Vi har testet Denon HEOS multiroom-appen!

Denon-mærket er bedst kendt for sine prisvindende AV-modtagere og forstærkere, men det er ikke alt.

Virksomheden tilbyder en bred vifte af produkter – fra højttalere til subwoofere, forstærkere til trådløse højttalere – som alle kan tilsluttes til HEOS ‘multirumssystem.

HEOS-app

Denon Heosa Bird

HEOS (Home Entertainment Operating System) er et trådløst Denon-lydsystem med flere rum, der findes på Denon og Marantz trådløse højttalere, modtagere / forstærkere og andre lydprodukter. HEOS kræver et hjem-WiFi-hjemmenetværk for at fungere. Det er gratis at downloade og kompatibelt med iOS- og Android-smarte enheder.

Det kan bruges til at streame musik fra følgende tjenester: Amazon Music, Deezer, iHeart Radio, Pandora, Mood Mix, Napster, Sirius / XM, SoundCloud, Spotify, TIDAL.

Bluetooth og Wi-Fi er også tilgængelige, men ved hjælp af Wi-Fi kan du også overføre ukomprimerede musikfiler, hvilket er af bedre kvalitet end musik streamet via Bluetooth. Understøttede digitale musikfilformater: MP3, AAC, Apple, DSD, Flac, wav, WMA.

Ikke alene kan HEOS være i stand til at afspille onlinemusiktjenester og digitale musikfiler, hvis du har en HEOS-kompatibel hjemmebiografforstærker, vil den også afspille og streame musik fra tilsluttede kilder (CD-afspiller, pladespiller osv.) Til enhver trådløs HEOS højttaler.

HEOS stereo

HEOS fungerer også meget godt med et par stereohøjttalere. For at få den bedste lydkvalitet skal du sørge for at have begge højttalere af samme mærke og ydeevne.

HEOS og Surround Sound

HEOS er også velegnet til trådløs transmission af surroundsound, hvis du har en kompatibel højttaler eller hjemmebiografmodtager. Enhver to HEOS-kompatible trådløse højttalere kan integreres i systemet, så DTS og Dolby digitale surroundsignaler kan sendes til disse højttalere.

Efter installation af HEOS-applikationen på din smartphone finder du applikationen og opretter forbindelse til alle HEOS-kompatible enheder ved at klikke på knappen Setup Now.

Musikstreaming ved hjælp af HEOS Multiroom-systemet

Når du er installeret, kan du streame musik direkte til kompatible HEOS-enheder via Wi-Fi eller Bluetooth, uanset hvor du er i huset. HEOS-applikationen kan også streame musik direkte til modtageren, så du kan lytte til musik via dit hjemmebiografsystem.

Et HEOS-link

En anden måde at bruge HEOS på er med HEOS Link. HEOS Link er en forforstærker, der er specifikt kompatibel med HEOS-systemet, der kan tilsluttes enhver eksisterende stereo / hjemmebiografmodtager eller højttaler med analoge eller digitale lydindgange, selvom de ikke har en indbygget HEOS-applikation.

HEOS og Alexa

HEOS-enheder kan styres ved hjælp af Alexa stemmeassistent umiddelbart efter tilslutning af Alexa-applikationen på smartphonen til kompatible HEOS-enheder. Når forbindelsen er oprettet, kan HEOS-kompatible trådløse højttalere eller en Alexa-kompatibel hjemmebiograf-modtager eller højttalere styres af stemmestyring via vores smartphone eller dedikerede Amazon Echo-enhed.

HEOS optrådte først i 2014 som HS1. Imidlertid introducerede Denon i 2016 2. generation af HEOS (HS2), som blev suppleret med yderligere funktioner. Udstyret med en separat knap til HEOS trådløse højttalere og Bluetooth-streaming. Med Hi-Res lydunderstøttelse og 5 GHz trådløs transmission understøttes HS2 yderligere.

Testning

For at forbinde højttalerne til et Wi-Fi-netværk er alt, hvad du skal gøre, at oplade HEOS-appen eller bruge et Ethernet-kabel eller et 3,5 mm stik til at overføre data fra din smartphone eller tablet til din enhed. De blinkende lysdioder på hvert produkt angiver dets status.

Alexa giver dig mulighed for at styre afspilning med stemmestyring, den har også en Bluetooth-forbindelse, selvom den mangler den nødvendige aptX til “CD-lignende” 16bit / 44.1kHz streaming.

Ovládejte HEOS

Hvis du vil bruge HEOS på flere enheder, kan du oprette en Denon-konto. Dette giver os mulighed for at gemme forskellige adgangskoder og hurtigt logge ind på vores konti, når vi skifter til en anden tablet eller smartphone.

Mens Spotify fungerer gennem Spotify Connect, vises de andre applikationer i selve HEOS-applikationen. Hvis du vil sende musik til flere højttalere, kan du nemt indstille den ønskede konfiguration. Området er i stand til at afspille 24bit / 192kHz musikstrømme via trådløst netværk eller USB og understøtter også DSD op til 5,6MHz.

Den eneste lille ulempe er, at panelet Indstillinger er i afsnittet Musik, så hvis du for eksempel er i Tidal og vil ændre dine enhedsindstillinger, skal du afslutte hele vejen. Det ville være bedre, hvis det var lidt mere tilgængeligt. En HEOS 1-højttaler blev brugt under testen.

Lyd

Vi testede HEOS-applikationen i et mindre studie, hvor akustikken var perfekt, de trykte lydabsorberende paneler på væggene sikrer det rette basforhold, og diffusoren, komplet med frontpaneler, skabte en ideel lyd. I tilfælde af et studie er optimal akustik meget vigtigere, da lydoptagelsernes kvalitet afhænger af dette.

HEOS-systemet leverede en imponerende ydeevne, der er en oplevelse at lytte til. Når den bruges i mindre rum, anbefaler Denon at stoppe bassen i EQ-indstillingerne. Han håndterede diskanten fortroligt, men HEOS-systemet manglede præcision eller fin dynamik.

Konklusion

HEOS multiroom-systemet sammen med DENON-højttalerne er ikke nødvendigvis i stand til den bedste lydkvalitet, det kan være mere præcist, dynamisk og behageligt. Indstillingerne er meget enkle, du kan finde og oprette forbindelse til enheder meget hurtigt, og den overflod af funktioner er virkelig imponerende.

Skrevet af Róbert Polgár