Vi testede Focal Trio11 Be Red Burr Ash studiemonitor!

Focal, en producent af lyd- og hi-fi-produkter, har produceret mange fremragende produkter gennem sin 40-årige karriere, og vi har tidligere testet nogle Focal-højttalere.

Trio11 Vær rød model

focale-trio11-be-red-studiomonitor-big-pic.

Det største medlem af Focal Trio-serien, med 37,3 kg og dimensioner på 635x 345 x 405 millimeter, er Trio11 Be Red en aktiv referencestudiomonitor. Dens udseende er elegant, rent, siderne på huset er røde, og MDF-huset med afstivet skumdæmpning reducerer vibrationer. Der er ingen tvivl om, at producenterne af Focal heller ikke denne gang tillod råmaterialer og komponenter i premium kvalitet.

Der er to tofarvede lysdioder på frontpanelet, en i grøn, når skærmen er aktiv, rød i standbytilstand, og den anden LED i grønt, når fokustilstand er tændt, og rød, når termisk beskyttelse er aktiv.

Trio11 bagpanel

På bagsiden af ​​skærmen finder du en afbalanceret XLR-indgang med + 4 eller -10 decibel indgangsfølsomhed at vælge imellem. Der er også en afbalanceret 1/4 jack-forbindelse på bagpanelet, en hovedafbryder og en switch til standbytilstand, som sætter højttaleren i dvaletilstand, når den er aktiv, hvis den ikke registrerer et signal, og tænder den igen så snart da det registrerer et signal igen. Der er også plads EQ-kontrol på bagsiden og en fodkontakt (eller pedal) til den unikke fokusfunktion.

Den 360-graders, roterende ledeplade har en omvendt kuppelberyllium, inverteret kuppel-diskant, der er dækket af en metalbeskyttelse. (Ordet “Til” i højttalerens navn henviser til det kemiske symbol for beryllium) Tweeter er klasse A / B og har en effekt på 100 watt. Denne roterende ledeplade gør det også muligt at placere skærmen lodret eller vandret med en subwoofer og basport nedenunder.

Højttaleren har også en Class G 300 Watt subwoofer og en 150 W Class G subwoofer.

Focal W-komposit

Subwooferne har det koniske design af Focal W-komposit sandwichmembranen, som er et dobbelt glasfiberdesign, hvor keglen består af to tynde lag af vævet glasfiber, og et lag skum er også en del af dette design. En kompakt, højtydende neodymmagnet driver W-kompositkeglen. Takket være dette design er der skabt en lige så stiv, homogen, men alligevel fleksibel struktur. Skærmen var også udstyret med en TMD eller Tuned Mass Damper tuned mass spjæld. Denne affjedringstilstand letter jævn transmission og jævn fordeling af frekvenser.

2 i 1

Denne studiomonitor er en trevejs referencemonitor, det maksimale lydtryk er SPL – 118 decibel, frekvensresponset er mellem 37 Hz og 40 kHz, men når det bruges i tovejs-tilstand, er det maksimale lydtryk 105 decibel og frekvensrespons er 90Hz, og det er mellem 20 kHz. Monitoren har også fået en ny funktion, dette kaldes Focus / Focus-funktionen. For at gøre dette er der også monteret en fodpedal og et ¼ kabel på skærmen, så det kan styre en separat crossover, når den er tilsluttet højttalerne, hvilket ændrer frekvensresponset. I praksis forvandler den en trevejshøjttaler til en tovejshøjttaler, hvilket er en yderst nyttig funktion til styring af musikalske blandinger og justering og finjustering af bassen.

Forbedret affjedringsteknologi

Refleksporten er placeret ved siden af ​​en 10-tommers subwoofer, en rektangulær port, der er ret stor for at opretholde tonebalance selv ved højt lydtryk og reducere kompressionstab, der potentielt kan kompromittere dynamikken.

Det centrale drev er adskilt fra forsiden af ​​det drejelige modul ved hjælp af en gummiholderring, såkaldte lydløse blokke er udviklet mod vibrationer, der kan forekomme ved monteringsboltene, som adskiller boltene fra chassiset for at minimere resonanser.

Focal-Nic teknologi

Centerdrevene er lavet med Neutral Inductance Concept eller NIC-teknologi, der reducerer hvirvler, der genereres af den frekvensafhængige strøm, der strømmer gennem stemmespolen.

Den omvendte dome beryllium diskant producerer et perfekt lineært frekvensrespons og detaljeret diskant, som bedst opnås gennem optimal energiindgang mellem kuplen og pendulspolen.

TMD-suspensionen og Faraday-ringen er ansvarlige for at reducere forvrængning under 1 kHz og sikre høj linearitet selv i området 1-3 kHz samt forbedre højfrekvensrespons og reducere resonans. TMD er en teknologi, der er indstillet til at reducere eller stabilisere vibrationsniveauet i en struktur. (denne teknologi bruges også i biler og skyskrabere)

Subwooferen optimerer sammen med den koncentriske Faraday-ring magnetfeltet. Producenten sagde, at det reducerede subwooferforvrængning med halvfjerds procent. Begge klasse G forstærkere bruger BASH forstærkerteknologi, som ikke er baseret på flere kraftledninger, men på en konstant skiftende forsyningsspænding drevet af en højhastigheds klasse D strømforsyning. I stedet for at opretholde en konstant spænding i netledningen sporer Trio 11s intelligente PSU effektforstærkerens behov, reducerer strømledningen til nul volt, når der ikke er noget indgangssignal, og nedsætter eller øger niveauet, hvis indgangssignalet også falder eller øges. .

Takket være G- og D-klassekombinationen er der mindre varmetab, og der er ikke behov for et stort kølelegeme, kun højttalerens metalpanel fungerer som en radiator. Efter en lang driftsperiode var bagpanelet ikke varmt, selv ved højere SPL’er.

Lytningstest

Trio11-højttalere i studiet

Trio11 Be Red-studiemonitoren blev testet i et relativt stort studie på ca. 32 kvadratmeter. Akustikken i studiet var tilstrækkelig med akustiske paneler placeret på væggene og loftet, hvilket giver tilstrækkelig lydabsorption og diffusion. I tilfælde af lydoptagelse eller lydblandingsstudier er det endnu vigtigere, at rummet har perfekt akustik, da lydoptagelsens kvalitet forringes betydeligt, hvis studiet resonerer. Efterfølgende digitale indstillinger er ikke nær så perfekte som en lydoptagelse, der er optaget i et fejlfri lydstudie.

Producenten anbefaler, at du betjener højttaleren i ca. 20 timer under indledende opsætning og opsætning, test ved medium lydstyrke og helst så lav en frekvens som muligt.

Vi startede først musikalsk testning med jazzmusik. Vi lyttede til Nora Jones ‘sang Nearness of You. Focal Trio11 styrede lyden, den reproducerede med stor koncentration og skønhed. Vi oplevede nøjagtig, dynamisk, ekstremt detaljeret lyd. Klarhed, dynamik og fine detaljer forblev i alle volumener. Dette blev efterfulgt af hans nuværende hit, 24k Gold-Mood. Studiemonitoren producerede et udvidet lydbillede, vokalen og de instrumentale detaljer var genkendelige, klare og forståelige. Mellemklassen lød rigtigt, bassen var ekstremt intens og kraftig.

Konklusion

Enceintes Trio11-Be-Red-Burr-Ash

Med sin ekstremt imponerende ydeevne, æstetiske og elegante udseende er Focal Trio11 helt klart markedsleder blandt studiemonitorer med lignende funktioner og kategorier. Vi anbefaler det i mellemstore eller større studier, da størrelsen kræver ret meget plads, og på grund af dens høje vægt kræves stabile stativer.

Prisen er ret høj i studiemonitorkategorien, men i stedet for en skærm får vi næsten to, da den kan bruges som en trevejs- og tovejsstudiomonitor takket være den nye Focus-funktion. Vi kunne ikke oprette forbindelse til lyden, hvilket også kan skyldes, at studiet, hvor testen fandt sted, havde virkelig perfekt akustik, og så denne fantastiske højttaler virkelig kunne levere maksimal ydelse. Hvis du leder efter en studiomonitor til professionelle formål, anbefaler vi bestemt Trio11.

Skrevet af Róbert Polgár