Hvilken slags hjemmebiografmodtager skal du vælge? Del 2

Den første del af artiklen:

Tag hensyn til rummets størrelse og egenskaber!

Film lyder MEGET mere dynamisk end mest musik. Det vil sige, de høje dele kan blive MEGET højere! Det er vigtigt at få en modtager, der har backup-effekt, ellers forvrænges de høje dele. Dette forringer ikke kun lyden, men det kan også skade dine højttalere. Ideelt set ca. 100 watt eller mere pr. Kanal. Endnu bedre, modtagerne har også forforstærkerudgangsstik, så du kan tilføje en ekstra forstærker senere for at øge ydeevnen.

Hvad skal du se efter, hvis du vil have trådløs lyd i flere rum?

Tidligere, hvis vi ville lytte til musik i et andet rum, måtte vi bore mange huller i væggene og gulvene for at føre ledningerne til højttalerne.

Der er ikke behov for det i dag. Mange af nutidens nyeste AV-modtagere har indbyggede trådløse funktioner i flere rum (såsom Denons HEOS, Yamaha MusicCast osv.), Der kan styres via en app, der kan downloades på din telefon, tablet eller computer.

Mange af de nyeste hjemmebiografmodtagere kan let styres fra ethvert program på din iPhone, tablet eller computer, hvilket giver dig fuld kontrol overalt i huset.

HEOS-Denon-app

Ofte kan disse apps tilpasses – du kan ændre dem, så de passer til et bestemt rum. Et eksempel er HEOS by Denon-system til flere rum.

Sørg for, at der er plads nok til modtageren!

AV-modtagere er ofte større, end du måske tror.

En AV-modtager skal sprede varmen, så jeg anbefaler, at der er plads nok til ventilation. Hvis ventilationen er god, kan overophedning undgås, hvilket forlænger elektronikens levetid.

Én ting er sikkert: Dagens nye AV-modtagere er betydeligt større og tungere end deres forfædre. Så det er ikke helt rigtigt at placere det på et dejligt glas- eller plasthylde.

Hvad er den anden zone?

Forestil dig at det er kl. 21, og du vil se “Westworld”, men en anden ønsker at se en anden film på DVD. Multizone-modtageren tillader flere videokilder – kabel eller satellit, Apple TV, Blu-ray-afspiller osv. Og sender derefter dette signal til to forskellige tv’er. Dette giver dig mulighed for at se op til to live-tv-programmer på én gang med en multizone-modtager, selvom dette kræver et ekstra kabel- eller satellit-tv.

Er værelseskorrektionssystemet noget værd?

Ja, næsten alle AV-modtagere i dag har automatisk rumkalibrering. I et akustisk behandlet rum gør disse rumkorrektionssystemer et meget godt stykke arbejde med yderligere at perfektionere lyden.

Hvad hvis jeg allerede har en AV-modtager?

Hvis du allerede har en hjemmebiografmodtager, men er mere end fem år gammel, er det tid til at opgradere for at få adgang til de nyeste formater såsom Dolby Atmost. Derudover er antallet af funktioner på en ny AV-modtager proportionalt med antallet af nye funktioner i et nyt TV. Det er dog ikke nødvendigt at skifte stereomodtager så ofte, fordi der ikke er meget der har ændret sig i deres tilfælde. Men du vil måske udskifte din AV-modtager, når du køber et nyt tv for at drage fordel af de nye funktioner på mere avancerede tv’er.

Hvilke mærker er værd at købe?

Der er mange fremragende mærker, men vores favoritter er Yamaha, Marantz, Denon, Arcam, NAD og Sony, for at nævne nogle få.

10 hjemmebiografforstærkere, som vi synes er værd at få i 2021:

1.Denon AVC-X8500H

Den.AVC-X8500H-receiver

13,2-kanals hjemmebiografmodtager er en virkelig fantastisk model takket være dens 13 effektniveauer. Med hensyn til udseende tilbyder det et moderne og attraktivt syn. Det har en effekt på 140 watt pr. Kanal. Detalje, muskuløs præstation. Robust hus, rumkorrektionssystem, ægte surroundlyd, i stand til at fylde rummet. Dynamik og nøjagtighed kunne være bedre, dybe er ikke percussive nok, de vejer hårdt, bogstaverne er for små på fjernbetjeningen, og den reagerer følsomt på bevægelse.

2.Denon AVC-X6700H

AVC-X6700H-receiver

Detalje, fremragende dynamik og nøjagtighed, klare og forståelige dialoger, vi kan karakterisere det med en naturtro, rumlig lyd. Bassen kunne være bedre, men med en højtydende subwoofer og højttalere vil det også være fint.

Dens effekt er 205 Watt, 11,2 kanaler, 8K HDR-opløsning, Wifi, Bluetooth-forbindelse, IMAX Enhanced, Dolby Atmos, DTS: X, 8 HDMI-indgange.

