Vi har testet Definitive Technology D15 tower-højttalere!

Definitive Technology lancerede sine “Demand” -højttalere med tre forskellige boghyldehøjttalere tilbage i slutningen af ​​2017. To og et halvt år senere udvidede de endelig deres efterspørgselsområde med to gulvstående og en centerhøjttaler med D15-, D17- og D5C-højttalerne. Forskellen mellem de to gulvstående højttalere er, at D17 bruger lidt større drev, hvilket skulle give en lidt større basforlængelse og et lidt mere dynamisk område.

Der er to hovedforskelle mellem produktfamilierne BP-9000 og Demand. En forskel er, at BP-9000-serien bruger et bipolært design, hvor lyden kommer fra bagsiden af ​​højttaleren. Dette resulterer i en lyd, der har refleksioner. En anden forskel er, at BP-9000-serien bruger indbyggede subwoofere. Dette reducerer belastningen fra den eksterne forstærker. Med spredning og fleksibilitet af kraftfulde og overkommelige subwoofere er indbyggede subwoofere mere designet til dem, der ikke ønsker at give plads til separate højttalere.

Til sammenligning har Demand-serien et meget mere traditionelt højttalerdesign. Mere akustisk forudsigelige højttalere med finere billeddannelse og et bredere frontlydfelt. Så mens Definitive Technology har to forskellige serier, der har en lignende prisklasse, er de stadig ret forskellige.

Lad os fokusere på selve Demand D15. De er bestemt ikke billige, men de er heller ikke ekstra dyre. Det har et enklere højttalerdesign end Definitive Technology’s andre gulvhøjttalere, og hvis denne enkelhed ikke går på bekostning af højere kvalitet.

D15 udseende

Endelig teknologi til White Tower D15-højttalere

Metalfødder skal fastgøres i bunden af D15-højttalerne, men denne handling tager mindre end 5 minutter. D15 har et slående moderne design. Skabets kaskelignende natur lindres slet ikke ved hjørnerundingen, faktisk holdes de rigtige vinkler. Frontpladen i aluminium er et meget attraktivt og avanceret element.

For dem, der ønsker et solidt udseende, kan frontpladen på gitteret skjules med et lys-sølvmateriale, hvilket giver højttaleren et meget mere minimalistisk look. Gitteret er magnetisk fastgjort, så der er ingen skruer, der ville vanærke udseendet på den forreste ledeplade. Med en blank hvid finish (fås også med en blank sort finish) er gitteret til D15 så minimalistisk, at det næsten ligner et abstrakt kunstværk. Normalt får netene højttalerne til at se kedelige ud, men det er ikke tilfældet her.

Sorte D15-højttalere

Der er passive radiatorer på begge sider af højttaleren, der har en lys hvid kegle. Tweeter er tildækket delvist af en aluminiumskuppel på et stort sort frontpanel. Det ligner et sidevendt øje. Midt-drev har et højfaset stik, der blev brugt af Definitive Technology på tidligere modeller. Kulfiberkeglen giver basdrevene et elegant udseende. Gloss White design er velegnet til alle farverige dekorationer. Samlet set er Demand D15-højttalerne meget rart.

Funktioner i Definitive Technology D15

Definitive Technology Demand D15-højttalere er trevejs-tårnhøjttalere, der bruger passive radiatorer til at øge lave frekvenser. Frekvensresponset er 39 Hz til 24.000 Hz, den nominelle impedans er 8 ohm, den vejer 23,59 kg, og dens dimensioner er 103,58 cm x 22,99 cm x 32,66 cm. Fås i blank sort og blank hvid.

D15 diskanthøjttalerne bruger en aluminiumskuppel monteret i en bølgeleder. Aluminiumet i diskantens kuppel er blødgjort, hvilket betyder, at det blødgøres ved at nærme sig aluminiumets smeltepunkt og derefter langsomt afkøles. Denne proces opløser den krystallinske struktur af metallet og bliver blødere, når det omkrystalliserer. I sin blødere tilstand forbedrer den dæmpning, som kan tæmme hopp ved højere frekvenser. Dette giver dig en jævnere lyd. Der er et stykke plastik, der delvis dækker fronten på tweeter, det er en faselins, som Definitive Technology kalder “20/20 Wave Alignment Lens”. Det kan også beskytte den skrøbelige membran i tweeter-dome.

Mid-range-drevet er lavet af polypropylen, hvilket er ret unikt. Definitive Technology kalder det “BDSS Subwoofer”, som står for “Balanced Double Surround System”. Ifølge producenten giver dette dobbelt tredimensionelle system mulighed for en større lineær afvigelse. Dette kaldes en “lineær responsbølgeleder”, selvom den bestemt ikke fungerer som en traditionel bølgeleder.

Bagvæg på D15-højttaleren

D15 har to typer femvejs forniklede stik til dem, der ønsker at forbinde to forstærkere til højttalerne. De fleste avancerede højttalere har denne mulighed, men det er ikke særlig nyttigt i praksis. Fordelene ved tovejs ledninger eller forstærkning af sådanne højttalere er ubetydelige. Al denne teknologi findes i et meget simpelt MDF-kabinet med den førnævnte aluminiums frontplade med en tykkelse på 6 mm. Sidepanelerne og afstivningerne er alle 18 mm, og afstivningerne er designet og placeret ved FEA-analyse for optimal skabstivhed. Centerområdet er låst i sit eget stærkt dæmpede rum i højttalerhuset. En god mængde fyld placeres i kabinettet til indvendig dæmpning. Skabet er solidt og stabilt.

Demand D15-højttalerne er veldesignede og smukke højttalere, men som enhver anden high-end højttaler er det ultimative mål god lyd.

Prøve

Det er en god ide at justere højttalerne, så afstanden mellem bagvæggen og sidevæggen og afstanden mellem højttalerne og lyttepositionen er optimal. Højttalerne er designet til at stråle direkte mod lyttepositionen. Højttalernes lytteafstand var ca. 2,5 -3 meter. Den tilknyttede forstærker var Anthem AVM 60. Ingen rumkorrektionsindstillinger blev brugt. Testningen fandt sted i et ret stort biografrum med fremragende akustik. Takket være de lydabsorberende paneler og diffusorer i loftet og væggene var lyden helt ideel. Gulvet var fuldstændig dækket af tæppe, som sammen med mørklægningsgardinerne også perfektionerede rummets akustik.

Musik lytter

Vi startede den musikalske test med Johann Strauss Jr.s Imperial Circulation. Vi oplevede et bredt scenebillede, og hver instrumental detalje kunne let adskilles. Fra de første lyde var lyden fantastisk. Hvert musikstykke var separat og krystalklart. Strygere, blæseinstrumenter, messinginstrumenter og percussioninstrumenter lød så levende som om bandet havde spillet lige foran os. Selvfølgelig afhænger lydkvaliteten også af optagelsen, så højttalernes fortjeneste er ikke kun en bemærkelsesværdig produktion, men der er ingen tvivl om, at D15-højttalerne tillader en ekstraordinær optagelse at udnytte mulighederne fuldt ud. Det næste testperson var bandet Clean Bandit, der lyttede til sangen Tears. Tonebalancen mellem vokal og instrumenter syntes at være meget god. Scenen var omfattende, og alle de instrumentale dele skiller sig ud. Vokaldelene blev meget afgrænset. Bassen var godt styret med en stor udvidelse, der let dækkede de lavere frekvenser

Dom
D15-højttalere i rummet

Tower-højttaleren leverede enestående ydeevne, selvom Definitive Technology var alt for optimistisk med hensyn til impedansspecifikationen, men det betyder ikke, at D15s elektriske belastning ville være dårlig, men snarere ikke nøjagtigt så meget som producenten antyder. Disse højttalere kan levere god lyd, men de kan ikke være sindssygt høje, så de, der ønsker et højere produkt, skal vælge en anden højttaler.

Lad os gå videre til fordelene ved højttalerne: Først og fremmest er lyden: disse højttalere lyder fantastisk. De er afbalancerede, nøjagtige, detaljerede og leverer fantastisk lyd. De har en god basforlængelse op til 40 Hz og et stort dynamisk område. De lød godt i enhver musikstil, vi prøvede. Den eneste gang, vi ikke var maksimalt tilfredse, var mens vi så en film, når basser ikke var de mest perfekte. Men det var netop for den optimale transmission af den laveste bas, at designerne skabte subwoofere.

De er meget smukke, og selvom de ikke er billige højttalere, er de stadig pengene værd. Men udseendet er ikke alt, fordi kvaliteten også er meget god. Producenten har skabt en rigtig god højttaler til Demand D15.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts