ARCAM AV40 hjemmebiografprocessortest

Hvad er Arcam AV40?

Arcam AV40 er den nyeste state-of-the-art AV-processor fra den britiske lydproducent og kan prale med 16-kanals surround sound-behandling ved hjælp af de nyeste codecs samt Dirac Live 16-kanals rumoptimering. Den nye processor er en del af en række AVR10, AVR20 og AVR30 AV-modtagere på mellemniveau. Som du ville forvente fra en flerkanals produktlinje, kan AV40 afkode Dolby Atmos, DTS: X, IMAX Enhanced og Auro-3D formater, men DTS: X Pro er ikke tilgængelig i øjeblikket.
forarbejdning. Den nyeste version af Dirac Live 3.0 rumkorrektionssoftware er også tilgængelig, herunder ekstra support til valgfri basstyring. Andre flerkanalsformater understøttes også, f.eks. Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus og Dolby Digital; og DTS-HD Master Audio, DTS-ES 6.1 Discrete / Matrix, DTS 96/24, DTS 5.1 og DTS Virtual: X.
AV40 kan håndtere 4K / 60p 4: 4: 4 signaler med understøttelse af HDR-format, hvilket gør HDR10, Hybrid Log-Gamma (HLG), HDR10 + og Dolby Vision tilgængelige.

Der er syv HDMI 2.0b -indgange og tre udgange på bagsiden af ​​enheden. Den eneste skuffelse var manglen på HDMI 2.1 -indgange og funktioner, selvom AV40 kan klare eARC, så det er ikke så meget, men for et nyt marked
I tilfælde af et forbigående produkt kan manglen på moderne spilfunktioner på HDMI 2.1 afskrække mange brugere fra at købe produktet.

Vigtige produktfunktioner

Kontroller Arcam AV40 -modtageren
 • Dolby Atmos, Auro-3D, IMAX Enhanced & DTS: X 9.1.6 dekodning
 • 4K (UHD) HDMI2.0b med understøttelse af HDCP2.2
 • 7 HDMI -indgange, 3 HDMI -udgange, eARC -kompatibilitet
 • Dirac Live® til korrigering af rumakustik i Arcam
 • ESS 9026PRO audiofil DAC
 • 16-kanals professionelle XLR-udgange
 • 16 kanalers RCA -udgange
 • Enhver af PA240, PA720 eller PA410 effektforstærkere kan monteres
 • Ethernet, Wi-Fi og RS232 samt IP-baseret kontrol
 • Google Cast / UPnP -kompatibilitet for at få adgang til musikudbydere
 • Bluetooth
 • Gratis MusicLife til iOS og Android UPnP hhv. kontrolapplikation

Design, forbindelser

Udseendet er enkelt og minimalistisk, egentlig ikke anderledes end andre Arcam -forstærkere. Frontpanelet har to 3,5 mm jack-hovedtelefoner og en Aux-indgang og en højkvalitets knap i børstet sølv. Det store, letlæselige farvedisplay har andre menuvalg og betjeningsknapper samt en tænd / sluk-knap. På det mørkegrå hus er betjeningselementerne og
knapperne er sølv, så der er en væsentlig forskel på dem alle.
Toppen og siderne af modtageren er lavet af massivt aluminium uden ventilationsåbninger (AVR’er har ventilationsåbninger på oversiden, der gør det muligt for forstærkere at afkøle), udførelsen er af høj kvalitet, dyre og komponenter af høj kvalitet blev brugt i fremstillingen. Forbindelserne er placeret på bagsiden.
Bagpanelet er logisk arrangeret med 7 HDMI 2.0b -indgange og 3 udgange på toppen af ​​enheden. Det har også to Wi-Fi og en Bluetooth-antenne samt en LAN- og USB-port. Modtageren var også udstyret med 6 RCA -lydindgange, lineout og Zone out, samt fire koaksiale digitale lydindgange, to optiske digitale lydindgange og en optisk digital lydudgang. To zone-udgange og en RS-232-kontrolport blev også opdaget på processoren.

Alle HDMI-indgange og -udgange er HDMI 2.0b, ikke HDMI 2.1, hvilket er lidt underligt for en ny processor, som vi tror stadig vil være en ny enhed i de næste 4-5 år. Arcam lovede ikke opgraderinger til HDMI 2.1, så hvis nogen vil bruge nyere spillekonsoller, er denne processor sandsynligvis ikke det bedste valg. EARC -funktionen
Selvom det kan hjælpe med at løse de fleste af de problemer, der opstår, løser det ikke problemet med spillere.

HDMI-portene understøtter HDCP 2.2 og 4K 4: 4: 4 60p-videoer med HDR10, HLG (Hybrid Log-Gamma), HDR10 + og Dolby Vision HDR-formater.

Den medfølgende store plastik fjernbetjening har velplacerede knapper og et elegant design, der matcher processorens yderside, og er også baggrundsbelyst til brug i dedikerede biografer. Vi fandt ud af, at det ikke altid var let at bruge fjernbetjeningen, fordi det skete, at fjernbetjeningen slet ikke virkede, når processoren blev tændt eller under indstillinger.
Hvis du vil bruge en mobiltelefon eller tablet til at styre AV40, kan du bruge Arcam Control, som giver dig adgang til processor- og zoneindstillinger, eller du kan endda vælge MusicLife. Jeg gentager, at brugen af ​​disse applikationer var problemfri i de fleste tilfælde, men der var nogle problemer på tidspunkter, hvor jeg ikke kunne kommunikere eller finde AV -processoren på netværket. Kontrol og indstillinger på bærbar computer, eller det kan gøres på en computer, og selvfølgelig kan menusystemet på displayet også bruges af processoren.

Arcam AV40 test

Testen blev udført i et mindre biograflokale, hvor ejeren allerede havde startet den akustiske behandling af rummet efter den akustiske måling udført af vores virksomhed. Dybe lydabsorberende membranpaneler og diffusorfrontpaneler blev placeret på vægge og loft. For en jævnere lyd har du også brug for et par trækube -diffusorer samt akustiske gardiner foran vinduerne. Arcam AV40 er let at installere og kræver ikke meget arbejde. Vi forbandt AV40 med Arcam PA720 med syv-kanals modtager. Vi testede forstærkeren sammen med Klipsch Forte III -højttalerne og Polk Audio PSW10 subwooferen.
Dirac Live -softwaren har en mikrofon og kabel, men du skal downloade EQ -filterfilen til mikrofonen fra Arcam, og Harman -filtre kan også downloades.

Arcams ydeevne har altid været stabil og tilstrækkelig. AV40 producerede en præcis og fantastisk præstation lige fra elektronisk, klassisk orkestermusik til klassisk pop- og rockmusik. Takket være den præcise filtrering foretaget af Dirac lykkedes det os at skabe en virkelig optimal lyd. Equalizer -rumskorrigeringsprogrammer er ikke nok til at gøre lyden perfekt. Rumakustikken påvirker lyden fra lyd og hi-fi-enheder betydeligt. Men Arcam AV40 fungerede ikke bare godt inden for musik. Filmene og tv -udsendelserne lød også fantastisk, surroundsound, dynamik og detaljer var også fremragende. AV40 er i stand til at skabe et stort og omfattende lydfelt, der fylder rummet. Der blev ikke observeret forvrængning Vi hørte en kraftig, omfattende mellemklasse og intense dybder. Som en to-kanals og multi-kanal enhed gav den et imponerende, præcist, skarpt, detaljeret og nuanceret produkt uden at opleve forvrængning.

Dom

AV40 giver afbalancerede XLR -udgange til alle kanaler, hvilket giver det højeste niveau af analog forbindelse til forstærkere. Det er i stand til detaljerede, kraftfulde, klare lyde
modtager. Det fylder rummet, det fungerede fantastisk i musik og mens man så film.
Det, jeg ikke kunne lide så meget, er, at der ikke er nogen HDMI 2.1 -indgang, og med DTS: X Pro er det ikke særlig gavnligt for spilkonsolbrugere. Fjernbetjeningen fungerede ikke altid korrekt, men den har baggrundsbelysning. Men bortset fra disse ikke så alvorlige mangler er det et ideelt køb for enhver, der kan være Arcam-modtageren.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts