Hvorfor er det nødvendigt at dæmpe bassen?

Basfælder eller membranbasfælde er vigtig for at opnå en klar lyd. Med deres hjælp kan vi udføre den vigtigste og samtidig den sværeste opgave: dæmpning af bassen.

Hvorfor er det nødvendigt at dæmpe bassen?

I tilfælde af bas under 150Hz øges efterklang. I praksis betyder det, at vi ikke hører den reelle mængde og kvalitet af lave frekvenser, men lyden i rummet. Forvrænget bas kan skade lydoplevelsen, vi kan ikke helt nyde eller film eller musik.

hjørne-element-bas-trap-anbragt-i-biograf-værelse

Hvordan kan membranbasfælder hjælpe?

Vi anvender membranbasfælder hovedsageligt for at tæmme efterklang.
Membranbasfælden er et akustisk emne, der mildner de overdrevne lydbølger i et smallere frekvensområde. I modsætning til andre absorberende akustiske paneler – de bredbånd akustiske paneler kan ikke effektivt dæmpe subbasfrekvensen – membranbasfælder absorberer bas markant mere effektivt i lavfrekvensområdet.

De specielle akustiske genstande er lavet af materialer af højeste kvalitet med en tykkelse, der er nødvendig for at dæmpe lave frekvenser. Takket være den omhyggelige efterbehandling og nøjagtige montering, efter korrekt akustisk måling og nøjagtig opsætning, kan vi få en klarere, luftigere, mere naturtro og mere behagelig lyd.

Hvorfor skum, akustisk skum, polystyren ikke gør jobbet?

Længden af ​​baslydbølger er længere end længden af ​​de høje frekvenser. For at dæmpe basen har vi brug for akustiske paneler lavet af anden type materialer. Dyb bas kan kun temmes af tæt, fibrøst materiale med høj specifik vægt eller akustisk membran. Mange mennesker begår den samme fejl ved at lime væggene fuldt ud med akustisk skum, men påvirkningen er langt under deres forventninger, faktisk tværtimod, det bløde, lette strukturerede skum, polystyren, akustisk skum absorberer de højere frekvenser, så de lave frekvenser bliver mere dominerende, som oprindeligt ville dæmpes.

 

 

Hvordan påføres membranbasfælder?

 • Bas skal afbødes i hjørnerne først derefter på sidevæggene – først og fremmest på frontvæggen – og bag thelistener-positionen.
 • Hvis det er muligt, skal du ikke placere membranbasfældrene direkte mod væggen, men hold mindst 10 cm afstand.
 • Vi bør ikke glemme en af ​​de vigtigste dele i rummet, loftet.
  Da dette område er tomme, kan stående bølger sprede sig uden nogen barriere, der kan forårsage store toppe og nuller i de lave frekvenser.

Hvilken slags steder kan vi bruge basfælder?

 • Absorberende membran kan bruges i studios, hjemmebiografer, undertiden i stuer.
 • I de tilfælde, hvor andre absorberende paneler ikke giver tilstrækkelig afhjælpning ved de lave frekvenser.
 • På de steder, hvor de høje frekvenser allerede er over dæmpet i forhold til de lave frekvenser.

Hvis du kun kan købe en ting, skal dette være den ene!

For at opnå den perfekte akustikimpakt må vi muligvis installere flere paneler. Hvis rummets egenskaber ikke tillader at placere en passende mængde akustiske paneler, er det vigtigt at bruge membranbasfælder, selv i sådanne tilfælde.

Basabsorber tilbyder følgende fordele:

 • Klarere, mere jævn, mere naturtro lyd.
 • Perfekt dæmpning af subbas og rummet bliver fyldt med den rigtige bas i musikken eller filmen.
 • Dekorativt tilbehør i din stue:

Udover perfekt lyd er vi også specielt opmærksomme på udseendet. Vi bruger materialer af høj kvalitet – træ, læder, imiteret læder, akustisk fløjl – og implementerer også individuelle ideer – dit eget foto, trykt design, brugerdefineret størrelse.

Hvorfor membranbasfælder produceret af Perfect Acoustic er et godt valg?

Lavet med ekspertise og erfaring

Udover vores professionelle kompetence på højt niveau kan vi også udnytte de tidligere års erfaringer med design og fremstilling af vores produkter.
Maksimal effektivitet produceret af vores unikke teknologi, vores membranbasfælder kan være stolte af at have den højeste lydabsorptionskoefficient, der findes på markedet i dag.

Produceret efter din smag

Ved at producere vores specifikke, basbasiske målbaserede basfælder, lægger vi særlig vægt på både deres akustiske effektivitet og deres æstetiske udseende. Udover de sofistikerede efterbehandlingsmaterialer og anvendte materialer er det vigtigt, at vores produkter skal passe til stilen i dit studie, stue eller hjemmebiograf.

Praktisk placering, let opsætning

Udover akustisk effektivitet og æstetisk udseende søger vi også praktisk placering. På grund af deres størrelse og vægt kan vores membranbasfælder ikke kun vægmonteres, men kan stå alene.
På den måde kan de også bruges som mobilpaneler.
Vi leverede vores paneler med bor til bolte for at lette montering på væggen eller loftet.

Hvilken type materialer bruger vi?

Afhængig af modellen kan basfælden være lavet af træ eller efterligning af læder. Det største problem er dæmpning af lave frekvenser under 70 Hz, da fibre, absorberende materialer med høj massefylde ikke er passende.
Imidlertid kan resonanserende membranbasfældeplader lavet af træ eller læder temme uønskede lavfrekvente lydbølger fra 30 Hz.
Træmembraner fungerer mellem 30Hz og 200Hz, efterligning af lædermembraner formindskes mellem 30Hz og 600Hz.

Udseende af vores produkter

Udover effektivitet er vi også særlig opmærksomme på udseendet og tilbyder en bred vifte af design:

 • Akustisk fløjl i 16 forskellige farver
 • Imitation af læder i forskellige farver og tekstur.
 • Valgfrit trykte designs fra vores lager
 • Egen fotoindstilling
 • Specialfremstillede størrelser
 • Design af skjulte absorbere

Betydningen af ​​materialebrug:

Effektiv basabsorption kræver anvendelse af passende råvarer. Akustisk ideelle materialer har en fleksibel, perforeret eller porøs struktur og er kendetegnet ved høj kropstæthed. Sådanne materialer er hårdttræet, vi bruger, krydsfiner, lamineret møbelplade og tekstiler udviklet specifikt til akustiske formål. Akustisk silke er udover dets anti-støvegenskaber et fleksibelt, holdbart stof, ligesom akustisk imiteret læder. Cellulære materialer, såsom styrofoam, er uegnet til både lydabsorption og lydisolering.

Vi eliminerer ikke bas!

Dype lyde er nødvendig for perfekt og harmonisk lyd, men du skal bestemt styre basområdet for ikke at ødelægge lydoplevelsen. Lad os starte med hjørnerne. Det er en god ide at justere mængden af ​​bassabsorbenter til størrelsen og formen på dit værelse. De mest problematiske i denne henseende er mindre, firkantede eller rektangulære rum, da væggenes nærhed forstærker ekkoerne. Det er en god ide at søge ekspertrådgivning om, hvor mange lydabsorberende paneler der er behov for, og hvor det anbefales at placere dem. Overdreven dæmpning undgås, da målet ikke er at skabe et såkaldt “døverum”. Akustiske målinger kan bruges til at bestemme nøjagtigt hvor, hvad og hvor mange akustiske elementer der skal placeres.
Takket være den brede vifte af farver og mønstre såvel som størrelser skiller vores akustiske lydabsorberende paneler sig også ud som et dekorativt interiørdesignelement.

Kategorier: videnbase