Vi har testet Focal Aria 906 boghyldehøjttalere!

Den vigtigste overvejelse i produktionen af ​​Aria 906-højttaleren var den sofistikerede premium-lyd og brugen af ​​komponenter af høj kvalitet, der er almindelige i Aria-serien. Denne tovejs reflekshøjttaler foran giver neutral, ægte og subtil lyd takket være hørkeglen. Keglen er kendetegnet ved en naturlig lyd, lav resonans, rig mellemklasse og stærk bas. Resultatet er en mere homogen lyd, bedre dynamik. Aria tilbyder et klassisk, men alligevel moderne design. Aria 906-højttaleren er ca. Det anbefales til rum på 15 kvadratmeter, og det er værd at holde en afstand på ca. 2,5 m mellem højttalerne.

Den specielle hørkegle er fremstillet i Frankrig udelukkende til Focal. Denne kegle er udelukkende designet til at opnå fremragende akustisk ydeevne. Den består af to tynde lag glasfiberbelagt hørfiber. Hør er dobbelt så let som glasfiber, fordi det er hul, ligesom Kevlar. Det har meget lav fleksibilitet, hvilket er en ideel løsning til at øge stivheden. Takket være den høje interne dæmpning, høje hastighed og stivhed giver højttaleren optimal og klar lyd.

Funktioner:

Aria 906 bagpanel

Den anbefalede forstærkereffekt er 25-120 watt, følsomheden er 89 dB, højttalerhuset er lavet af MDF, dimensioner 390 x 225 x 280 mm, vægt 8,5 kg. Impedansen er 8 ohm, den mindste frekvens transmission er 55 Hz, den maksimale frekvens transmission er 28000 Hz, delefrekvensen er 2800 Hz. Det har forgyldte stik, desværre er der ingen dobbelt kabler mulighed.

Focal Aria 906 er et tovejs reflekssystem, stativ eller bogreolhøjttaler. Producerer omfattende, klare lyde, meget god dynamik, udvidet, kraftig bas. På trods af lydens størrelse og styrke er kontrolniveauet imponerende.

Design

Et par Focal Aria 906 højttalere

Medlemmerne af Aria 900-serien har en ny tweeter over “F” -keglen. Dens omvendte kuppel lavet af en magnesium-aluminiumlegering siges at øge dæmpning og stivhed. Suspensionen bruger Poron, som har formhukommelse. Ifølge Focal vil dette forbedre ledelsen. Højttalerne fås i valnød eller blanke sorte farver.

Vores mening

Lille aria farve 906

Focal Aria 906 er en meget flot, sofistikeret højttaler. Teststedet var stuen i et gammelt familiehus, vi testede højttalerparret med en Denon-forstærker. Akustikken i rummet var relativt ideel, men det skal stadig placeres membranhjørnefælder i hjørnerne for at skabe den perfekte lyd.

Vi lyttede også til klassisk musik, rock og akustisk musik for at få et billede af musikken fra Aria 906. Vi havde en meget positiv oplevelse, ligesom at se en film.

Focal fremstiller sin egen højttalerdriver, og de blev ikke skuffede over denne interessante nye teknologi. De har undersøgt de bedste løsninger i mere end 30 år og prøvet og testet nye materialer, der er ideelle til højttalermembranen.

Membranen er et af de mest væsentlige elementer i højttalere, da det er det, der bevæger luften for at skabe lyd, og derfor er materialerne, som membranen er fremstillet af, meget vigtige.

Sandwichteknologi til Aria 906 højttalere

Efter Focal’s opfattelse skal en god membran være let for at accelerere hurtigt, stiv til at fungere som et stempel og dæmpe godt for ikke at forringe lydkvaliteten. Da det er vanskeligt at finde et homogent materiale, der opfylder ovenstående kriterier, bruger producenten en blanding af materialer til at opnå det, den ønsker. Disse materialer er klemt sammen ved hjælp af tynde glasfibermaterialer for bedre stivhed. For Aria-højttalere er dette materiale hør, en af ​​de ældste tekstilfibre brugt siden det 4. århundrede f.Kr. (egypterne pakket mumierne i linned). Da bunden dyrkes i Frankrig i de største mængder, har det franske mærke Focal ingen problemer med at få det.

Højttalergitteret beskytter højttalerne, men efter vores mening ser højttalerne bedre ud uden gitrene. Bortset fra det ydre bidrager nettet også til en klarere og mere detaljeret lyd. Gitrene er magnetisk fastgjort til højttalerne og er ekstremt lette at fjerne eller fastgøre.

Den blanke sorte farve er meget elegant, men lidt sværere at vedligeholde, da fingeraftryk bliver let på den og derfor er sværere at rengøre.

Resumé

Bas

Bassen er meget god i betragtning af størrelsen på disse højttalere. Det har en masse magt og en retfærdig udvidelse. Men hvis du vil have mere magt end det, kan du vælge de større søskende i serien.

Mellemklasse

Mellemklassen er især god til 906, og dette er måske højttalernes stærkeste punkt. Mellemområderne er detaljerede, ægte, sofistikerede og repræsenterer musik på samme tid.

Høje toner

Diskanten er også ret god, men ikke perfekt. Detaljen og livligheden ville bestemt være nyttigt, men Aria 906 tilbyder stadig en meget behagelig lydoplevelse.

Lyd

Lyden er meget detaljeret og naturlig, ægte.

Scenebillede

I disse højttalere passer scenebilledet til deres størrelse. Tilstrækkelig bredde, dybde og højde. Dybden kunne undertiden være endnu bedre, men generelt var vi tilfredse.

Sammenlignet med hans større brødre

De større medlemmer af Aria-serien tilbyder mere kraftfuld lyd med en bredere scene og bas, mere kraft og bedre klarhed i mellemklassen.

Hvis du leder efter en højttaler i et større rum, er det tilrådeligt at vælge større modeller, men Aria 906 er også fremragende, især i mindre rum.

Dom

Vi fandt ud af, at denne højttaler tilbyder meget god lydkvalitet i sin prisklasse. Det har et attraktivt udvendigt design, og kombinationen af ​​neutralitet og dynamik gør lyden meget behagelig, musikalsk og sofistikeret.

Fordele og ulemper ved Focal Aria 906

Fordele: God bas, med den rigtige kontrol, kraft og den rigtige dybde til størrelsen, detaljeret og glat mellemklasse, godt udvidet diskant, tilstrækkelig detalje, ret godt bredde scenebillede, rimelig pris

Ulemper: Diskanten kunne være lidt lysere.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts