Dali Epicon 8-højttaleren er testet

Senest blev vores firma inviteret til loftslejligheden i et ejerlejlighed i Zugló for at teste et par Dali Epicon 8-højttalere. Den 35 kvadratmeter store stue har klassisk elegance med møbler og andet tilbehør til hjemmet, der supplerer sofistikeret smag. Lejligheden ejes af et dejligt par, Péter Molnár og hans kone, der er ægte klassisk musikfans. Rumets akustik er endnu ikke perfekt, men de første skridt er allerede taget for at optimere lyden af rummet. Gulvet var dækket af et smukt beige tykt og tæt vævet akustisk tæppe, og nogle trykte lydabsorberende paneler med musikinstrumenter blev placeret på væggene. For yderligere at forbedre akustikken er der behov for nogle flere diffusorelementer, hvis nøjagtige placering er bestemt ved akustisk måling.

Dali Epicon 8 – den danske high-end højttaler

Dali-Ep.-8

Dali Epicon 8, den største højttaler af det danske firma (Dali-Danish Audiophile Loudspeaker Industries) hidtil, på trods af sin højde på 126 cm og en vægt på ca. 50 kg, ser stadig ikke stor ud, så det anbefales ikke kun til større rum passer det let ind på 25-30 kvadratmeter uden at tage for meget plads.

Elegant og delikat look

Danske udviklere har lagt stor vægt på at udvikle højttalerkasser. De smukke, jævnt lakerede, buede MDF-paneler viser spor af omhyggelige og eksperthænder. Et æstetisk tilbehør til enhver interiørstil. Højttalerkurvene er grå i farven, højttalerne har fået en burgunderfarve, som kan betragtes som et varemærke tilhørende Dali-firmaet.

Bedømmelse af Dali-Epicon

Det 33 mm tykke dobbeltlags frontpanel er ansvarlig for dæmpning af højttalerhusets vibrationer. Udsparingerne til basrefleksåbningerne og -stikkene blev lavet ved CNC-fræsning. Der er to basrefleksåbninger bag på højttaleren så tæt på subwooferne som muligt. Enderne af refleksrørene er koniske, delefilteret er anbragt i sin egen lukkede kasse, hvilket eliminerer trykforskelle i højttalerhuset.

Dobbelt diskant, SMC

Hybrid-diskanthøjttalerenheden består af en silkekuppel og en båndhøjttaler. Den træfiberforstærkede membran giver optimal lyd i de dybe og midterste intervaller. Den nedre frekvensgrænse for de 2 20-tommer højttalere 35 Hertz garanterer intense og præcise dybder, fremragende dynamik.

Dali-Epicon-8-SMC

SMC-magnetsystemet er ansvarlig for fejlfri lyd. Dette magnetiske system blev først brugt af Dali i højttalerfremstilling.

detaljer

-Frekvens transmission fra 30 til 30.000 Hz

-Tværskifterfrekvens: 550/3100/15000 Hz

-Impedans: 5 Ohm

-Følsomhed: 89 dB

-Anbefalet forstærkereffekt: 50-500 watt

-10-lags lakering, håndpoleret, 6-lags MDF-plader

Kom igang!

Dali-højttalere blev først testet med klassisk musik. Vi lyttede til Mozarts serenade med titlen Lille natmusik. Højttalerne formidlede et stykke musik, der blev udført med strengeinstrumenter, der var talent for den vidunderlige komponist. Lyden var lige så reel, som om vi lyttede til denne klassiker i umiddelbar nærhed af bandet. Vi havde en detaljeret, rumlig og klar lydoplevelse.

Svane sø

Når vi lyttede til klaverversionen af Tchaikovsky’s Svanesø, blev vi nedsænket i bølgerne af berusende musik. Nøglerne på klaveret lød klare og skarpe.

Efter den klassiske musik skiftede vi til en lidt lettere stil, men selv i dette tilfælde tog vi en mere klassisk eller endda retro sang af poprock ud. Da han hørte Bon Jovi Livin ‘i sit hit-bøn fra 1986, kom alle i feststemning. Guitaren lød som en guitar skulle! De rummelige, livlige rytmer, musikken, der gennemsyrer hele vores krop, overbeviste os om, at danske ingeniører forstår deres ting! Vi oplevede ikke nogen forvrængning, selv ved høj lydstyrke. Vi prøvede også Dali Epicon 8 med en svagere og en mere muskuløs forstærker. Vi havde en behagelig overraskelse, da den lød næsten fejlfri selv med en 12 W forstærker pr. Kanal!

John Wick tredje og filmplakat

Vi glemte heller ikke filmene. Vi sad foran John Wicks actionthriller 3 – Parabellum. Den spændende historie med masser af actionscener sikrer, at seernes interesse ikke aftager i et øjeblik. Dalis højttalere formidlede også lydeffekter, soundtracks og dialoger fra scenerne på en virkelig livagtig måde. Adskilt fra menneskelig tale og andre lyde og musik er alle ord tydeligt forstået. Vi rejste tilbage fra 2019 til 1939, i år, hvor den romantiske krigsfilm Borte med vinden blev vist med Clark Gable og Vivien Leigh i hovedrollen. Højttalerne udstrålede realistisk lyden af ​​filmen, vi havde en rejse i realtid, vi kunne føle os som deltagere i den amerikanske borgerkrig.

Er det prisen værd?

Mens Dali Epicon 8 ikke er en billig højttaler, overgår den nogle langt dyrere højttalere med hensyn til ydeevne. Det er kendetegnet ved et bredt spektrum af lyd, dynamik, styrke, rene høje, bestemte dybe lyde. Dansk lydfirma blev grundlagt i 1983 og fokuserer på perfektion, og med sine udviklinger og revolutionerende innovationer har de formået at skabe et fremragende produkt på alle måder.