flag flag flag flag flag flag flag flag flag flag flag

Hvilken type højttaler skal vi vælge?

Før du køber en højttaler, er det nyttigt at finde ud af, hvilke typer højttalere du har brug for og hvad er deres ydeevne. De vigtigste overvejelser er hvad og hvor vi ønsker at bruge disse lydenheder. Højttalernes ydeevne skal tilpasses størrelsen på rummet der står til rådighed. Det er også vigtigt, hvilke akustiske funktioner rummet eller studiet har. Det anbefales kraftigt at udføre en akustisk måling og om nødvendigt behandle rummet med de passende akustiske elementer. Selv hvis vi køber de bedste højttalere, hvis akustikken ikke er ideel, kan vi desværre ikke nyde kvalitetslyd.

Hvilke faktorer er vigtige for at vælge en højttaler?

  • Misforståelsen er, at jo større og dyrere en højttaler er, jo bedre lyd kan opnås med den! Størrelse er ikke pointen!
  • Bygbarhed eller bærbarhed skal overvejes.
  • Vi ønsker at opnå multikanals- eller stereo-surroundlyd.
  • Den valgte højttaler har en trådløs eller kabelforbindelse.
  • Højttalerenes typ og lydeffekten den leverer, er vigtig.
  • Levetiden for lydenheder afhænger også af vedligeholdelse og rengøring af hjemmet.
  • For højttalere skal du overveje følsomheden, som normalt specificeres af producenterne i decibel. Højere værdi betyder højere følsomhed, hvilket betyder, at der kan opnås større volumen med mindre effekt.

Bluetooth-højttalere

For Bluetooth-højttalere er ordsproget “lidt og godt”. Disse højttalere kan nemt bæres med dig, tilsluttet en telefon eller anden enhed. Batteriets ydelse skal være så høj som muligt. Fyldigere, dybere lyd kan leveres af passive radiatorhøjttalere.

Du kan også lytte til radioen eller din yndlings-cd på mikro hi-fi-udstyret. Det er værd at købe en enhed med en effekt på mere end 10 watt.

Soundbar eller kompakt lydprojektor kan tilsluttes et fjensyn. Valget af lydprojektortype påvirkes af fjernsynets skærmstørrelse. Trådløse og kablede variationer er også tilgængelige.

Højttalerplacering - Alt om overvågning, del 1

Hjemmebiografsystemer består af flere enheder, du kan få ægte surroundlyd, hvis du nøje følger lydprodukterne der findes på markedet. I stedet for plastmembran anbefaler vi aramidfibermembran enheder. 5.1-kanals hjemmebiografsystemer producerer fremragende lyd, da vi med højttalerne i 5 forskellige retninger får en 360-graders lydoplevelse fra alle retninger. Vi kan også få kompakte hjemmebiografsystemer, da vi gør alt klar, og det er ikke nødvendigt at vælge enhederne separat. De kan imidlertid have ulempen når man lytter til musik, kan de muligvis ikke give den bedste lydkvalitet.

aktiv-wireless-højttalere

Der er aktive og passive højttalere. Aktive højttalere har også en indbygget forstærker. De vigtigste faktorer for at opnå surroundlyd er lydstyrke, forståelighed, forvrængningsfri lyd og dynamik.

Lad os tage et kig på, hvilke højttalertyper er der at vælge imellem!

1. Fuld frekvenshøjttaler

Denne type dækker hele lydsporet mellem 20-20.000 Hz. Den er normalt stor i størrelse, temmelig dyr og på grund af dens størrelse og vægt kan den kun placeres på gulvet. Du kan forvente klar, rig lydkvalitet fra denne type højttalere.

2. Højttaler med begrænset frekvens

Det dækker lyde i intervallet 45-20.000 Hz. Dens mindre størrelse gør det muligt at placere det på et stativ.

3.Subwoofers

Det gør lydbølger meget lavfrekvente synlige. Ved 30 Hz kan vi allerede opleve meget god lydkvalitet. Aktive subwoofere fås nu med en indbygget forstærker. Så højttalerkablet er kort. De to mest almindelige typer er basrefleksen, dvs. den indstillede kammer-subwoofer og den lukkede boks-subwoofer. Refleksstyper er billigere og højere, kræver ikke en højeffektforstærker, men er langsommere til at reagere og transmittere mindre nøjagtig lyd. Lukkede bokshøjttalere (hvor membranernes vibrationer påvirker lydene) kræver mere kraft og et stivere hus sammenlignet med refleksboksstyper (hvor et refleksrør forbedrer effektiviteten) for at opnå det samme lydtryk. De er i stand til at udsende nøjagtig, klar dyb lyd, hvor deres ulempe er den høje pris. For refleksrørsystemer betyder tuning også meget. Højttalernes dybe lyd påvirkes også af deres materiale, mængde og diameter. Jo mere og større diameteren på subwooferen i rummet er, jo dybere er lydene du kan lave.

Hjemmebiografhøjttalere

hjem-biograf-højttalere

De består af et sæt fem-kanals højttalere: 2 forreste, 2 bageste (surround), 1 centerhøjttaler (ansvarlig for klarhed i dialoger, musik og lydeffekter) og en subwoofer. De bedste centerhøjttalere er tre-vejs. Når de er placeret i ørehøjden producerer de ikke udryddelse. Uundværlige elementer i hjemmebiografsystemer, som i de fleste film, overføres 70 procent af lydene af centerhøjttalere!

Brugbar information:

Højttalere angiver normalt værdien af ​​frekvensændringer på produkter. F.eks. 50Hz – 25 kHz, +/- 3 dB. Dette betyder, at lyden vil være -3 dB ved den specificerede frekvens. (Lyde under 50 Hz kan ikke bruges.) 50 Hz i eksemplet er den nedre frekvensgrænse for højttalerne, og den øverste er 25 kHz. Jo lavere den nedre frekvensgrænse er, jo dybere kan højttaleren udsende. Og jo højere den øvre grænse er, jo højere er lyden.

Hvad er impedans?

Impedans er en enhed af AC-modstand, Ohm. Dets værdi er ikke konstant, det afhænger af ​​frekvensens hyppighed og deres modstand mod den øjeblikkelige strøm. For de fleste højttalere er 8 Ohm-modstand den mest almindelige.

Hvilket materiale er højttalere af god kvalitet er lavet af?

Træ er det mest velegnede til fremstilling af højttalere, men det betyder ikke noget om træets type og kvalitet.

-Spånplade er den billigste råmateriale, men af laveste kvalitet.

-MDF er allerede bedre kvalitet, men mindre robust end krydsfiner. Anbefales til bygning af subwoofere, men mindre bevægelige på grund af dens høje vægt.

-Krydsfiner er det dyreste, men samtidig akustisk af højeste kvalitet, meget solidt, stærkt materiale. Også velegnet til professionel brug.

Dybe toner og rumstørrelse

Det anbefales at justere type, størrelse og mængde af højttalerne til rummets størrelse. Det er meget vigtigt, hvor vi placerer højttalerne. Lad os tage et kig på nogle rumstørrelser og den anbefalede højttalereffekt, diameter .. osv. (til en subwoofer)

Rumstørrelse – Lytteafstand – Anbefalet lydtryk – Min. Forstærkereffekt – Min.højttalerdiameter

70 kubikmeter 2 meter 105 dB 50 W 15 cm

85 kubikmeter 2,8 meter 113 dB 150 W 20 cm

115 kubikmeter 3,5 meter 117 dB 250 W 25 cm

175 kubikmeter 5 meter 123 dB 500 W 30,5 cm

250 kubikmeter 6,2 meter 129 dB 1000 W 38 cm

Trådløse højttalere

Udtrykket “trådløs” betyder ikke, at der overhovedet ikke er forsynet med kabler eller ledninger. Navnet antyder, at højttaleren kan forbindes trådløst til andre enheder, tv, telefon, tablet … osv. Højttaleren kan imidlertid tilsluttes en strømkilde via et kabel, og der kræves et kabel for at oplade batteriet. Der er trådløse højttalere, der også har et stik, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse til en ældre type kablet enhed, f.eks. gammel pladespiller, CD-afspiller .. osv. Der kræves en Bluetooth- og WI-FI-forbindelse til trådløs forbindelse. Med Bluetooth-forbindelsen kan du tilslutte to enheder inden for højst 10 meter. Lydkvaliteten er fremragende, der er heller ikke brug for internet. I tilfælde af WI-FI er afstanden mellem de givne enheder ikke vigtig, lyden er måske næppe mærkbar bedre sammenlignet med Bluetooth. Ulempen er bestemt, hvis WI-FI-forbindelsen er svag eller frakoblet, kan vi ikke bruge den.

DK

Kategorier: Blog