Bowers & Wilkins Formation Wedge-højttaleranmeldelse

Bowers og Wilkins historie går tilbage til 1960’erne. Populariteten af det engelske selskab har været ubrudt siden starten. Nautilus-serien, der består af højttalermodeller af høj kvalitet, blev lanceret i 1990’erne og er stadig favoriseret af mange lyd- og hi-fi-fans den dag i dag. IPads, smartphones, dukkede op i 2000’erne, så producenten udviklede en ny slags model, denne ikoniske Zeppelin-model. Denne højttaler har vundet flere priser. Formation-serien blev lanceret i 2019, og der blev også anvendt revolutionerende innovationer inden for trådløse lydsystemer og design.

Formation Wedge

Bowers-og-Wilkins-formation-Wedge-Noir

Takket være sin ekstreme stil adskiller Bowers og Wilkins bærbare Bluetooth-højttaler sig meget fra produkter i lignende kategorier. Den elliptiske formenhed er også i stand til at skabe et lydsystem med flere rum, så for eksempel kan Bowers og Wilkins Formation Duo parres med aktive stereohøjttalere. Det usædvanlige udseende kan opdele kunderne. Der er dem, for hvem dette allerede er en alt for moderne og abstrakt form, men på samme tid er der dem, der bare leder efter noget nyt, moderne sammenlignet med de sædvanlige former.

Kilingångar

Wedge-højttaleren har hverken analoge eller digitale indgange. Den har en RJ45 Ethernet- og USB-port og understøtter også trådløse Airplay 2-, Spotify- og Roon-applikationer samt aptX HD Bluetooth-forbindelse. Roon er software til musikafspiller, der er kompatibel med Mac, Windows, Android eller iOS og er absolut værd at bruge. Stereolydsystemet er udstyret med to 2,5 cm dome-diskanthøjttalere, to 9 cm FST-centerhøjttalere og en 15 cm 80 W subwoofer, de andre højttalere er forsynet med en dedikeret 40 Watt digital forstærker. Takket være Mesh-netværket er multirumssystemet nøjagtigt og stabilt. Det er også i stand til 96 kHz / 24-bit lydbehandling, selv trådløst.

Kontrolpanel BW TRÆNING

Øverst på den store lille enhed er der nogle lysbelysningsknapper, som du kan styre ved berøring. Vi kan styre lydstyrken og afspilningsfunktionerne herfra. Den bærbare formationsfrekvensrespons er mellem 35 Hz og 28 kHz. den har en samlet effekt på 240 watt og dimensioner: 23 cm høj og vejer 6,5 kg. Fås i sort og hvid, de sorte modeller har en glitrende front og en stribet, træmønstret ryg.

Bag scenen

Bag de 120 graders indbyggede højttalere er en buet bagplade. Kilen kan på grund af sin form endda placeres i et hjørne, hvilket bestemt er gavnligt, da det giver os mulighed for at få bedre bas. Det fylder rummet meget godt, selv i små rum, men hvis vi placerer det i et rum, der er for lille, lad os se godt på, hvor vi skal placere det, så det ikke dominerer rummet for meget. Den gratis downloadbare Bowers Home-app er også meget nyttig til denne højttaler, en grundlæggende EQ-kontrol er også mulig. Det fungerer også meget godt med hjemme-wifi, men kan alligevel bruges uafhængigt. Alle forstærkere er i klasse “D”.

Lyd

Hjørne i hjørnet

Wedge-højttaleren er testet flere steder. Vi testede det primært, mens vi lyttede til musik. Vi lyttede til 220 KIDs nuværende hit, Gracey- I Don’t Need Love, til at begynde med i et relativt lille studie, hvor akustikken endnu ikke er helt perfekt. Væggene er for tæt sammen, så refleksioner kan forårsage et akustisk problem. Den lille højttaler leverede en overraskende klar og intens lyd. Vi oplevede en ganske nøjagtig, levende, stram diskant og flot mellemtone, selvom de høje intervaller undertiden var lidt for påtrængende og skarpe, men vi har måske hørt det på grund af de ugunstige akustiske forhold.

Derefter flyttede vi højttaleren til et lidt større område. Til et kontor, hvor der på den anden side allerede er blevet lagt vægt på lydisolering af vægge, loft og endda vinduerne ved hjælp af forskellige akustiske elementer. Bowers og Wilkins klarede sig også godt her. Vi havde ikke noget problem med nøjagtighed og klarhed, og vi fandt ikke engang noget at klage over i detaljer. Basen var allerede meget højere her end i det forrige rum med dårlig akustik, men vi kunne have modstået mere kraft. Men i tilfælde af downloadbare lydfiler, der kan downloades på en enhed af denne størrelse og ydeevne, er dette ikke så overraskende, men enheden har udført meget overbevisende. Vi fortsatte med at teste med sangen Deep Purple Hush. I høje toner oplevede vi også nogle gange overdreven livlighed også her. Vi oplevede ikke nogen forvrængning, når vi lyttede udendørs eller ved højere lydstyrke. Imidlertid manglede basens intensitet endnu mere udendørs.

Dom

Formation Wedge-modelens specielle udseende vinder måske ikke alles smag, og prisen er heller ikke billig, men Bowers og Wilkins-mærket garanterer fremragende kvalitet og ideel lyd. Vi oplevede et bredt scenebillede, fremragende stereoeffekt, detaljeret, klar og præcis lyd. Vi hørte meget flot, afbalanceret mellemtone, men diskanten var ofte for levende, og basområdet var ikke stærkt nok, og dynamikken var langt fra perfekt, der var stadig plads til forbedring. Vi savnede Chromecast-support lidt, og lad os bare sige, at enheden kun er tilgængelig i 2 farver. Vi har fundet ud af, at der er en lydsignalforsinkelse, når du bruger Bluetooth eller Airplay, så vi anbefaler ikke at bruge det som en højttaler til din smartphone. Det tog højttaleren lidt tid, efter at musikken begyndte at lyde pæn, ren og afbalanceret. For dem der kan lide ekstremt design og elsker dele af høj kvalitet, er denne bærbare højttaler helt sikkert et godt køb.

I denne prisklasse, eller endda billigere, Bluetooth, trådløse lydsystemer inkluderer også mærker med meget bedre ydeevne og lydkvalitet. Såsom Marshall Woburn II Bluetooth eller Denon Envaya DSB-250bt eller endda JBL Boombox-højttaleren, som er meget mere overkommelige, men samtidig i stand til lydkvalitet.

Skrevet af Róbert Polgár