Vi prøvede Focal Sopra No2 stående højttalere!

Et par af Focal Sopra No2 stående højttalere blev testet for et par dage siden i et mellemstort hi-fi-rum. Ejeren arbejder som lydtekniker og erstatter sine tidligere højttalere med franskproducerede Focal-højttalere. Hi-fi-rummet er akustisk helt ideelt, ejeren tog sig af den akustiske behandling af vægge, loft og vindue, så der var ikke plads til forbedringer på dette område. For nogle lidt gamle, slidte lydabsorberende paneler, anbefales det at renovere deres ydre med ny akustisk silkebeklædning.

Lad os komme til det punkt – se nærmere på højttalerne!

Produktets originale navn var JM Labs – efter virksomhedens ejer, Jacques Mahul – de smukt udformede, respektable størrelse, træpaneler, håndlavede højttalere har altid fået smigrende anmeldelser.

Recenze Focal Sopra No2

De brugte innovative løsninger i deres produktion. 3-vejs, high-end højttaler er en værdig repræsentant for premium lydudstyr. Det er kendetegnet ved dynamik, optimal surroundlyd og detaljer. Focal Sopra No2-højttaleren består af 2 18 cm “W-cone” subwoofere, en 16,5 cm centerhøjttaler og en ”IHL” beryllium-inverteret dome-diskanthøjttaler. Det kompakte, moderne, rene og elegante design appellerer til de fleste af os, og selv om størrelsen ikke er lille – den vejer 55 kg – kan den stadig integreres i enhver interiørstil med et minimumsareal på 30 kvadratmeter. Dens metalliske lakfinish er fængslende og fås i flere levende farver. Kombinationen af fine, bløde kurver og skarpe linjer resulterer i et harmonisk, behageligt look. Der er et tykt hærdet glas på bunden af højttaleren, de stålspidsede ben kan skrues.

Højttalerplade

På grund af højttalerens relativt store vægt anbefales det at placere aluminiumsskiver under benene for ikke at beskadige parket eller trægulv. Tykke MDF-sider og indvendige afstivere og høj materialetæthed sikrer styrke og vibrationsfri. Den nederste del af højttaleren vipper baglæns, mens centerhøjttaleren vipper fremad, hvilket gør fasebalance og strålingsretningen ideel. 3-vejs tweeter er placeret mellem subwooferen og centerhøjttaleren, lige til den siddende lytteposition. Diskanten på diskanten er stiv og tynd. På grund af tyndheden opleves krydstale og bagudstråling. Der er skabt et hornformet hulrum i tweeterhuset for gradvist at absorbere ubehagelige vibrationer, hvilket resulterer i en 30% reduktion i forvrængning.

Focal Sopra-luidspreker No2

Et tyndt aluminiumsgitter beskytter højttalerne. Højttalerbeslagene er lukket med en metalfælg. Fastgørelse af højttalere og magneter blev løst på en helt ny måde. Gennem NIC-teknologi styrer et neutralt induktanskredsløb magnetfeltet, hvilket også resulterer i en reduktion i forvrængning. Frekvensoverførsel 34 Hz-40 kHz (- / + 3 Db), lavfrekvenspunkt 28 Hz, højttalerfølsomhed 91 dB, impedans 8 ohm, delefrekvens 250-200 Hz, anbefalet forstærkereffekt: 40-300 watt. Refleksboksen har et refleksrør, der peger mod sålen, som er lukket bagpå og rundt. Drevens granitmønstrede membraner er lavet af plast kaldet “W Composite Sandwich Cono”, som bruges til at dæmpe vibrationer. En glasplade blev placeret oven på højttaleren som et dekorativt element.

Lytningstest

PC højttalertest

Til Focal-højttalerne brugte vi en NAD C-388 stereoforstærker med en lyd-pc under testningen. Vi startede testen med at lytte med klassisk musik. Vi startede Johann Sebastian Bachs arbejde med toccata og fugaorgel i d-mol. Musikken, der har barokstilfunktioner, er kendetegnet ved hurtige snare løb. Focal Sopra No2 forvrængede heller ikke ved høj lydstyrke, vi fik en ekstremt fin, detaljeret lyd.

Vi fortsatte prøven med alternativ rockmusik og lyttede til Nirvana: Smells like Teen Spirit. Lydstyrken blev afviklet ordentligt for at give os en ægte rockefølelse. Kurt Cobains hæsede sang (eller råb) lød forståelig, kraftfuld, realistisk, musikken var detaljeret og rummelig, guitarlyden var tydelig. Måske syntes orkesterdelene lidt skyggefulde, men det kunne kun have været hørbart for vores alt for følsomme ører, men det var slet ikke foruroligende, og det ødelagde ikke oplevelsen alligevel.

Vi fortsatte med årets hitsang, Jason Derulo: Savage love’s sang lød. Vi registrerede ikke en fejl, vi oplevede intens bas (nogle gange måske lidt endda meget), klare og forståelige vokaler i dette tilfælde også.

Dr. Dolittle filmaffisch

Vi har sat en film ved navn Doctor Dolittle med Robert Downey Jr. i DVD-afspilleren. Focal-højttalerne fungerede også godt denne gang, effekterne, soundtracket og dialogerne lød fantastisk, hvilket skabte en reel rumlig effekt.

Konklusion

I produktionen af Focal Sopra No2 stationære højttalere har producenterne stræbt efter ekstrem høj kvalitet, både i udseende og inden for teknisk design og konstruktion. Ved hjælp af unikke og innovative tekniske løsninger er vibrationer og vibrationer praktisk taget reduceret til et minimum. Det ydre af højttalerne kan heller ikke klages over, hver del er smuk og sofistikeret. Det anbefales til hi-fi-værelser og stuer, det skuffer ikke.

Similar Posts