Vi testede Dali Rubicon 6 gulvhøjttaler!

Dalis hi-fi-produkter er af høj kvalitet, de vigtigste ting for producenten er holdbarhed, brugen af premium-dele og perfekt lyd. Virksomheden blev grundlagt i 1983 af Peter Lyngdorf, og deres produkter fremstilles i Danmark.

Udvendigt design

Rubicon 6 farver

Rubicon 6, en passiv gulvhøjttaler, der vejer 20,2 kg og måler 1001 x 195 x330 mm, fås i 4 farver: sort, hvid, lys valnød og mahogni. Højttalerens udseende er ekstremt krævende og afslører premium-kvalitet. 6-lags MDF-huset er poleret, der er ingen klage over designet, Rubicon 6-højttaleren er virkelig fantastisk. Den blanke, lakerede front har et stofgitter for at beskytte højttaleren, og Dali-brandlogoet er synligt i bunden. Den afrundede form forhindrer dannelsen af stående bølger.

Funktioner

Altavoces Dali.-Rub. -6

3-vejs højttaleren har en delefrekvens på 2600 og 14000 Hz, en impedans på 4 ohm, et frekvensrespons på 38 og 34900 Hz og en følsomhed på 88,5 decibel. Takket være den høje grad af følsomhed fungerer det også godt med forstærkere med lavere effekt. Den har to keglehøjttalere, en i frekvensområdet 800 Hz og den anden i området 800 til 2600 Hz. Den bløde dome-diskanthøjttaler fra 2600 Hertz og bånddiskanten fra 14400 Hz giver den ideelle lyd til høje områder.

Rubicon 6-højttaleren har et SMC- eller Soft Magnetic Compound-drev, der næsten fuldstændigt reducerer forvrængning. Dome diskanthøjttalerne er designet af Dali, men fremstillet af Scan Speak.

Ekstremt bred højttaler

Den bredere frekvens og båndbredde tilvejebringes af den lette og fleksible lydspole. Denne lydspole er placeret i en stærk ferritmagnet, der styrer dens bevægelse. Bånddiskanten sammen med det bløde stof kører allerede ved 2,5 kHz. Centeret og subwoofere fik også separat plads. Basrefleksporten er placeret bag højttalerne, hvilket gør timingen mellem subwooferen og basporten ideel.

Rubicon tilbage 6 par

De forgyldte metalkonnektorer på bagsiden giver en ekstremt stabil forbindelse. Udskiftes også med en dobbelt basrefleksport på bagsiden, der lover meget respektabel styrke, så producenten anbefaler at placere højttaleren i en minimumsafstand på 20 til 100 cm fra væggene for optimal ydeevne og lyd.

Når du placerer Rubicon 6-højttaleren, skal du være opmærksom på, at den kræver relativt stor plads. Der er behov for luftrum omkring det for optimal ydeevne. 4 justerbare ben og gummifødder er også inkluderet i højttaleren. Stifterne skal monteres selv, hvilket absolut anbefales, da højttaleren er ret ustabil på gummifødderne. MDF-træhøjttalerhus garanterer lav resonans og vibrationsmodstand. Og den unikke tweeterindstilling reducerer også resonanser og resulterer i udvidet lyd.

Det store Altavoz Dali Rubicon Tower 6
Lyd

Dali Rubicon 6 gulvhøjttalere blev testet i en hjemmebiograf, hvor væggene og loftet allerede var blevet akustisk behandlet. Vi testede skærmene med en Pioneer SC-LX801 forstærker og en Marantz PM7005 stereoforstærker. Vi så først en film, vi begyndte at teste med 2019 sci fi, eventyrfilmen Ad Astra, som er produceret og forresten medvirkede af Brad Pitt. 3D-lyden var ekstraordinær, vi fik et rigtig bredt, realistisk scenebillede, lyden var jævn og klar. Vi fik detaljeret og god dynamik under filmen.

Derefter testede vi også højttalerne med musik. Vi lyttede til den aktuelle succesudgave af Tiesto, Business. Renhed, afbalancerede mellemklasser – brandets styrke er dets fejlfri mellemklasse – skarpe, klare høje toner karakteriserede Dalis produktion. Bassen var også god, men efter vores smag gør det ikke ondt at bruge en subwoofer til en person, der ønsker virkelig percussive, murskærende dybe lyde. Selv ved høj lydstyrke blev balancen i intervallerne opretholdt, og de høje lyde var utroligt klare og skarpe igen.

Resumé

Vi behøvede ikke at være skuffede over lyden fra Rubicon 6-højttalermodellen. Det er kendetegnet ved forbløffende klarhed, detaljer, levende høje toner, perfekte mellemklasser. Bassen virkede også stærk nok, selvom vi efter vores mening kunne få endnu mere percussiv bas med en subwoofer. Det udvendige design er elegant og smukt. Disse højttalere kan blive dekorationer i vores rum. Råmaterialer og komponenter af høj kvalitet blev brugt i fremstillingen. (Dali-produkter fremstilles i Danmark, hvilket er vigtigt for kvaliteten, da flere konkurrerende mærker fremstiller højttalere i Kina, der ofte bruger billigere dele.) Hvad der kan være en ulempe er den høje pris og den relativt store plads, der kræves, og det faktum, at et gitter er fastgjort med skruer dækker højttalerne, hvilket ikke er så behageligt og æstetisk tiltalende. Men bortset fra det kan enhver, der vælger denne type, være maksimalt tilfreds med lyden.

Placeringen af ​​højttalerne kræver særlig opmærksomhed for at opnå den ideelle lyd. Sørg for at overveje typen, størrelsen og formålet med højttaleren. Og i tilfælde af Rubicon 6 er det især vigtigt ikke at placere det direkte mod væggen!

Akustisk behandling bør også overvejes i rummet, da selv lyd- og hi-fi-enheder af bedste kvalitet, der producerer den bedste lyd, ikke kan producere den forventede lyd, selvom vægge, loft og andre store tomme overflader i rummet eller studiet ikke er korrekt behandlet. Refleksioner, utilstrækkelig efterklangstid, uforholdsmæssig bas, alt sammen resulterer i lydforringelse.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts