Bowers & Wilkins PV1D subwoofer gennemgang

Bowers & Wilkins, eller B&W, er et britisk firma, der producerede højttalere. B&W blev grundlagt i 1966 af John Bowers i Worthing (West Sussex, England).

Hovedtræk

BW_PV1D_ Subwoofer

Bowers & Wilkins PV1D er efterfølgeren til B&Ws prisvindende PV1 med en digital opdatering mærket “D”, der gør det muligt at finjustere subwooferen ved hjælp af EQ-indstillinger.

PV1D kontrolpanel

Tilgængelig via en OLED-skærm og en centermonteret berøringsskærm optimerer DSP samtidig den samlede ydelse af PV1D. Hvis du vil bruge PV1D i en 2.1-konfiguration, tilbyder subwooferen forudvalgte EQ-tilstande, der hjælper dig med at integrere med en af de seks forskellige typer højttalere. PV1D’s drivenheder (2 x 20 cm) og forstærkning (400 W) er også blevet ændret, hvilket resulterer i en model, der opretholder sin forgængers fulde hastighed og dynamik samt betydelig ekstra baseffekt og udvidelse. DSP-systemet hjælper med at udvide det lavere område, den dynamiske bas EQ styrer graden af lav effekt output for at holde både forstærkeren og drivenhederne inden for de optimale grænser.

P1D subwoofer bagpanel

PV1D kan tilsluttes en Windows-computer ved hjælp af RS-232-stikket og det medfølgende kabel. Dette giver dig mulighed for at bruge B&W SubApp – som kan downloades gratis fra virksomhedens websted – til at justere subwooferindstillingerne gennem den. Den har en effekt på 400 watt, et nominelt strømforbrug på 150 watt, måler 342 mm x 270 mm x 358 mm og vejer 18,7 kg.

Sound of Bowers & Wilkins PV1D

PV1D-Sub-Inside

Subwooferen blev testet i en relativt stor stue. Rumets akustik var ikke perfekt, fordi der blev placeret for mange lydabsorberende elementer på væggen og i hjørnerne, så de dybe lyde i rummet var for dæmpede, hvilket medførte, at lyden af ​​film og musik blev forværret. Ejeren blev rådet til at placere akustiske diffusorer på væggene og loftet ud over de lydabsorberende paneler for at holde lyden afbalanceret. Vi parrede B&W subwooferen med et par Definitive Technology D15-højttalere og en Marantz SR8012 hjemmebiografforstærker.

Vi begyndte at teste ved at lytte til musik og lytte til Bastilles Doom Days. Basen lød fantastisk og producerede detaljeret, klar og guidet bas. Vi oplevede lignende, mens vi så en film. Vi så det spændende actiondrama 2016, Patriots ‘Day. B&W subwooferen udstrålede præcis, percussiv bas.

Den unikt designede PV1D bruger to modsatte drev i et superstift hus til at levere hurtig, ren, solid dyb bas til musik og film. Holder balancen mellem sin forgænger og bruger PV1D et helt nyt design og forbedret version af DSP-platformen. Digital behandling giver større kontrol og alsidighed, så PV1D kan integreres problemfrit med hjemmebiografsystemer.

Med højintensiv subwoofer kan du opleve al kraften i actionfilm. Kombineret med et stabilt, robust kabinet fordeler PV1Ds basdrev bedre bas, stabilt og holder den. Det enkle berøringsskærmspanel giver dig mulighed for at foretage PV1D-indstillinger. Men udviklere var ikke kun interesserede i det ekstravagante look, men også på teknologien. Idéen om den sfæriske form af PV1D blev givet af de forskellige trykbærende strukturer: det var simpelthen den eneste form, der kunne håndtere denne kraft. Sandwichkeglerne fra subwooferne bidrager til en klar, præcis lyd med deres høje stivhed. De to 200 mm drev drives af en kompakt 500 watt digital strømforsyning, der spreder varme gennem radiatorens aluminiumshus. Bløde gummifødder sikrer stabilitet. Basudligning kan justeres i tre trin, hvilket påvirker det højest mulige lydtryk.

Lydkvalitet

Ved hjælp af laserteknologi fandt B&W-designere, at vibrationerne i deres kugler var 20 til 40 decibel lavere end traditionelle dybtrykshuse. Og virkelig: du kan næppe mærke vibrationerne i højttalerhuset, selv ved højere lydstyrker.

Resumé
Fit-PV1D subwoofer

Niveaustabilitet er begrænset, men basen på B&Ws lille PV1D-højttaler er imponerende. Den sfæriske subwoofer leverede meget klare, detaljerede og nøjagtige lyde. Imidlertid er det værd at bruge mindst et par i større hjemmebiografer. Baserne blev kontrolleret. Sammenlignet med sin størrelse har denne højttaler med et specielt design vist overraskende styrke. Men hvis du vil have ægte, dyb, murskærende bas, skal du vælge en subwoofer af større størrelse og ydeevne, såsom SVS SB16 Ultra subwoofer.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts