Vi har testet Canon LX-MU800Z laserprojektor!

De største fordele ved laserprojektorer er minimal vedligeholdelse og en omkostningseffektiv laserlyskilde.

LX-MU800Z model

Canon LX-MU800Z Projector

Den sorte Canon-projektor med traditionelt udseende bruger en lyskilde produceret med den nyeste laserteknologi og kan vare op til 20.000 timer. Brug af projektoren i 15 timer om ugen betyder en levetid på ca. 25 år.

Laserprojektorer udsender en blå lysstråle gennem et roterende fosforhjul for at producere gult lys, der indeholder røde og grønne komponenter. Dette lys reflekteres derefter fra projektorens Digital Live Processing-billedbehandlingschip, som projektoren transmitterer til skærmen gennem sin outputlinse.

Projektoren er i stand til 1920 x 1200 opløsning billedbehandling, hvilket resulterer i en super skarp, afbalanceret farvepalet og belysning. Kontrastforholdet er 10500: 1, og lampens lysstyrke er 8000 lumen. Det er værd at installere i mellemstore og større rum. Det er en af de tungere projektorer med hensyn til vægt og størrelse.

lx-mu800-lodret

LX-MU800Z er fleksibel justerbar, kan fungere ved 110 eller 220 volt og kan installeres i enhver vinkel, hvad enten det er lodret eller vandret. Alle afstande fra væggen er nødvendige for at forhindre apparatet i at blive overophedet. Den har fire justerbare ben og kan fastgøres til loftet ved 6 punkter.

Fleksibel indstilling

På grund af laserteknologien er der ikke behov for filtre eller udskiftningslamper, så det er problemfrit og billigt at bruge i det lange løb. Det har en ekstremt præcis linseskiftemekanisme, der placerer billedet nøjagtigt, hvor du vil have det uden at skulle kontrollere projektoren. Vi kan flytte billedet op og ned med halvtreds procent og højre og venstre med ti procent. Projektoren kan også korrigere lodret 40 og 60 graders keystone-forvrængning, hvilket betyder, at hvis du ikke bruger projektoren i den sædvanlige standardplaceringsvinkel, får du stadig et firkantet, skarpt og klart billede.

Udskiftelige linser

lx_mu800z_lens

Takket være de 8 udskiftelige linser kan projektoren bruges i næsten enhver position, fra kortdistance projektion, fra ultra vidvinkel zoom til ultra lang zoom. Det er sikkert og nemt at skifte mellem linser, da projektorens indbyggede software har 8 forudindstillede objektivhukommelsesindstillinger, og lyskilden er slukket, når der skiftes linser for sikker skift.

Projektorens menusystem er logisk og gennemsigtigt og tilbyder tre projiceringstilstande: Præsentation, Normal, Video og sRBG, og du kan oprette dine egne brugerdefinerede indstillinger. Den mangler en videoprocessor eller et separat videokortslot. Ud over tænd / sluk-knappen har projektoren en tænd / sluk-knap 110 og en 220 volt knap. Placeringen af netledningen er også meget tankevækkende.

Kablet fjernbetjening til lx-mu800z projektor

For optimal billedkvalitet har projektoren 10 testmønstre, og der er knapper til at åbne menuen, navigere og vælge inputkilden og ændre billedformatet. Du kan zoome ind, fokusere og skubbe linsen væk fra kontrolpanelet, men du kan også gøre det med den baggrundsbelyste fjernbetjening.

lx_mu800z-tilbage

Det har også HDMI- og DVI-D-porte, men mangler DisplayPort-input. Den har VGA input og output og koaksiale indgange og en RS232-port til opgraderinger og kontrol samt 3D-synkroniseringsporte. Ulempen ved projektoren er, at der ikke er noget kabeldæksel, hvor ledningerne kan skjules. Den har en HDBaseT-videoforbindelse, men (til ukomprimeret videotransmission via Ethernet) tilbyder den ikke Wifi. Fungerer med AMX, Extron og Crestron kontrolelementer. Projektoren kan betjenes uafhængigt uden et lydsystem eller højttalere. Der er også 15-bens D-Sub-stik og 5 BNC-komponentindgange på enheden.

Om laserprojektorer

I vores tidligere projektorprøver har vi allerede skrevet en artikel om de vigtigste forskelle mellem laserprojektorer og projektorer lavet med traditionel teknologi.

Laserprojektorer har en længere levetid, kræver minimal vedligeholdelse og er mere omkostningseffektive at bruge, selvom købsprisen på projektorer generelt er højere end projektorer med traditionel optik. Men med laserprojektorer kan billedkvaliteten ikke matche opløsningen og klarheden produceret af traditionelle glasobjektivprojektorer. Så dette er et kompromis, alle skal selv bestemme, hvad der er vigtigere for dem at kunne bruge projektoren i mange år, op til 25 år uden svigt og udskiftning af linser, eller at foretage en rimelig billig udskiftning af linser, men til gengæld få en ægte 3D-filmoplevelse. når du bruger projektorer.

Canon LX-MU800Z – Testen

Canon LX-MU800Z-projektoren kan opsættes meget hurtigt. I præsentationstilstand blev der observeret en let grønlig-blå farve og en snavset gul efter skift til henholdsvis Normal og Video-tilstand, og udgangseffekten faldt til 6140 og 5125 lumen, men farvebalancen forbedredes markant, hovedsagelig i hudfarver. Det er klart, at videotilstand viste sig at være den mest ideelle med den rigtige mængde varme, lysegul og grøn. Det producerede fremragende fokus og lysstyrke, blæseren var lidt høj. Vi anbefaler denne projektor til mellemstore og større rum.

Da vi testede projektoren, fik vi fantastiske, afbalancerede, naturlige og realistiske farver, skønt billedkvaliteten var lidt lavere sammenlignet med projektoren med den traditionelle glaslinse, vi testede tidligere. Kontrastforholdet, de indfødte sorte niveauer var også store, og hudtonerne var tæt på de rigtige farver.

Sammenfattende

På grund af den ret høje pris har ikke alle råd til denne projektor. Vi var tilfredse med det, selvom vi blandt lignende premium-projektorer sandsynligvis foretrækker JVC DLA RS3000-projektoren med en traditionel glaslinse.

Når du bygger hjemmebiografsystemer, skal du også være opmærksom på rummets akustik, for uanset hvad dyre og fremragende lyd- og hi-fi-udstyr dit biografrum vil være uden ordentlig akustik, vil lyden ikke være ideel. Vælg produkter, der er specielt udviklet til at reparere akustiske defekter til behandling af vægge, lofter, vinduer eller gulvoverflader!

Skrevet af:

Róbert Polgár

Similar Posts