Hvorfor bruge et vægpanel?

Vægpaneler anvendes primært som lydabsorbenter, men nogle typer kan også anvendes som diffusorer.

Deres anvendelse afhænger i høj grad af panelernes placering og det rum, hvor de skal bruges.

Hvorfor skal vi bekymre os om akustik?

Akustik, eller manglen på akustik, gennemsyrer hverdagen. Det er bare det, at vi ofte ikke er opmærksomme på dem. Men når ekkoet i et rum er forstyrrende, eller når stereoanlægget ikke lyder, som det skal, er det fordi lyden ikke er optimal. Det er godt at være opmærksom på dette, især fordi støjforurening kan forårsage en masse ubehag og fysiske problemer i vores liv.

Koncentrationsvanskeligheder og forstyrrelser af fokus kan observeres, men for nogle mennesker er det regelmæssig hovedpine eller overdreven, unødig træthed, der bliver mistænkelige og endda mærkbare over tid. Det er forbløffende at blive konfronteret med det faktum, at disse symptomer nogle gange kan skyldes noget så banalt som en mindre god akustik. Og selv om problemet i sig selv kan virke banalt, er løsningen langt fra enkel.

Hvad er den ideelle akustik med vægpaneler?

Ud fra ovenstående kan det se ud til, at optimal lyd næsten er uopnåelig. Men det er det ikke. Grundlaget for en klar, dynamisk lyd uden ekko er absorption og spredning af lave frekvenser. Slutprodukterne fra hjemmets gør-det-selv-arbejde er ikke nok. Desuden er placeringen, som vi nævnte ovenfor, ikke et problem.

Ud over at være fremstillet af certificerede, førsteklasses materialer, ser vægpaneler også godt ud. Så de har også en dekorativ funktion. Der bør ikke være nogen hindringer for at få dem. De koster betydeligt mindre end den tid og de anstrengelser, det kræver at bygge og afprøve de praktiske aspekter af boligforbedring. Det er unødvendigt at eksperimentere med dem, da følelser af frustration, vrede, vrede, vrede og fortvivlelse kan undgås helt og holdent.

Det lyder ikke, som jeg gerne vil have det til at lyde

For at komme tættere på spørgsmålet om akustik kan vi komme med et hverdagsagtigt, men yderst irriterende eksempel. Lad os antage, at du har et hjemmebiografsystem af høj kvalitet med alt tilbehør. Det er en stor økonomisk investering at købe selv den mest grundlæggende model. Men operationen er gennemført, alt er endelig på plads derhjemme, og i det store øjeblik, hvor den øreglædende effekt skal være enorm, mangler det store brag, trommehvirvlen. Entusiasmen bliver straks overskygget af tvivl og skuffelse. Det ser næsten ud som om, der er et problem med indstillingerne, så man begynder at pille, men uanset hvor mange imaginære potentiometre der flyttes rundt, forbliver situationen den samme. Lyden er elendig.

Inden hjemmebiografsystemet lærer at flyve af sig selv, er det værd at tænke på akustikken. På dette tidspunkt køber og monterer mange mennesker akustiske svampe og styrofoam, men selv da er lydoplevelsen stadig ikke det minimum, man kan forvente.

akustikpaneler i en biograf

Hvorfor kan jeg ikke høre det, jeg har brug for at høre?

Det skyldes, at disse to materialer tilfældigvis er for tætte til at absorbere eller sprede dybe lyde. På den anden side dæmper de høje frekvenser, så de kan endda virke gode i starten, da refleksionerne i det øvre område reduceres. Men senere går det galt, og det viser sig, at alt ikke er i orden. Bassen kan gradvist blive stærkere, bassen kan blive forvrænget, der kan være en ekkoeffekt, og oven i alt dette er der “rumlyden” eller, som mange kalder det, “bokslyden”. Ingen af disse er en del af god akustik.

Mange mennesker, der konfronteres med ekkofænomenet, køber absorbere i et forsøg på at afhjælpe problemet i hjemmet. Men ofte opnås det forventede resultat alligevel ikke. Hvorfor? Fordi tætheden af det anvendte materiale ikke altid er den samme, og selvfølgelig er placeringen ikke uvæsentlig. Hvis nogen af disse detaljer ikke er korrekte, er det ikke muligt at absorbere dybe lyde. På den anden side kan det, hvis lydabsorptionen er for vellykket, resultere i en forvrænget, uforståelig lyd, der mildest talt ikke er behagelig for sanserne.

Gælder dette kun for et hjemmebiografsystem?
akustisk-kontor-med-telefoner-absorbenter-300x270

Nej, slet ikke! Som nævnt ovenfor er støjforurening en af vor tids svøber. Nogle mennesker lægger ikke engang mærke til, hvor mange maskiner, der snurrer, rasler og larmer omkring dem. Hvis vi alene ser på husholdningsapparater, kan vi se, at vi udsættes for et betydeligt antal decibel støj om dagen. Som vi har påpeget, har dette sine egne sundhedsmæssige konsekvenser. Men alt behøver ikke at være sådan. Især fordi der findes praktiske, effektive og iøjnefaldende løsninger.

Takket være deres særlige design er vægpaneler designet til at håndtere akustiske forstyrrelser i ethvert rum. De er pålidelige, af høj kvalitet, men de er også attraktive. Så det er ikke nok at være uovertruffen med hensyn til lydabsorption, du kan også pynte dine omgivelser med deres tilstedeværelse. De kan købes i flere farver, så du kan skræddersy dit køb til dine individuelle behov. Den skabte harmoni er derfor garanteret. Og pas på, ikke kun derhjemme! Arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner og fællesrum kan også have stor gavn af vægpaneler.

Kategorier: Blog

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.