Epson EH-TW9400 hjemmebiografprojektor test

Vi er meget glade for at imødekomme vores kunders anmodninger om test af hjemmebiografprojektorer. Som hjemmebiografejere og fans selv er det altid spændende at teste en ny eller hidtil uset projektor. Denne gang har Epson EH-TW9400 HDR hjemmebiografprojektor et utal af funktioner såsom motoriserede linsekontroller, hukommelse og linsedæksel, hvilket er en behagelig overraskelse i denne prisklasse.

Lad os have det!

Ligesom andre Epson-projektorer har den tre 1920 × 1080 pixel Full HD LCD-paneler, men er også i stand til 4K Ultra HD-opløsning. Sammenlignet med EH-TW9300, der gik forud for denne model, har EH-TW9400 mere intens lysstyrke, 2.600 lumen, kontrastforholdet er steget til 1.200.000: 1, og de 2 HDMI-indgange i denne type er HDCP 2.2. Ikke kun et ideelt tilbehør til hjemmebiografer, den hvide Epson EH-TW9400 kan tilsluttes smartphones og kan også sende trådløse HD-signaler. (Derfor er prisen lidt højere end den sorte model.)

Den matte sorte Epson-projektor har en absolut optimal størrelse, 520x450x193 mm og vejer 11 kg. Projektoren har en førsteklasses linse i midten og 2 ventilationsåbninger på hver side for at lade luft komme ind og ud. Den motordrevne modlysblænde bevæger sig automatisk væk fra projektoren, når projektoren er tændt, men beskytter linsen mod støv og andre stød, når den er slukket. Støv kan forårsage alvorlige problemer med LCD-projektorer.

epson-EH-TW9400-projektor

Selvom Epson har indbygget linsebeskyttelse for at beskytte den mod støv, skal du være forsigtig, når du placerer projektoren i et mindre støvet område. Den bedste løsning er at montere den på et stativ eller loft. Objektivkontroller giver dig også mulighed for nemt at justere fokus og zoom og gemme disse indstillinger i objektivhukommelsen. Afhængigt af dine individuelle behov, skærmstørrelse og form kan du oprette 1.78: 1 og 2.40: 1 billedformater.

3D-radiatoren og fjernsensoren er placeret foran på projektoren, med de justerbare fødder kan vi justere dem til det ønskede niveau på bordet eller stativet. Skjult bag et mindre panel på venstre side af projektoren er flere manuelle knapper, for eksempel for at komme ind i menuen.

epson-EH-TW9400-anmeldelse

Der er stik i fordybningen på bagsiden af projektoren for at hjælpe med at arrangere kablerne til loftmontering. Den tidligere nævnte HDCP 2.2-indgang, en PC / VGA og en USB 2.0 type A- og B-port samt LAN- og RS232C-porte er også placeret her.

Ligesom tidligere modeller passer fjernbetjeningen meget behageligt i hånden og lyser endda, når den bruges i mørke.

Projektoren tilbyder 5 forskellige billedjusteringsfunktioner: Dynamisk, Bright Cinema, Natural, Cinema og Digital Cinema. Når du ser indhold af normalt dynamisk område (SDR), anbefales Natural Mode bedst, selvom det kunne være lidt mere præcist. Farverne er lyse og levende, lysstyrken er tilstrækkelig, og det overordnede farveskala kan justeres efter eget valg.

Briller skal købes separat til 3D-funktionen, men det ser ikke ud til at være en god pris at betale for 3D-oplevelsen.

Projektoren er ikke særlig høj under drift, ca. 20 dB er det målte støjniveau, som slet ikke forstyrrer.

Kom nu!

Teststedet er et veludstyret, professionelt biografrum med ideel akustik. Akustiske lydabsorberende paneler og søjlediffusorer dekoreret med biografplakatprint blev anbragt på væggene, og tykke, fløjllydabsorberende gardiner foran vinduerne blev brugt til at reducere ekstern støj og mørkere biografoplevelsen.

Vi valgte flere film til at teste projektoren. Selvfølgelig er alle film Blue-Ray-kvalitet.

Ford-v-Ferrari-film-plakat

Det første testperson var en spændende film kaldet “Ford v Ferrari” med Christian Bale og Matt Damon i hovedrollen. Filmens hovedtema er bilkørsel, knirkende hjul, summende motorer, racerkampenes kamp lod ikke vores opmærksomhed aftage. Epson-projektoren projicerede et meget smukt, detaljeret billede med fantastiske, livlige farver, hver eneste lille detalje kunne tydeligt ses. Måske lavede vi kun nogle fejl, da han ikke kunne klare den hurtige bevægelse af racerbanerne helt godt. Men det var ikke et stort problem, det ødelagde ikke filmoplevelsen.

Den anden film var gerningsstedet “Knives out”. Ud over Daniel Craig og Chris Evans vises mange flere verdensstjerner i denne mystiske historie. Vi så fantastiske billeder og en verden af farver, projektoren klarede sig meget godt.

Den næste spiller i programmet var den animerede familiefilm “How to Train Your Dragon 3”. Her kunne vi have en rigtig kavalkade af farver, de vibrerede, farverne levede næsten i den dejlige fortælling.

Joker-film-plakat

Den sidste, der fulgte, var den mørkesindede psyko-thriller “Joker”, præget af navnet Joaquin Phoenix. Ikke alene er filmens indhold og budskab mørkt og undertiden deprimerende, billedverdenen er også præget af scener, der ofte finder sted i mørket.

Billederne blev også detaljeret her, men de sorte farver kunne have været lidt mere konkrete, dybere.

Resumé

bass traps

Som et negativt nævner vi bevægelsesstyring. Den håndterer let 24 billeder i sekundet, men ved højere hastigheder, såsom sportsscener eller spil, har du allerede problemer. Til sportsudsendelser anbefaler vi at bruge rammeinterpolering, hvilket resulterer i glattere bevægelse, men hvis du ser en film af en anden genre eller bare vil afspille den, skal du slå denne funktion fra.

Til denne pris får vi en projektor med et overraskende antal funktioner og fantastisk billedkvalitet. Det er let at installere og opsætte, menuen og fjernbetjeningen er klar og nem at bruge. Forstørrelse og generel billedbehandling, 3D-stråling er fremragende. Takket være SDR-indholdet producerer det klare, naturlige og detaljerede billeder.

Fordele                                                               Ulemper:

Bedøvelse af billedkvalitet                                     -lysstien er ikkeblocked

-lyse, livlige farver                                                   -sort kunne være dybere, smukkere

-motorlinsedæksel                                                 -gør det vanskeligt håndter hurtig billedbevægelse

-motor linse hukommelse

-HDR10-kompatibel

-ISF ccc certificeret

-fornuftig pris