På nogle måder er det praktisk at bo i en lejlighed, men der er også ulemper. Hvis naboen f.eks. er for højrøstet, og du skal finde dig i at der hele tiden hamres og bores. Nogle gange er der også børn i familien, som man ikke altid kan bede om at lege stille og roligt. Hvad er løsningen?

Forbedring af lydisolering inde og ude i bygningen

støjende-nær-2-300x183

I stedet for at skade din popularitet i lokalsamfundet med konstant skænderi, så lad os se på mulighederne du har for lydisolering. Mange mennesker vil måske løfte øjenbrynene og sige, at isoleringen i dit hus er perfekt. Hvis de mener isolering, skal du ikke blive overrasket, hvis lyden af naboens plæneklipper bryder den intime søndagslunch. Selv om isoleringen er god, er den ikke lige så god som lydisolering og omvendt.

Hvis du renoverer dit hjem, kan du begynde at lydisolere fra bunden af, f.eks. ved at udskifte vinduer og døre, og du kan også bruge støjreducerende isolering til at renovere vægge. Det er naturligvis en dyr og arbejdskrævende løsning, da lydisolering af vægge ofte sker ved hjælp af en forvæg, som er effektiv, men som optager meget plads. I dag findes der meget mere moderne lydisolerende materialer, som også kan bruges som et dekorativt element i rummet.

Når eksisterende lydisolering ikke længere er nok

Der findes en lang række forskellige løsninger til lydisolering af dit hjem. Du kan prøve en række forskellige hjemmemidler og kvalitetsløsninger for at opnå den ønskede effekt. Måske har alle hørt om isolering med æggebæger i hjemmet. Dets eneste fordel er at det er billigt, men mindre effektivt, for ikke at nævne faktummet at det forvansker hele interiøret.

Gennemtænkte løsninger af høj kvalitet

Stenuld kan bruges til lydisolering af vægge, da den har yderst gavnlige egenskaber. Det er ikke tilfældigt, at dette materiale også er et foretrukket valg til lydisolering i professionelle studier. Det er vandafvisende, hvilket gør det ideelt til indendørs brug, og det er også en fremragende lydisolator.

isoleret facade

Hvis du ønsker at holde gadestøjen ude, bør du isolere bygningens ydervægge, hvis det er muligt. Men hvis du ønsker at holde lyden fra andre mennesker inde i bygningen, bør du fokusere på at isolere gulvet eller loftet. Hvis du kun ønsker at isolere et enkelt rum i boligen mod lyd, kan du gøre det ved at isolere skillevægge.

Loftet er derimod et langt mere komplekst spørgsmål, og det er en god idé at få fat i en specialist. Men det er kun absolut nødvendigt, hvis støjen kommer ovenfra. I dette tilfælde er der behov for et lydisoleringssystem på mindst 13-15 cm.

Støjreduktion med lydisolerende tæpper

lydisoleret tæppe-169x300

Ikke alene kan støj udefra være forstyrrende, men ekko kan også være et problem indendørs. I dette tilfælde bør vores fokus ikke være på lydisolering, men på lydabsorption. Hele hjemmet er omgivet af overflader, der reflekterer lyden koncentreret i én retning. Gulvbelægning, parket og endda linoleum spiller en vigtig rolle for efterklangen. Selv på meget kort sigt kan det forringe komforten i dit hjem. Det er ikke tilfældigt, at de store supermarkedskæder forsøger at bruge så mange støjreducerende materialer som muligt i deres butiksdesign. Det er blevet observeret, at kunderne er mere villige til at bruge penge i et stillere, næsten roligere miljø end i et støjende, bazarlignende sted.

En af de største fordele ved en lydisoleringstæppe er, at den kan placeres hvor som helst på gulvet og endda hænges op på væggen. Dens design giver også en fremragende isolering af lyd fra omgivelserne. Hvorfor kan ikke alle tæpper gøre det? Faktisk kan alle tæpper absorbere alle lyde, men akustik-tæpper er lavet af tykkere materialer og vævninger med flere lag. Det er de lydisolerende elementer, der ikke kun er praktiske, men også dekorative, da der er et bredt udvalg af farver og mønstre at vælge imellem.

Akustik-tæppets effektivitet kan forbedres yderligere ved at anvende lydabsorbere under tæppet. Et skridsikkert underlag af filt er en god løsning i denne henseende.

Hvad nu, hvis tæppet ikke er nok?

Men du skal ikke lade dig afskrække, for du kan forbedre din indvendige støjdæmpning yderligere med akustikgardiner, dørgardiner og lignende. Ligesom tæpper er de lavet af tykkere materiale og er også æstetiske dekorative elementer.

En bogreol, der er godt fyldt med bøger og når op til loftet, blokerer og absorberer også lyd.

Det kommer måske som en overraskelse, men en fotovæg kan også hjælpe med at blokere for uønsket støj. Det er æstetisk tiltalende og kan dække nøgne vægge for at skabe et hyggeligt og mere roligt miljø.

Isoler under indvendige døre, som også kan tillade, at der trænger meget støj ind i rummet. Du kan bruge hjemmelavede eller fabriksfremstillede trækspærrer.

Forskellige omstændigheder kræver forskellige løsninger. Ved at bruge de lydisolerende og støjabsorberende løsninger, der er anført ovenfor, kan du få en betydelig indflydelse på at skabe et mere roligt miljø i dit hjem.

DK

Similar Posts