Vi testede Denon AVR-S650H AV-modtager!

Denon AVR-S650H-modtager

Denon-mærket er allerede kendt for os, og populariteten af deres lydenheder skyldes deres høje kvalitet. AVR-S650H er det mindste (7,8 kg) billigste medlem af AVR S-serien.

Nøglefunktioner i Denon AVR-S650H

Det udvendige af en 5,2-kanals enhed er minimalistisk og elegant med lige kanter.

Denon S650H facade

Frontpanelet har de sædvanlige lydstyrke- og inputvælgerknapper, hovedtelefoner, USB og mikrofonstik. Displayet er ret stort, underteksterne kan læses på afstand. Frontpanelets HDMI-stik mangler, hvilket var lidt skuffende. Forstærkeren var udstyret med et 192 kHz / 32-bit DAC-modul.

Indgang S650H

Det har også Bluetooth-forbindelse, hovedtelefon / øretelefon, Enaranced Audio Return Channel (eARC), HDCP 2.3 kopibeskyttelse, Auto Delay Mode (ALLM) 4K Ultra HD / 60Hz signal transmission og 4K video opskaleringsfunktioner. Takket være USB-porten på frontpanelet kan 24 BIT / 192 Khz og PCM DSD også behandle 2,8 MHz og 5,6 MHz signaler. En multikanal stereofunktion og en digital konverter (32-bit AKM DAC) er også inkluderet i forstærkeren. 75 watt udgangseffekt til 2 kanaler.

Denon S650 bagpanel

Bagpanelet ser næsten tom ud sammenlignet med antallet af hærstik og input af de tidligere testede forstærkere. 2 analoge RCA, 1 Phono MM, 2 optiske digitale indgange er placeret på bagpanelet. Bluetooth, Wifi og AirPlay2 trådløse forbindelser er også tilgængelige. Derudover kan du finde en LAN Ethernet-forbindelse på enheden, 2 analoge udgange til subwoofere, 5 HDMI-indgange og 1 HDMI-udgang, 2 kompositvideoindgange og -udgange og højttalerstik.

Andre nyttige oplysninger:

-HDR10, Dolby Vision Hybrid Log Gamma, HEOS multiroom, Amazon Alexa, Apple Siri, Google Voice Assistant Support

-Streaming-platforme: Amazon prime, Spotify, TIDAL, Tuneln, Deezer, Napster, Internetradio

Da S650H

Denon Setup Assistant hjælper dig med at opsætte forstærkeren hurtigt og problemfrit. Audyssey MultiEQ-rumkorrektionssystem måler transmissionsparametrene. Rumkorrektionsprogrammer gør et meget godt stykke arbejde, men samtidig er det godt at være opmærksom på, at denne software måler og justerer lydtryk, mere avancerede DRC-programmer er allerede i stand til at kalibrere pulsoverførsel og fase. Imidlertid er de fleste problemer forårsaget af efterklang, refleksioner og interferenser. Rumkorrektionsprogrammer behandler også disse fejl som et lydtryksproblem og forsøger at kompensere ved at reducere lydtrykket, hvilket resulterer i en forvirrende, dårlig lyd. DCR-software forbedrer lydens klarhed og dynamik ved at kalibrere fase- og pulsoverførsel. I et dårligt akustisk miljø kan EQ-software ikke rette problemer på grund af efterklangstid eller lydrefleksioner. I akustisk velbehandlede rum anbefales det dog at bruge EQ-programmet, da den minimale korrektion forbedrer lyden yderligere.

Mando er afstanden til Denon S650

Selvfølgelig er en fjernbetjening også inkluderet i enheden, selvom den desværre ikke har været baggrundsbelyst.

Film og musik

Vi testede forstærkeren i en lejlighed i det 6. distrikt i Budapest. Det ca. 15 kvadratmeter store biografrum havde meget god akustik, ejeren havde foretaget en akustisk måling tidligere og bestilte de akustiske paneler, der var nødvendige til rummet, baseret på måleresultaterne. Væggene har dekorative diffusorer i moderne stil og lydabsorberende paneler. Det er godt at vide om diffusorelementer, at kun refleksionspunkterne skal dækkes med dem. Disse punkter kan også bestemmes af akustiske målinger på stedet eller online. I et relativt lille rum er tætte vægge og hjørner det største problem set ud fra et akustisk synspunkt, så hjørnebasfældeelementer er blevet placeret i to hjørner. Til akustisk behandling af gulvet blev det traditionelle tæppe udskiftet med et lydisoleret tæppe. Betydningen af ​​akustik kan ikke understreges nok! Uanset hvor mange penge vi bruger på bedre end gode lydenheder, når vi designer et hjemmebiografsystem, hvis vi ikke er opmærksomme på den akustiske håndtering af rummet, vil vi ikke være tilfredse med lyden. Vi parrede testpersonen med Dali Epicon 8-højttalere.

Testen blev lanceret med 2008-krigen-filmen, “Valkyrie”, i Blu-Ray-kvalitet. Atmosfæren i en spændende historie med Tom Cruise i hovedrollen blev effektivt gendannet af Denon forstærkeren. Dialogerne var naturlige, forståelige, og lydeffekterne virkede virkelige og rumlige. Vi oplevede ikke store problemer selv ved højere lydstyrker, vi kunne høre en fyldig, afbalanceret lyd. Vi var ikke helt tilfredse med gennemsigtigheden, som er for generet af dette, vælg en forstærker i et dyrere prisklasse.

Thrilleren med titlen „Contagion“ blev introduceret i 2011, hvis tema desværre er blevet meget aktuelt for nylig. På trods af den mindre størrelse af Denon fik vi percussiv, murskærende bas og skarpe, klare højder, selv uden en subwoofer.

Mens vi lyttede til Depeche Mode: Spirits in the Forest, som blev indspillet i Berlin i 2019, følte vi det som om bandet stod overfor os, lydene var omgivet, instrumenterne og vokalen stod pænt ud, vi havde en forståelig, realistisk oplevelse. Scenebilledet gjorde et jævnt, behageligt indtryk. Der er stadig plads til forbedring af gennemsigtighed, men for en indgangsforstærker er det næppe værd at nævne i dette prisklasse. De laveste basområder syntes lidt svagere end i filmene. Vi var heller ikke imponeret over dynamikken.

Konklusion

AVR-S650H hjemmebiografforstærker er uden tvivl et podium blandt lydenheder på indgangsniveau. Dens overkommelige pris synes endnu mere lovende i betragtning af de mange funktioner. Det er kendetegnet ved et samlet scenebillede, behagelig, rummelig, luftig lyd. For dem der kan lide mere intens bas og gennemsigtige, krystalklare lydlyde og har råd til at vælge en dyrere kategori, skal du ikke købe Denons mindste “messing”. Dynamikken kunne også være lidt bedre, og vi savner HDMI-indgangen på frontpanelet. En anden ulempe er, at den kun fås i sort. Vi kan roligt sige, at dette stykke af mærket heller ikke er skuffende, uanset om vi bruger det til at se film eller lytte til musik. De nyeste videoteknikker og mange funktioner til denne pris er virkelig overbevisende.