forringer oplevelsen.

Sonos Playbar er efter vores mening et bedre alternativ, fordi den lyder godt, er utrolig nem at sætte op og fungerer godt som både tv-højttaler og selvstændig Sonos-højttaler. Den drager fordel af alle de funktioner, der er forbundet med Sonos-systemet, inklusive en intuitiv kontrol-app, stemmestyring via en Alexa-kompatibel eller Google Assistant-kompatibel enhed, og multirums- og yderligere tv-funktioner.

Hvis du er filmfan eller gamer, så er Samsung HW-Q70R et meget bedre valg. Denne fantastiske kombination af soundbar og subwoofer leverer fordybende Atmos og DTS: X-ydelse og har en HDMI-indgang. Den har ikke en indbygget smart assistent, men højttaleren fungerer sammen med Alexa, og det er afgørende, at den giver en distinkt dyb lyd.

Dom

Denne lydprojektor er naturligvis designet til at konkurrere med Sonos, så der er lagt vægt på musik og smarte funktioner. Men multirumssystemet, der er en af ​​Sonos’ hovedattraktioner, er ikke tilgængeligt på Bose Soundbar 700. Det mangler multi-kanal support og kraftfuld bas, så filmfans og gamere vil blive skuffede.
At involvere Amazon- og Google-assistenter virker mere af en blænding, og hvis vi virkelig har brug for en smart højttaler, er der masser af billigere muligheder.

Samlet set er denne højttaler en veldesignet højttaler, og den lyder normalt ret godt, surroundlyden er også god, men det er et kompromis, hvis vi elsker virkelig dyb bas, nøjagtighed.

Skrevet af Róbert Polgár