Dynaudio Core 59 aktiv studiemonitor test

I hovedkvarteret for den danske højttalerproducent i Skanderborg testes højttalernes impulssvar i Jupiter Free Impulse Measuring Room. Under test placeres en højttaler i midten af rummet ved hjælp af en robotkran, som også kan drejes rundt om strukturen. En anden robot, som er en kæmpe sfære med 31 målemikrofoner, kan endda rotere i et lodret plan. Core 59-trevejsstudiomonitoren blev også udviklet på Jupiter-anlægget. Den vejer 24,6 kg og måler 28x38x55cm.

Ejendomme

Studioskærm Dynaudio-Core-59

Højttalerkassen er mørkegrå, forstærkeren er i klasse “D”, driverne er håndlavede. Esotar Pro neodymium soft dome diskanthøjttaler optimerer intern luftstrøm. Takket være Hexis interne kuppel eliminerer det resonanser, glatter frekvensresponset, så dynamikken opretholdes selv ved højere lydtryk, og der er ingen forvrængning.

I tilfælde af MSP, dvs. centerhøjttaleren med et magnesiumsilicatpolymerdrev, er neodymmagneten forbundet til en aluminiumsspole. Føreren tillader gennemkørsel ved 312 Hz og 5,1 kHz og kan også håndtere mellemklassen og dermed undgå crossover-baseret forvrængning.

Højttaleren har en kobberspole og en keramisk magnet. Forstærkeren “D” har en effekt på 500 watt, to ekstra “D” klasse forstærkere driver det høje (150 Watt) og mellembånd (500 Watt) drev. Klasse “D” forstærkere er kendetegnet ved, at de kan producere ret høj effekt med minimalt tab, så de er ekstremt effektive. Tweeter- og centerhøjttalerdrivere er anbragt i et hus med en cirkulær frontdeflektor, der kan drejes, så den kan placeres i forskellige retninger, selv i lodret position. Dette gør det muligt for Core 59 at stå på jorden med LCR og andre multikanals såvel som Dolby Atmos studiosystemer. Gummipuder, integrerede beslag og en dedikeret DSP-justering sikrer stabilitet og fleksible positioneringsmuligheder.

Akterpanel-Core-59

Bagsiden af ​​højttaleren er dækket af en stor metalplade, og en meget stor køleplade sikrer korrekt afkøling. Core 59’s klasse D forstærkere leveres af Pascal Audio i København. Producenten lover klar lyd selv ved høje lydstyrker. Dynaudio-højttalere har en forventet levetid på 15-20 år.

Af de tre XLR-stik på bagsiden håndterer to skærmens afbalancerede analoge og digitale lydindgange, og den tredje XLR-udgang kan bruges til at oprette forbindelse til en anden Core 59. Når du bruger den digitale indgang, giver en 4-positionskontakt dig mulighed for at indstille det maksimale lydtrykniveau for Core 59 til 88,98,100 eller 112 stk. En anden 4-positions skyder på den analoge indgang hjælper med at optimere højttalerens signal / støj-forhold. Core 59s DSP er bygget op omkring en Analog Devices 64-bit chip, der er i stand til at fungere ved samplingshastigheder op til 24bit / 192khz. Dynaudios Core 59 fokuserer på skærmbaseret DSP-korrektion. Frekvensområdet for Dynaudio Core 59-højttalere er mellem 42 Hz og 21 kHz.

Den brugervenlige EQ undgår faseskift, og 80 Hertz-filteret giver dig mulighed for at tilføje en subwoofer. Sound Balance eller vippefilter tilbyder lyse, neutrale og mørke indstillinger. Hældningsfilteret blev udviklet af Quad i 1970’erne. Dette filter forbedrer høj lydydelse.

Positionsindstillinger

Skærmen har to positionsindstillinger. Den første tilstand, Echo eller Correction Free Mode (Anechoic), er en god ide at bruge, når skærmen er i et akustisk veladministreret rum, eller når du bruger software til rumkorrektion. Skrivebordstilstand bruges primært til at kompensere for refleksioner. Den anden positionskontakt korrigerer skærmens position nær vægge. Ukompenseret, dvs. Free-funktionen, er nyttig, når skærmene er placeret mere end 50 cm væk fra væggen. Desk-funktionen korrigerer for forvrængninger og refleksioner med lav frekvens, der normalt opstår, når højttaleren placeres i en afstand på 50 cm eller mindre fra væggen. Hjørnefunktionen, som hjælper med at placere hjørner inden for 50 cm.

Core-59 vandret

Højttalerhuset er 32 mm tykt og meget stift, hvilket giver lineær lydgenerering over hele spektret. Højttaleren leveres også med en betjeningsbog, der indeholder detaljerede instruktioner om, hvordan de placeres, og de lytteprøver, der anbefales at udføre for at konfigurere DSP korrekt. For dem, der ikke bruger rumkorrektionssoftware eller hardware, anbefaler Dynaudio at bruge en lyserød støj, målemikrofon og realtidsanalysator (RTA) til at overvåge ydeevnen af ​​Core 59 i rummet. Derefter anbefales det at bruge DSP-indstillingerne til et fladere frekvensrespons. Den gratis Dynaudio Meter iOs-downloadbare app har også lyserød støj og RTA. (Lyserød støj = 1 / f støj, en støj, hvis effektspektrumdensitet, dvs. energi / hertz-forhold, er omvendt proportional med frekvensen.)

Lyd

Under testen gik vi til et lydoptagestudie på ca. 25 kvadratfod, hvor væggene blev behandlet med akustiske paneler, så lyden var ideel. Vi lyttede først til Vivaldis Stabat mater. Højttalerens nøjagtighed var imponerende! Detaljeret lyd, et omfattende scenebillede, kraftige, dybe lyde og klarhed blev oplevet i alle områder. Det var præget af ekstraordinær dynamik og detaljer, instrumenterne kunne adskilles fra vokalen, der var ingen krydsproblemer i mellemklassen. De havde den samme erfaring med at spille soundtracket til Schindler’s List, som vi lyttede til i en forestilling af NL Orchestra.

Vores mening

Detaljen og nøjagtigheden af ​​Core 59-studioskærmen er virkelig forbløffende, både mellem- og højområdet lød klart og perfekt, vi fandt ingen fejl i lyden. På bagsiden kan vi kun nævne, at denne studioskærm for det meste anbefales til større værelser i studios, og det er bestemt godt at nå dybt ned i vores lommer, hvis vi vil købe det. Men for dem, der ikke har noget imod prisen og måske har et større område, er du velkommen til at vælge en Dynaudio-skærm, du bliver ikke skuffet over lyden.

Akustiske behandlinger bidrager i høj grad til den optimale lyd fra højttalerne. Når du vælger højttalere, skal du huske på nogle vigtige overvejelser! Det betyder ikke noget, hvad rummet hvor vi skal bruge højttalerne er, hvor stort, hvilken form, hvilken type vægge og akustikken i rummet eller studiet også betyder meget. Det er også vigtigt, at vi bruger skærmene til professionelle eller hobbyformål. Helt forskellige typer højttalere er påkrævet, når de bruges i et lydoptagelses- eller miksstudie eller tilsluttes til hjemmebiografsystemer, og at lytte til stereomusik kræver også forskellige højttalere.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts