Bowers & Wilkins 705 S2 Højttalertest på stativ

Oftere og mere beder vores gamle og nye kunder os om at teste deres hi-fi-udstyr. Ud over den akustiske måling og behandling foretog vi også testning af Bowers & Wilkins 705 S2 stativhøjttaler i hjemmet til en af vores nye kunder, Gergő Marosi. Rummet, hvor vi testede højttalerparret, var familiens 20 kvadratmeter, rektangulære minimalistiske stue. Rumets akustik er endnu ikke komplet, da husets dame stadig viser stærk modstand mod at behandle stuen med akustiske elementer. Men der var en vis lettelse fra den del, fordi de trykte, akustiske paneler endda kunne passe til kvinders smag, så panelerne prydet med plakater fra filmen Revenge kunne tage plads på væggene. (Vi turde ikke spørge, om hendes mands overtalelse eller appellen fra Robert Downey Junior, den uimodståelige Iron Man, var den overbevisende faktor.)

Bowers-Wilkins-705-S2-Stand-Mount-højttaler-1.

Så lad os se, hvad denne højttaler designet af det engelske ingeniørteam ved!

Øverst i den moderne firkantede kasse er en aluminiumskuppel skjult bag et beskyttende gitter og et kulstofbelagt diskant. I åbningen øverst på kassen blev den sædvanlige gyldne Kevlar erstattet af et sølvfarvet Continuum. Subwooferens kant glitrer i et tyndt bånd. Et skruegevind i bunden sikrer, at det placeres på stativet. På bagsiden kan du se Flowport refleksåbning, forgyldte stik, som også tillader totrådskabler. Tweeter er moderne, konisk, højttaleren er adskilt fra højttalerhuset. Højttalerkassen er en massiv, seriøs “individualitet”. En attraktiv, moderne og sofistikeret lydenhed, der fås til en meget overkommelig pris i sin kategori, hvilket ikke betyder, at den repræsenterer en lavere kvalitet eller ydeevne! Bowers & Wilkins har produceret avanceret hi-fi-udstyr i 50 år, og dets ekspertise og tekniske know-how for dette produkt er ubestridelig.

Den forreste ledeplade og toppladen er lavet af et trelags stykke træ. Sidevæggene er ikke helt parallelle; fronten er bredere end bagsiden, hvilket forhindrer dannelsen af ​​stående bølger. Sammenlignet med tidligere produkter i serien blev Mundorf bypass-kondensatorer og større køleplader brugt som innovationer til 705 S2-højttaleren. Takket være Continuum-membranen kan vi opleve kontrolleret nedbrydning, hvilket resulterer i mere detaljeret, smukkere lyd ved mellemfrekvenser.

Nogle funktioner:

– 50Hz – 28kHz, ± 3dB frekvensrespons

– 45Hz-33kHz -6dB frekvensområde

– impedans 8 ohm, minimum 3,7 ohm;

følsomhed 88dB / 2,83 V /

-en harmonisk forvrængning på mindre end 1%

Vi har lyttet …

Vi startede testen med at lytte med sange downloadet til en bærbar computer. Vi placerede en granitpude under højttaleren for at få en mere optimal lyd.

Højttaler-granit-pudeVi lancerede først et nuværende hit, Regards spor “Ride it”. De buldrende basser lød klare og faste, vokalen lød også fejlfri, vi oplevede ikke nogen forvirring, måske var et antydning af efterklang mærkbar, men det var ikke højttalerens skyld, det var mere den ufuldkomne rumakustik, der var defekt. Derefter øvede vi melodierne fra rockoperaen “Stephen, the King”. Bowers & Wilkins skuffede heller ikke denne gang. Vokalerne med højere rækkevidde virkede lidt for skarpe, men dette er et ubetydeligt problem, det kunne også kun bemærkes af kritikere som “udskårne ører” som os. Instrumenterne lød fantastisk, vi kunne ikke engang stoppe for at begynde at spille air guitar symmetrisk med rockopera guitaristen. Ægte instrumenter, rigtigt rum – det var vores indtryk. Vi fik en detaljeret, skarpere lyd, mens vi lyttede til rockoperaen.

Die-Hard-5-film-plakat

Vi var også nysgerrige efter at se, om denne fantastiske lydenhed ville passe ind i handlingen af en actionfyldt film. Del 5 af “Die Hard” var testpersonen. Vi var også tilfredse på dette område, selvom de med hensyn til basintensitet faldt lidt under vores forventninger. Effekterne af actionfilmen, beriget med eksplosioner og klik, lyder ikke altid som vi var vant til i biografer. Imidlertid afhjælpede en mere muskuløs forstærker også dette problem.

Continuum, der erstattede den tidligere Kevlar, viste en mere præcis, skarpere lyd, men ved høje lydstyrker var den mindre i stand til at producere virkelig fulde og rumlende dybder. Nøjagtigt vokal og sofistikeret detalje karakteriserer dette instrument, hvilket gør det til et ideelt valg til hi-fi- eller filmrum for dem, der ikke har noget imod, hvis du går glip af kraftige, rumlende basser, når du skruer op for lyden, men sammenlignet med dens lille størrelse , der er ingen grund til at klage. Mellemområdet er klart og harmonisk, lyden er fremragende.

Resumé:

Bowers & Wilkins 705 S2 stativhøjttaler er absolut prisen værd, vi vil høre vores yndlingsmusik og film smukt og tydeligt. Men hvis du planlægger et mere seriøst hjemmebiografsystem, der lyder perfekt på alle måder, er det værd at vælge blandt endnu bedre højttalere, men med en forstærker af høj kvalitet kan denne højttaler også opfylde vores forventninger.

Af: Róbert Polgár