Dali Spektor 2 bogreolhøjttaler anmeldelse

Takket være sin lave pris og behagelige, rene udseende er Dali-stativhøjttaleren fremragende til en højttaler på startniveau, men kan også bruges til et hjemmebiografsystem. Vi anbefaler det hovedsageligt til mindre værelser på grund af dets kompakte størrelse, da det kun er 29 cm højt og 4,2 kg. Fås i valnød, hvid eller sort, den passer let ind i forskellige interiører. Vi har haft en chance for at teste Dali -højttalere før, og indtil videre har vi kun haft en positiv oplevelse med dette mærke.

Hovedtrækkene i Dali Spektor 2

Dali Spector 2 højttalertest

Et af medlemmerne af Spektor-serien i det danske højttalervirksomhed DALI, Spektor 6 stående højttaler vandt 2017 EISA-prisen fra European Audiovisual Association og Spektor 2 vandt den britiske What Hi-Fi-årlige pris. En af de bedste højttalere i denne prisklasse.

Medlemmerne af Spektor -serien kan parres med næsten enhver forstærker og stadig producere fantastisk lyd. Det er enkelt i udseende og rent. Designet kastes op af blanke bøjler på frontpanelet, den beskyttende silke på frontpanelet er ikke magnetisk, det er fastgjort med skruer, og højttaleren kan ikke kun placeres på et stativ eller en hylde, men vi kan også placere dette højttaler på væggen. Takket være den specielt indstillede højttaler er det ikke nødvendigt at justere delefrekvensen.

spektrum-2-tæt

Fordelene ved mærkets røde træfibermembran og stærke magnetiske drev afspejles i lydkvaliteten, så signaltabet vil være næsten nul. Den bløde dome-diskant er meget let, den tragtformede bølgeleder omkring den fungerer mere som et designelement. Spektor 2 kan også bruges som stereo- eller baggrundshøjttaler. Diskanthøjttaleren sender frekvensområdet fra 2,6 kHz til 26 kHz, og centerhøjttaleren giver frekvensområdet fra 2,6 kHz til 54 Hz.

bagvægspot-2

Frekvensresponset for Spector 2 er mellem 54 Hz og 26 kHz. Basrefleksåbningen på bagpanelet forbedrer lyden yderligere, men skal placeres mindst 50 cm fra væggen. Højttalerindgange kan også bruges med Y- og bananstik.

Centerhøjttaleren med sin ikke-store, eksklusive træfibermembran giver ren og intens lavfrekvent dynamik.

Ved fremstillingen af ​​Dali Spektor 2 -højttaleren blev der brugt en silkemembran til diskanten. Generelt, hvis membranen er stivere og lettere, vil den reproducerbare frekvens være højere. Den optimale kvalitet af subwoofermembranen og minimering af resonans sikres ved kombinationen af ​​en papirkegle og en vis mængde fiber. Højttalerne udsender lyde i ørehøjde for at skabe den bedst mulige lytteposition.

Spektor 2 kan bruges som et to-kanals højttalersystem og kan endda bruges til at oprette et multi-channel hjemmebiografsystem.

specifikationer

Frekvensområdet er 54 til 26.000 Hz, følsomheden er 84,5 dB, den nominelle impedans er 6 ohm, det maksimale lydtryk (SPL) er 105 dB, den anbefalede forstærkereffekt er 25 til 100 W, og krydsfrekvensen er 2600 Hz .

Lydydelse

Med hensyn til musikalsk præstation leverede Spektor 2 fremragende produktion. Følsomheden for Spektor 2 er lidt lavere end forventet (84,5 dB), men overraskende god. Under testen testede vi Spektor 2 i et mindre rum, der forbandt de små højttalere med en Marantz SR6015 AV -modtager.

Rummets akustik var ikke rigtig ideel endnu, baseret på vores akustiske målinger har vi også brug for lydabsorberende og diffusorakustiske paneler på vægge og lofter, og på det hårde flisegulv anbefalede vi et tykt, tæt vævet akustisk tæppe.

Dali Spektor 2 har meget god lyddiffusion, lyden var detaljeret og fyldte rummet godt, selvom vi manglede lidt luftighed. Vi oplevede en dynamisk og energisk lyd. Det udførte en afbalanceret måde i alle frekvensområder. I vores tidligere tests fandt vi ofte ud af, at højttalere i en lignende kategori understreger enten lave, høje eller mellemfrekvenser, så ydeevnen for Spektor 2 var virkelig overbevisende. Vi fik også detaljerede og glatte lyde, mens vi så film og lyttede til musik, surroundlyden var okay, selvom den ikke matchede lydkvaliteten på de dyrere højttalere, men vi kunne ikke have forventet mere til denne pris. Nogle gange var bassen lidt svagere, end den skulle være, men generelt var bassen også optimal.

Konklusion

Denne reolhøjttaler af basrefleks-type skiller sig ud fra lignende højttalere med sin afbalancerede, stabile ydeevne, fremragende musik, fin lyd og overkommelig pris. En af dens største fordele er, at den bevarer en klar, dynamisk lyd, når den bruges med en modtager af ethvert mærke og kvalitet.

Anbefalet til dem, der leder efter billige højttalere, der kan lyde godt, eller til dem, der har et lille rum, er dette en ideel højttaler på startniveau, der takket være sin kompakte størrelse let kan placeres i mindre rum. Spektor 2’s diffusionsevne er meget god, hvilket også er et pluspunkt. I større rum ville det imidlertid være sværere for denne tovejs-højttaler at klare, så for større rum er det bedre at vælge større og mere kraftfulde højttalere.

Skrevet af Róbert Polgár