At bo i et panel er en behagelig mulighed på nogle måder, men det har også sine ulemper. For eksempel, hvis naboen er for høj og skal udholde konstante hamre, hamre. Der er også børn i familien, som ikke altid kan beordres til at lege mere stille. Hvad er løsningen?

Forbedre lydisoleringen i og uden for bygningen

støjende-nær-2-300x183

I stedet for konstant at forringe vores popularitet i boligsamfundet med konstante skænderier, så lad os tage et kig på de muligheder, vi har i forhold til lydisolering. Mange hæver måske på øjenbrynene nu og siger, at husets isolering er perfekt. Hvis dette er beregnet til termisk isolering, skal du ikke blive overrasket, hvis lyden af ​​en nabos plæneklipper bryder intimiteten til søndagsfrokosten. Varmeisolering, uanset hvor god den er, svarer ikke til lydisolering og omvendt.

Skal en bolig renoveres, kan vi starte lydisoleringen fra bunden, fx ved at udskifte døre og vinduer og bruge støjdæmpende isoleringsmateriale til at renovere væggene. Det er naturligvis en ret dyr og arbejdskrævende løsning, da der ofte bruges en forvæg til den efterfølgende lydisolering af væggene, hvilket er ret pladskrævende. I dag er der meget mere moderne materialer til lydisolering, som også fungerer som et dekorativt element i rummet.

Hvis den eksisterende lydisolering ikke længere er tilstrækkelig

Vi har en bred vifte af løsninger til lydisolering i hjemmet. Vi kan prøve et væld af forskellige hjemmelavede metoder og kvalitetsløsninger, indtil vi opnår den ønskede effekt. Måske er alle allerede døde om ægbaseret boligisolering. Den eneste fordel ved dette er, at det er billigt, men mindre effektivt til gengæld, for ikke at tale om at skæmme hele interiøret.

Gennemtænkte kvalitetsløsninger

Stenuld kan bruges til at lydisolere væggene, da det har yderst fordelagtige egenskaber. Det er ikke tilfældigt, at dette materiale også foretrækkes til støjisolering i professionelle studier. Den afviser vand, så den er ideel til indendørs brug samt en god lydisolering.

isoleret facade

Hvis du vil holde gadens støj ude, bør du isolere bygningens ydervægge, hvis det er muligt. Men hvis vi vil beskytte os mod lydeffekterne fra den anden lejlighed inde i bygningen, skal vi fokusere på at isolere gulvet eller loftet. Hvis du kun ønsker at blokere ét rum inde i lejligheden fra virkningerne af lyd, kan det hovedsageligt opnås ved at isolere skillevægge.

Imidlertid er isoleringen af ​​loftet allerede en meget mere kompleks ting, som ikke er skadelig at ringe til en specialist. Men det er kun absolut nødvendigt, hvis støjen kommer fra oven. I dette tilfælde kræves et lydisoleringssystem med en tykkelse på mindst 13-15 cm.

Støjdæmpning med lydisoleret måtte

lydisoleret tæppe-169x300

Ikke alene kan støj udefra være generende, men ekko kan også være et problem indendørs. I dette tilfælde skal der ikke lægges vægt på lydisolering, men på lydabsorption. Hele lejligheden er omgivet af overflader, der koncentrerer lydene tilbage i én retning. Gulvet, parketten, men selv linoleum spiller en stor rolle i at generere ekko. Dette kan forværre komforten i vores hjem på meget kort sigt. Det er ikke tilfældigt, at større varehuskæder også forsøger at bruge så meget støjdæmpende materiale som muligt, når de designer deres butikker. Det er blevet observeret, at shoppere er meget mere tilbøjelige til at bruge i et roligere, næsten roligere miljø end på et larmende, bazaar-lignende sted.

En af de største fordele ved et lydisoleret tæppe er, at det kan placeres hvor som helst på ethvert gulv eller endda hænge på en væg. På grund af dets design isolerer den perfekt lyde fra omgivelserne. Hvorfor kan et tæppe af nogen art ikke gøre det? Faktisk kan alle lyde, alle tæpper, absorbere, men materialet og vævningen af ​​et akustisk tæppe er tykkere med flere lag. Det er de lydisolerende elementer, der ikke kun er praktiske, men også egnede til dekorative formål, da vi kan vælge mellem en lang række farver og mønstre.

Effektiviteten af ​​det akustiske tæppe kan forbedres yderligere af de lydabsorberende, der er placeret under dem. En skridsikker filt lavet af filt, der kan placeres under gulvtæppet, viser sig i denne henseende at være en god løsning.

Hvad hvis tæppet ikke er nok endnu?

Vi skal heller ikke afskrækkes, for vi kan yderligere forstærke indretningens lyddæmpningsevne med akustikgardiner og dørgardiner. Ligesom tæpper er de lavet af tykkere materiale og er også æstetiske dekorative elementer.

En godt pakket bogreol, godt pakket med bøger, blokerer og absorberer også lyde.

Det kommer måske som en overraskelse, men vi kan også bruge en fotovæg til at beskytte mod uønsket støj. Det er æstetisk, og vi kan dække nøgne vægge for at skabe et hjemligt, roligere miljø.

Læg også isolering under indvendige døre, for derigennem kan der trænge meget støj ind i rummet. Du kan bruge et hjemmelavet eller fabriksstik til dette.

Forskellige omstændigheder kræver forskellige implementeringer. Ved at bruge de anførte lydisolering og lydabsorberende løsninger kan der opnås betydelige resultater, som kan skabe et roligere miljø i vores hjem.

Kategorier: Blog