Hvorfor bruge et Vægelement?

Vægpaneler anvendes primært som lydabsorbenter, men nogle typer kan også anvendes som diffusorer.

Deres anvendelse afhænger i høj grad af panelernes placering og rummet hvor de skal bruges.

Hvorfor skal vi beskæftige os med akustikken?

Akustik eller manglen på akustik gennemsyrer hverdagen. Det er bare vi ofte ikke er opmærksomme på. Men når ekkoet i et rum er forstyrrende eller når stereoanlægget ikke lyder, som det skal, er det fordi lyden ikke er optimal. Det er godt at være opmærksom på dette, især fordi støjforureningen kan forårsage en masse ubehag og fysiske problemer i vores liv.

Koncentrationsvanskeligheder og fokusforstyrrelser kan observeres, men for nogle mennesker er det regelmæssig hovedpine eller overdreven, unødig træthed, der bliver mistænkelige og endda mærkbare over tid. Det er forbløffende at blive konfronteret med faktum at disse symptomer nogle gange kan skyldes noget så banalt som en mindre god akustik. Og selv om problemet i sig selv kan virke banalt, er løsningen langt fra enkel.

Hvad er den ideelle akustik med Vægelementer?

Ud fra ovenstående kan det se ud til, at optimal lyd næsten er uopnåelig. Men det er det ikke. Grundlaget for en klar, dynamisk lyd uden ekko er absorption og spredning af lave frekvenser. Slutprodukterne fra hjemmets gør-det-selv-arbejde er ikke nok. Desuden er placeringen, som vi nævnte ovenfor, ikke et problem.

Ud over at være fremstillet af certificerede, førsteklasses materialer, ser vægpaneler også godt ud. Så de har også en dekorativ funktion. Der bør ikke være nogen hindringer for at få dem. De koster betydeligt mindre end tiden og anstrengelserne som kræves at bygge og afprøve de praktiske aspekter af boligforbedring. Det er unødvendigt at eksperimentere med dem, da følelser af frustration, vrede og fortvivlelse kan helt undgås.

Det lyder ikke, som jeg gerne vil have

 

For at komme tættere på spørgsmålet om akustik kan vi komme med et hverdagsagtigt men yderst irriterende eksempel. Lad os antage, at du har et hjemmebiografsystem af høj kvalitet med alt tilbehør. Det er en stor økonomisk investering at købe selv den mest grundlæggende model. Men operationen er gennemført, alt er endelig på plads derhjemme, og i det store øjeblik, hvor den øreglædende effekt skal være enorm, mangler det store brag, trommehvirvlen. Entusiasmen bliver straks overskygget af tvivl og skuffelse. Det ser næsten ud som om der er et problem med indstillingerne, så man begynder at pille, men uanset hvor mange fiktive knapper der flyttes rundt, forbliver situationen den samme. Lyden er elendig.

Inden hjemmebiografsystemet lærer at flyve af sig selv, er det værd at tænke på akustikken. På dette tidspunkt køber og monterer mange mennesker akustiske svampe og styrofoam, men selv da er lydoplevelsen stadig ikke det minimum, man kan forvente.

akustikpaneler i en biograf

Hvorfor kan jeg ikke høre det, jeg skulle?

Det skyldes, at disse to materialer tilfældigvis er for tætte til at absorbere eller sprede dybe lyde. På den anden side dæmper de høje frekvenserne, så de kan endda virke gode i starten, da refleksionerne i det øvre område reduceres. Men senere går det galt, og det viser sig, at ikke alt er i orden. Bassen kan gradvist blive stærkere, den kan blive forvrænget, der kan være en ekkoeffekt, og oven i alt dette er der “rumlyden” eller, som mange kalder det, “bokslyden”. Ingen af disse er en del af god akustik.

Mange mennesker der konfronteres med ekkofænomenet, køber absorbere i et forsøg på at afhjælpe problemet derhjemme. Men ofte opnås det forventede resultat alligevel ikke. Hvorfor? Fordi tætheden af det anvendte materiale ikke altid er den samme og selvfølgelig er placeringen heller ikke uvæsentlig. Hvis nogen af disse detaljer ikke er korrekte, er det ikke muligt at absorbere dybe lyde. På den anden side kan det, hvis lydabsorptionen er for vellykket, resultere i en forvrænget, uforståelig lyd, der mildest talt ikke er behagelig for sanserne.

Gælder det kun for et hjemmebiografsystem?

akustisk-kontor-med-telefoner-absorbenter-300x270

Nej, slet ikke! Som nævnt ovenfor er støjforurening en af vor tids svøber. Nogle mennesker lægger ikke engang mærke til, hvor mange maskiner, der snurrer, rasler og larmer omkring dem. Hvis vi alene ser på husholdningsapparater, kan vi se, at vi udsættes for et betydeligt antal decibel støj om dagen. Som vi har påpeget, har det sine egne sundhedsmæssige konsekvenser. Men ikke alt behøver at være sådan. Især fordi der findes praktiske, effektive og iøjnefaldende løsninger.

Takket være deres særlige design er vægpaneler designet til at håndtere akustiske forstyrrelser i ethvert rum. De er pålidelige, af høj kvalitet, men de er også attraktive. Så det er ikke nok at være uovertruffen med hensyn til lydabsorption, du kan også pynte dine omgivelser med deres akustiske elementer. De kan købes i flere farver, så du kan skræddersy dit køb til dine individuelle behov. Den skabte harmoni er derfor garanteret. Og pas på, ikke kun derhjemme! Arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner og fællesrum kan også have stor gavn af vægpaneler.

DK

Similar Posts