Epson EH-LS100 Home Cinema Projector Review

Epson-laserprojektoren har fuld HD, 1080p (native WXGA eller 1920 x 1200 pixels) opløsning, super nærbilledeoptik (UST), og takket være dette kan den projicere billeder op til 330 cm i størrelse fra en minimumsafstand, op til 6 cm! Den kan placeres i loftet, sidevæggen, vandret eller lodret.

Epson-EH-LS100 projektor

Det fungerer med 3 LCD-teknologier, og dets lysstyrke (4000 lumen) kan være op til tre gange så stor som DLP-projektorer med en chip. Billedernes glathed og skarphed sikres ved hjælp af Detail Enhancement-teknologien.

Projektorens udseende er efter vores mening ikke særlig prangende, men udseendet er muligvis ikke en vigtig overvejelse for en projektor, især når det bruges i en mørkere biograf.

Denne enhed bruger en laser i stedet for en traditionel lampe til projektion: laseren kan fungere i op til ti gange så længe som en konventionel pære, farveintensiteten forbliver konstant gennem hele laserprojektorens levetid og giver meget skarpe billeder. Det kræver lidt vedligeholdelse i en levetid på 20.000 timer (i ECO-tilstand) – og der kræves ingen pæreudskiftning.

Projicerer mindre og større billeder afhængigt af placeringen. Den mest ideelle afstand fra væggen er ca. Det ville være 50 cm. EH-LS100 har fuld HD-opløsning, men ingen 4K-opløsning. Der er tre HDMI-indgange (en af ​​dem MHL-kompatible), en USB-port, VGA til / fra og sammensatte videoforbindelser. Du kan også forbinde en spilkonsol, medieafspiller og andre kilder til den.

Styring

bageplade epson-eh-LS100

Projektoren kan let styres ved hjælp af iProjection-applikationen via hjemmenetværket med et RJ45-stik eller ved hjælp af en ELPAP10-adapter via en Wi-Fi-forbindelse. 2.500.000: 1 dynamisk kontrastforhold, der er i stand til at projicere JPEG-billeder via USB. Projektoren tilbyder også AMX, Control4, Extron og Creston kontrolmuligheder.

Det er også en ret tyk, funktionel fjernbetjening, der fungerer ret godt.

Installation er relativt let. Størrelsen på EH-LS100 er ret stor – 188 x 494 x 437 mm og 11 kg – så den skal placeres på en stabil overflade. En anden fordel ved en laserprojektor er den hurtige opvarmningstid, når den er tændt. Du kan skærpe billedet yderligere ved hjælp af fokuskontrollen skjult under dækslet på siden af ​​enheden.

Høj farvelysstyrke er vigtig, fordi farver er en væsentlig komponent i billedkvaliteten, så sørg for at overveje denne funktion, når du køber en projektor.

DLP vs LCD projektorer

DLP-teknologi (“digital lysbehandling”) bruger tusindvis af spejle, der er på størrelse med 1 pixel pr. Del og er lavet af aluminiumslegering. På grund af spejlfladens egenskaber har materialet en høj reflektionsevne.

DLP-projektoren bruger digital teknologi, den grå farve er ikke følsom over for forskellige miljøfaktorer, og gradueringen af ​​lysstyrken projicerer farvetonerne stabilt og jævnt over hele overfladen.

3LCD digitale projektorer bruger Texas Instruments teknologi. Hovedfunktionerne ved 3LCD-projektorer er, at de projicerer tre farver af spektret på skærmen, skaber et lyst farverum, ikke har nogen “regnbueeffekt”, og gråtonerne er næsten fuldstændig realistiske.

Projektorer med DLP-teknologi kan også bruges til widescreen-skærme i biografer eller under udsendelser. DLP-projektorer er også bedre til hjemmebrug med smukke farver og høje kontrastforhold og meget god billedstabilitet. Digitale, bærbare DLP-projektorer er pålidelige og af høj kvalitet. Hvis du foretrækker nøjagtige farver og mere økonomisk brug, skal du vælge LCD-projektorer.

Epson EH-LS100 test

eh-ls100-eksamen

Fantasyfilmen The Seventh Boy blev vist under test i ca. I et biografrum på 12 kvadratmeter, hvor lyd blev leveret af et Magnat Transpuls højttalersystem. Rummet blev designet på loftet i et gammelt hus, den akustiske behandling har endnu ikke fundet sted. For perfekt lyd skal du bruge lydabsorberende vægpaneler, basfælder i hjørnerne komplet med diffusorpaneler. Vi anbefalede diffusorfrontpaneler til loftet. Ud over lydabsorption er der et presserende behov for diffusorer, der på grund af deres uregelmæssige overflade spreder lyde over rummet over hele båndbredden.

Laserprojektorens lysstyrke er også bemærkelsesværdig. Sammenlignet med en traditionel projektor ved hjælp af en Epson-laserprojektor kan du komfortabelt se en film selv i forholdsvis stærkt omgivende lys. Selvfølgelig giver det den bedste ydeevne i mørkere miljøer. Det giver et smukt, skarpt billede med livlige farver og fine detaljer. Hårets vibrationer og bevægelse kunne også ses i detaljer. Farvepaletten er også fantastisk, levende og naturlig.

Som det er typisk for laserprojektorer, er billedet ekstremt lyst, hvilket undertiden mangler subtilitet, blødhed i de lyseste scener. For eksempel, når der var mere intens lys i en scene, virkede det ikke naturligt på grund af projektorens overdrevne lysstyrke.

Det sorte niveau er acceptabelt, men mangler igen finesse hos de bedste traditionelle projektorer (og bestemt en 4K HDR-enhed). Bevægelsesbehandling er ikke det bedste, men det påvirker ikke nydelsen af ​​en film eller sportsbegivenhed.

EH-LS100 har en indbygget 16W højttaler, så du kan se et show eller en film uden en ekstra højttaler ved hjælp af projektoren, selvom du selvfølgelig ikke kan forvente den samme lydkvalitet som et mere seriøst lydsystem.

Det er værd at nævne, at denne projektor kan være meget støjende under drift. Dens støjniveau er 39 decibel i normal tilstand og 30 decibel i ECO-tilstand. For de lyseste billeder er ventilatorstøj direkte påtrængende. Vi kan reducere dette ved at vælge en billedindstilling med lavere effekt, men hvis vi har en anstændig separat lydkilde, lydsystem, kan vi alligevel løse dette problem.

Dom
Projektor EH-LS100

Det er en superstor projektor med superluk optik, der tilbyder fleksible placeringsmetoder. Det har en meget høj lysstyrke og minimal vedligeholdelse. Der er ikke behov for at finde et permanent, fast sted for ham, da hans størrelse giver os mulighed for let at flytte andre steder.

Takket være nærbilledeoptik projicerer det et skarpt billede, selv tæt på, selvom det bestemt er værd at placere det i en vis afstand for optimal billedkvalitet.

Desværre er EH-LS100 ikke i stand til 4K-opløsning, og flere producenter tilbyder 4K-kompatible projektorer i dette prisklasse.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts