Vi testede Focal Chora 826 gulvhøjttaler!

Det franske firma, tidligere kendt som JMlaB, blev grundlagt i 1979 af Jacques Mahul, en ingeniør og hifi-lydjournalist. Siden da har producenterne stræbt efter at producere den mest perfekte og klareste lyd muligt kombineret med et moderne, ungdommeligt og æstetisk udvendigt design.

Chora 826 design

Kolumnhögtalare Focal-Chora-826

Forløberen for Focal Chora-typen var Focal Chorus, som blev videreudviklet, og dermed blev Chora-serien, der består af tre medlemmer, oprettet, hvor 826 stående højttalere var det største medlem af denne serie. For en 3-vejs højttaler er den anbefalede forstærkereffekt mellem 140 og 250 Watt med en frekvensoverførsel på 48Hz-28kHz. Højttaleren vejer 24 kg og er omkring 1 meter høj. På trods af sin omfangsrige størrelse drømte designerne om en robust effekt, en ekstremt smuk form og et æstetisk, slankt udseende. Fås i 3 farver, det lyse træhus har en beige front, valnød har en blå, og den sorte har en sort lakfront.

Chora_826 farver

Den er udstyret med en integreret 13 cm Atmos-højttaler, en 165 mm centerhøjttaler og to 165 mm subwoofere. Den omvendte TNF-kuppel er en diskant lavet af en sammensætning af 25 mm aluminium og magnesium og er beskyttet af andre faste gitre. Den midterste del er dækket af et tæt vævet stof, hvis ramme er fastgjort med en magnet. der er en rund refleksåbning i den nedre halvdel af frontpanelet, højttalerhuset er ca. 5 grader bagud På grund af dens såler er den designet til at stå stabilt på gulvet og endda minimere resonanser. På bagsiden af ​​højttaleren er der forskellige forbindelser, der primært kan acceptere bananstik. Bankkorkhætterne er ret svære at fjerne, de passer så tæt. Det stive MDF-hus reducerer også resonanser med en højttalerfølsomhed på 91 decibel, hvilket betyder, at det fungerer godt selv med lavere effektforstærkere. Højttalers skrå design muliggør en mere præcis kontrol af diskanthøjttalerne, da det er meget vigtigt, at de udstråler mod lyttepositionen. Da basreflekshullerne er placeret på frontpanelet, kan højttalerne placeres tæt på væggen.

Højttalere

channel-focal-826-speaker-1.

Hvad der er en innovation i forhold til tidligere Focal-modeller, er den helt nye membrantype, den såkaldte Slatefiber-membran, lavet af skifereffekt, ikke-vævede carbonfibre og termoplastisk polymer, hvilket igen resulterer i større stivhed, hvilket resulterer i en mere naturlig lyd. Højttalerimpedansen er 8 ohm. Tweeterets konkave design gør diskant mindre kontrollerbart med fordelen ved en speciel kuppelophæng for minimal forvrængning.

Chora-728-højttaler-2.

Mellem- og to basdrev er dækket af et gitter, diskanthøjttalerne er beskyttet med et skinnende stålnet, men ellers synligt, hvilket ikke er et problem, fordi det er rigtig smukt, mellemdrevet er udstyret med et konisk støvdæksel mod interferens og forvrængning modtog subwooferen, som giver stivhed og en mere fanget bas.

Lytningstest

Vi prøvede også det smukke smukke højttalerpar, mens vi så film og lyttede til musik. Test fandt sted i en stue på 25 kvadratmeter. Rummet er nyrenoveret og nyindrettet i minimalistisk stil, hvilket igen ikke rigtig fremmer akustik. På grund af manglen på møbler, meget blottet glas og vægoverflader er der en masse refleksion, dette medfører lydproblemer, så vi rådede ejeren til at starte akustisk behandling af rummet så hurtigt som muligt. Diffusorer og lydabsorberende paneler er blevet anbefalet til vægge og loft, og tykke, tætvævede gardiner skal placeres foran de ret store vinduer og terrassedøren.

Et par lyse træfarvede højttalere med et beige frontpanel blev tilsluttet Arcam SA30 integreret hjemmebiografforstærker under testen. Montering og opsætning var ret simpelt, vi var i stand til at fastgøre baserne til højttaleren meget hurtigt og nemt. Takket være basrefleksåbningerne på frontpanelet kan vi placere højttalerne relativt tæt på væggen, men vi fandt ud af, at afstanden mellem de to højttalere skulle være meget forsigtig, fordi lyden kan blive forvrænget, hvis vi sætter dem for tæt sammen , såvel som hvis de er for tæt på lyttepositionen.

Chora-826-Hörposition

Disse højttalere kræver plads, så vi anbefaler relativt større rum, vælg Chora 826 til værelser på mindst 20-25 kvadratmeter, hvis du leder efter en højttaler i et mindre rum, vil vi anbefale de mindre søskende til Focal Chora. Efter at have prøvet et par positioner lykkedes det os endelig at placere højttalerne ideelt omkring 320 cm fra hinanden.

Selvom forstærkeren har EQ-justeringsmuligheder, skal det bemærkes, at rumkorrektionssystemer alene endnu ikke løser lydproblemerne i et rum med dårlig akustik. Disse EQ-programmer er dog virkelig gode og nyttige til finjustering og lydforbedring.

Vi startede prøven med den spændende sci-fi-film After Earth, som blev vist i 2013 med Will Smith i hovedrollen. Chora 826-højttaleren gengav meget smukke, realistiske, detaljerede og nøjagtige lyde, vi kunne høre fuld, intens bas, lydene fyldte rummet. Lignende oplevelser kan rapporteres under screeningen af ​​den spændende actionfilm 2006 Miami Vice. Rig mellemklasse, forvrængningsfri, percussive, dybe toner præget højttalerens produktion.

Vi ville også prøve denne smukke, elegante, men alligevel moderne stilhøjttaler, mens vi lyttede til musik, så vi lyttede til Kygo og Donna Summer’s hit: Hot stuff. Uanset hvor hårdt vi prøvede at finde et greb om højttalerens ydeevne, gik det hårdt, men vi endte med at finde en lille fejl: vokalen følte undertiden for hård på vokalpartierne. Der fulgte sværere rytmer, vi eksperimenterede med Metallicas sang Indtil den sover. Vi har hørt områder, som vi ikke har lagt mærke til før. Guitarerne og musikinstrumenterne lød markant og forståeligt i detaljer.

Forresten, mens stereo scenebilledet lytter til musik, var det også perfekt, baslyden lød som om vi havde hjulpet det med en subwoofer. Den nøjagtige, dynamiske lyd var der igen, og mellemklassen var meget subtil, blød og alligevel meget rig.

Dom
Chora-826-lys-træ-i-et-soveværelse

Det mest produktive medlem af Focal Chora-serien repræsenterer med sin udvendige udseende, fantastiske lyd og ydeevne klart premium kvalitet. Vi fik et realistisk scenebillede, vi kunne høre klar, nøjagtig, dynamisk lyd, og vi var heldige med et ekstremt intens, muskuløs basområde. Uanset om du vil vælge et ideelt par højttalere til dit hjemmebiografsystem eller lytte til musik, vil du ikke blive skuffet over Focal Chora 826.

På grund af sin ret høje pris og store størrelse og vægt er den imidlertid ikke tilgængelig for alle. Af samme grunde skal man også være forsigtig med ikke at placere højttalerne for tæt på hinanden. Det er også vigtigt at finde den rigtige afstand til studiestedet. Fjernelse af banankorkhætter er ret problematisk, men der blev ikke fundet store problemer ved test af Chora 826.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts