Før i tiden spillede gardiner en nøglerolle i skyggeteknologien, men i dag har vi også mere effektive værktøjer til dette, såsom skodder, persienner, persienner og så videre. Gardinerne er dog ikke forsvundet fra vores hjem, hvilket skyldes deres klare æstetiske rolle: De klæder næsten lejligheden. Men for at dette skal være en reel fordel, er det vigtigt at vide, hvilket gardin der spiller en rolle, hvad man kan forvente af det, og hvad der egentlig passer til hvad.

Hvilken slags gardiner bruger vi normalt?

To typer gardiner er mest almindelige i husholdninger: gennemskinnelige, mørklægningsgardiner og akustik- og dørgardiner.

Gennemsigtige gardiner

Opvarm i varmt vand med partialtryk - svær at indsætte - 200 små 300

Det lystransmitterende gardin filtrerer minimalt det naturlige lys, der kommer ind udefra. Dens rolle, udover at gøre miljøet smukkere, ligger primært i at begrænse indsigten udefra. Dette kan dog kun sejre i dagslys; hvis det allerede er mørkt udenfor, men lampen i huset er tændt, kan den uden problemer ses gennem det lysende gardin. Det bruges derfor primært af æstetiske årsager. Den er meget forskelligartet, mønster, form tilgængelig, selvfølgelig med forskellige affjedringstilstande, så alle kan finde noget, der virkelig passer ind i deres hjem.

Mørklægningsgardiner/gardiner er også akustikgardiner

De andre ofte brugte gardiner er mørklægninger, hvilket er et meget mere interessant emne, da der er en stor variation af dem i forhold til deres funktion. Mørklægningsgardiner kan være et, der blot dæmper det indkommende lys, det vil sige, at det til en vis grad kan passere igennem, men vi kan også liste vores lydabsorberende gardiner her ved at filtrere det markant fra. Samtidig er der såkaldte mørklægningsgardiner, der næsten perfekt kan holde dagslyset ude, og trækker vi det ind uden huller, kan vi nærmest fremtrylle nattemørke i vores lejlighed i den lyse dag. Disse materialer indeholder et specielt lag, der gør det muligt for dem helt at filtrere lyset ud.

Det er værd at beslutte sig for eller imod mørklægning afhængig af funktionen af ​​det rum, hvor gardinet er placeret. Hvis det er et soveværelse, kan totalt mørke være en vigtig overvejelse, men hvis det er en stue, der måske har gadevinduer, som du ikke ønsker at se efter mørkets frembrud, er den anden version perfekt. Det er et solidt materiale, der næsten fuldstændig blokerer synet, men lys kan passere igennem det.

Mørklægningsgardiner/gardiner med ekstra funktioner

Skillehængsler-300x300

Mørklægningsgardiner kan også have andre funktioner. Et sådant eksempel er lydfiltreringsevnen, som betyder, at et givent gardin effektivt kan absorbere støj udefra. Disse gardiner kaldes lydisolerede gardiner og kan være nyttige i mange tilfælde.

For dem, der bor i et støjende område, kan det være tilrådeligt at placere sådanne gardiner foran vinduerne, da de hørbart kan reducere udendørs støj, hvilket giver mulighed for en roligere hvile og et mere behageligt ophold i hjemmet. Akustikgardiner kan endda være en god løsning til rumadskillelse i en lejlighed, eller hvis du skal skabe et roligt hjørne eller et værelse til arbejdet derhjemme.

Gardiner med de rigtige egenskaber kan dog også være med til at gøre vores hjem mere isoleret. De såkaldte termogardiner egner sig glimrende til mere gennemtænkte lejligheder, hvor energimoderniseringen endnu ikke er gennemført, eller det ikke er muligt at opnå dette inden for en overskuelig fremtid.

Det kan især være tilrådeligt at montere varmeisoleringsgardiner foran ældre typer døre, der ikke har særlig gode varmeisoleringsegenskaber. Disse gardiner griber omslaget meget effektivt, så vi kan føle selve lejligheden varmere, selv i nærheden af ​​dørenes tabende vinduer. Dette kan bidrage meget til at holde vores varmeregning lavere, da det forhindrer varmen i nemt at slippe ud af lejligheden, så der er behov for mindre varme.

Lad os kombinere praktisk og skønhed!

De meget praktiske gardiner, der er nævnt ovenfor, fås naturligvis i forskellige farve- og mønsterversioner, så de virkelig kan tilpasses interiøret i lejligheder i individuelle stil. Så udover hele tiden at forsøge at gøre vores hjem mere behageligt, kan vi også gøre meget for at gøre det mere hyggeligt og hyggeligt.

Det er værd at gennemse tilbuddet grundigt for at finde de ideelle boligtekstiler til os i alle henseender!

Kategorier: Blog