Denon AVR-X1700H Anmeldelse af en begynderpen.

En lægmand min biografgæst testede Denon AVR-X1700H:

Så livet har bragt mig så meget, at da pandemien startede, havde jeg pludselig en masse ekstra fritid, og da jeg ikke kunne gå ret meget i biografen, begyndte jeg at uddybe mine filmfærdigheder derhjemme. Jeg ville ikke blive filmanmelder, jeg ville bare udforske nye områder. Min økonomiske situation var ikke den bedste, så jeg så film på en bærbar computer. Der er gået to år, og min situation er blevet så meget bedre, at jeg har kunne købe et større tv. Filmene var gode, men lyden fra tv-højttalerne lod noget tilbage at ønske. Jeg stillede spørgsmålet for et par dage siden: vil jeg virkelig se film som denne for evigt? Selvfølgelig ikke.

Hvordan kan vi forbedre filmoplevelsen?

Denon-AVR-X1700H-1-300x145

Hjemmebiografsystemernes verden var helt ny for mig. Jeg indrømmer, at jeg aldrig har set film af lignende kvalitet uden for biografen. Da jeg allerede havde et TV, kastede jeg mig ud i lydsystemernes verden. Jeg var med ham, at prisen kun var en sekundær overvejelse. Har en, der giver en biografnær lyd. Måske lavede jeg den første fejl her?

Efter et par dages research valgte jeg den nyligt udgivne Denon AVR-X1700H hjemmebiografforstærker. Jeg var med ham for at købe noget, der lover den nyeste teknologi. Jeg undrede mig over, hvad hjemmebiografindustrien tilbyder køberen i øjeblikket. Målet var at sætte et 5.1-system op, og jeg fik højttalerne gennem en ven før. Jeg afgav min bestilling online og ventede så, men heldigvis kunne jeg få min friske og sprøde hjemmebiografforstærker dagen efter.

Udpakning af Denon AVR-X1700H

Jeg havde store forventninger til produktet, da det ikke var topkategorien, men det var heller ikke billigt. Det er skrevet “siden 1910” på ungarsk siden 1910. Nå, tiltrækningen ved emballagen ser ud til at have forblevet den gang. Nå, jeg var sammen med ham om, at det ikke er emballagen, der betyder noget, det er indholdet.

Kassen er ikke særlig smuk

Da jeg åbnede kassen, så jeg straks fjernbetjeningen, betjeningsvejledningen og modtagerantennen til radioen. Du ved, de typiske ting, en person lægger til side for at få adgang til hovedattraktionen. Producenten er et godt hoved alligevel, han tilføjede endda to blyantbatterier til fjernbetjeningen. Det er en interessant idé, at sådanne søde klistermærker også kommer i pakken for at vise de mulige højttalersystemkonfigurationer, vi kan sætte dem fast, hvor vi vil. Hvorfor er dette godt? Spørg ikke.

Under klistermærkerne er et papirstativ, hvorpå enhedens mikrofon kan placeres til lydkalibrering. Jeg vil sige et par flere ord om det senere, men stativet kunne virkelig have været plastik eller metal. Lidt deprimerende. Efter at have presset mig igennem tilbehøret, var der kun tilbage i emballagen hjemmebiografforstærkeren. Jeg pakkede det endda ud, lagde det så foran mig og så på det. Og jeg så. Cirka 10 minutter. Så tænkte jeg, er dette virkelig minimalistiske design virkelig fedt nu? Måske er det bare min smag.

Denon AVR bagside af ryg

Der er et digitalt panel foran på forstærkeren, der fungerer som et display. Jeg gav ham noget elektricitet, og da inskriptionerne først dukkede op på den, følte jeg, at jeg lige havde rejst 20 år tilbage i tiden. Jeg så sidst disse pixelbogstaver på min Sony VHS-kassetteafspiller. Jeg kom pludselig til mit hjerte, fordi jeg tænkte, ville jeg virkelig være så gammel?

Hele frontpanelet har et ekstremt simpelt design, en meget stor del af det er optaget af dette digitale display, som jeg virkelig ikke bryder mig om at se på, og der er et par knapper under. Jeg læste billedteksterne under dem, og ingen af ​​dem fortalte mig rigtig meget. Måske en, tuning-knapperne på radioen, men jeg kommer ikke til at lytte meget til radioen på den. Der er to store rulleknapper på de to kanter, ligesom på klassiske hi-fi-enheder. Styrer den højre selvfølgelig hovedlydstyrken, og den venstre styrer kilden? Det kan i hvert fald læses herunder. Det er en interessant løsning, men fjernbetjeningen vil være der til det.

Indgange
Denon-AVR-X1700H--300x150

Det jeg satte pris på er, at der er USB-indgang på fronten, så alle i selskabet hurtigt kan sætte musik på den og ikke skal døje med RCA-kabler på bagsiden, hvoraf der alligevel er 2 indgange! Interessant nok tør de fleste hjemmebiografforstærkerfirmaer ikke træde ud af RCA-stik, hvilket jeg ikke forstår, fordi ingen vil tilslutte en cd-afspiller længere.

Da jeg kiggede på bagsiden af ​​forstærkeren, genkendte jeg faktisk hurtigt pointen. Udgangene til højttalerne er i bunden af ​​panelet og er pænt mærket “Front R”, “Front L”, “Center” osv. Faktisk, hvis man forstår konfigurationen af ​​et 5.1-system, er alle højttalerne sat i den rigtige udgang og færdige. På plussiden har forstærkeren 6 HDMI-indgange, så vi kan tilslutte svigerfaren fra gaming-pc’en til den gamle tablet til storfaderens 10 år gamle laptop. Jeg blev dog lidt skuffet, fordi den kun har 1 4K / 8K udgang, som eksempelvis gives til enten tv’et eller gamingmonitoren. De andre stik, såsom de optiske, koaksiale udgange, betød ikke meget for mig.

Opsætning

Efter at have beundret det ydre af forstærkeren, var det tid til at tilslutte tv’et og højttalerne. Bagsiden viste sig at være god i denne henseende, fordi det var nemt at navigere i forbindelserne. Men da tv’et fangede signalet, kom retrofølelsen, jeg så, da det digitale display på frontpanelet begyndte at vise information, tilbage. At se den ekstremt pixelerede konfigurationsmenu fik mig til at føle, at jeg installerede et nyt program på min gamle Windows XP-maskine. Faktisk blinkede selv hukommelsen om Playstation-menuerne gennem mit sind. Jeg smuldrede en tåre, men kun fordi jeg tænkte igen på, hvor meget jeg betalte for produktet.

denon-avr-x1700h-dab_4-300x225

Hjælperen viser dig et par tips til, hvordan du opsætter dine højttalere, og annoncerer så lidt af din egen lydteknologi, Audyssey MultEQ XT software, som i princippet kalibrerer højttalernes lyd efter rummets karakteristika. Mikrofonen der fulgte med i pakken er i hvert fald til det. Sloganet: Om 15 minutter lyder systemet, som det skal! Nå, jeg prøvede denne funktion senere, men jeg er nødt til at skyde joken, jeg hørte ingen forskel.

Efter tipsene vil enheden automatisk oprette forbindelse til wifi-netværket, og det sjove kan begynde. Åh nej, for endnu en retromenu folder sig ud foran os, hvor vi skal sætte en masse mere op. HDMI-format, HDMI-opskalering, pauseskærm, 4K / 8K-signalformat, HDCP-konfiguration, TV-format. Jeg må indrømme, at jeg er fuldstændig fortabt i disse. Jeg gav endda op efter et stykke tid, alt hvad jeg skulle gøre var at sætte i en film og endelig lade mig nyde hjemmebiograf.

Denon filmer, indslag

Loewe-Imagen-i-55-dr-OLED-TV-300x225

Jeg havde store forventninger til lyden, fordi jeg ved, at jeg købte gode højtalere, så spotlyset var på forstærkeren. I produktbeskrivelsen var alle “buzzwords”, som i princippet imponerer kunderne: Dolby Atmos, DTS: X, Dolby Atmos Height Virtualization, 4K, 8K, HDR10, HDR10+, Dolby Vision, Hybrid Log Gamma med flere. Jeg lagde endda min yndlingsfilm ind og begyndte at se den. Følelsen, der fanges, kan beskrives som “okay”. Men det er det. Intet ekstra, intet særligt. Det virker. Helt ærligt, jeg forventede lidt mere. Jeg kalibrerede mit værelse med mikrofonen, tændte for alle de fede funktioner, da mit TV også er kompatibelt med disse. Jeg læste meget om akustik, så jeg prøvede at bygge og indrette mit værelse ordentligt. Et akustiktæppe blev lagt på gulvet med et akustisk gardin på vinduet og jeg købte endda et rumdørsgardin på døren. I alt 6 akustikplader pryder rummets vægge, som jeg har købt hos Perfect Acoustic. Derefter kunne testen begynde.

Det var ikke nogen dårlig filmoplevelse, men det havde jeg ikke helt forventet.

panel de pared art-300x225

I slutningen af ​​dagen fandt jeg ud af, at jeg ikke vidste, hvor jeg skulle placere produktet. Det er for dyrt for en simpel hjemmebiografforstærker. Jeg indså, at jeg havde truffet den forkerte beslutning, men ikke fordi produktet er så dårligt, men forholdet mellem pris og værdi er ikke godt for mine formål. Den har 3 HDMI-indgange med en 120 Hz opdateringshastighed i 4K kvalitet eller en 60 Hz opdateringshastighed i 8K kvalitet. Tværtimod er denne hjemmebiografforstærker den slags platform, hvor du tilslutter den nyeste Xbox, gaming-pc og tv og sætter alt på det samme tv med den nyeste teknologi. Det er dog for dyrt kun at bruge til hjemmebiograf.

Dommedag:

Samlet set er Denon AVR-X1700H en meget pebret prissat enhed, der kun er det værd, hvis jeg bruger den til ethvert formål, producenten tillader. En almindelig hjemmebiografforstærker er lidt dyr, og mange af dens funktioner forbliver ubrugte. I sidste ende kan jeg vurdere dens lydkvalitet til at være gennemsnitlig på trods af en masse cool teknologi, og retrokonfigurationsgrænsefladen og det digitale display forbedrede ikke situationen meget. Jeg føler, at jeg ikke vil have et langt liv med mig.

Similar Posts