3.Sony STR-DN 1080

Sony-STR-DN-1080-receiver

Præcis, dynamisk, intens bas, 7,2 kanaler, Dolby Atmos, 4K HDR, Bluetooth-forbindelse.6 Den har en HDMI-indgang, musikstreamingtjenester er også tilgængelige. Fjernbetjeningen ville ikke skade baggrundsbelysningen, men prisen på modtageren er meget overkommelig.

4.Denon AVR – X2700H

Den.AVR-X2700-receiver

7.1-kanals forstærker har en effekt på 150 watt, 8K HDR, Dolby Atmos, DTS: X, IMAX Enhanced, 7 HDMI-indgange, Wifi og Bluetooth-forbindelse. Fjernbetjeningen er fremragende, bassen kunne være mere kraftfuld, men det var måske lige det, der slog os.

5.Yamaha RX-A 1080

Yamaha-RX-A-1080-receiver

Yamaha har 170 watt, 7,2 kanaler, 4K HDR, Dolby Atmos, DTS: X, Wifi og Bluetooth-forbindelse. Forstærkeren er kendetegnet ved mange funktioner, god lyd og detaljeret lyd, men vi har oplevet nogle med hensyn til nøjagtighed og dynamik.

6.Onkyo TX-SR 393

TX-SR-393-receiver

Den 5,2-kanals AVR lover 155 watt effekt pr. Kanal. mangler indbygget Chromecast, Wi-fi, Ethernet-forbindelse, ingen Phono-indgang og ingen adgang til internetradio, Spotify, Deezer, Amazon Alexa … osv. I denne prisklasse blandt forstærkere på indgangsniveau kan disse mangler stadig undskyldes . Det kan kalibreres ved hjælp af Onkyo AccuEQ-rumkorrektionssystemet. Blandt modtagerne på indgangsniveau er Onkyo en fantastisk og fremragende model, og prisen er overkommelig.

7. Marantz SR6014

Mar.-SR6014-receiver

Marantz SR6014 er en AV-modtager, og det betyder, at den er designet til at være en central del af dit hjemmebiografsystem. Den er udstyret med otte HDMI-indgange, der hver er i stand til 4K-videooptagelse med fuld HDCP 2.3-understøttelse. Der er også tre HDMI-udgange, hvoraf den ene har fuld eARC-funktionalitet. Det giver en bestemt og harmonisk lyd. Det understøtter IMAX Enhanced, Dolby Atmos elevation virtualiseringsteknologi og DTS: X og DTS Virtual: X formater.

8.NAD C368

C368-receiver

Yderst simpelt, rent, stabilt og solidt er huset klart designet med praktisk og holdbarhed i tankerne. NAD-forstærkeren har også 2 analoge, USB og 3 HDMI-indgange, 2 koaksiale og 2 optiske indgange. Der kan tilsluttes 2 par højttalere og 1 subwoofer til enheden. En Bluetooth-forbindelse er også tilgængelig til denne model. MM Phono-indgangen giver dig også mulighed for at afspille gamle vinylplader. Frekvensoverførslen er 10 Hz-65 kHz. Udgangseffekten er 2x 80 Watt. Lyden er næsten fejlfri, prisen er overkommelig. Det er kendetegnet ved høj kvalitet, holdbarhed og overkommelig pris. Måske er kun de højere intervaller lidt svagere end forventet, men bortset fra det fandt vi ikke en alvorlig fejl.

9. denon AVR S750

AVR-S750-receiver

7,2 kanal, 4k Ultra HD AV-modtager med 165 watt pr. Kanal. Den har 6 4 K / HDR-kompatible HDMI-indgange, 1 output og Ethernet, USB, Bluetooth, Wifi-forbindelser. Der er 3 digitale indgange – 2 optiske og 2 koaksiale enheder på enheden. Audyssey Room Correction-software og dens målemikrofon måler og kalibrerer alle højttalere. Spil vinylplader på Phono-indgangen.

Desværre har AVR-S750H ikke Google Chromecast-support i modsætning til sine rivaler. Overkommelig og Bluetooth, Apple AirPlay 2, Denons egen HEOS-funktion og Amazon Alexa, Google Assistant-stemmestyringsapps er klart til fordel for modtageren. Jeg kunne ikke lide udseendet så meget længere. Det virker kedeligt, forældet i forhold til lignende enheder fra konkurrenter. Hans forgænger klarede sig noget bedre i lyd med basen mest.

10.Anthem MRX 1120

Ant.-MRX-1120-receiver

Den har 8 HDMI-indgange og 2 HDMI-udgange. Med en 4-core digital signalprocessor og 32-bit / 768 kHz D / A-konverter med differentiel output er Anthem MRX 1120 i stand til at konvertere 4K-videoer. Vi fik fantastisk lyd, klar og detaljeret lyd. ARC-systemet er en meget seriøs fordel, den eneste indvending er måske, at det ikke kan håndtere subwoofere individuelt.

(Vi har tidligere skrevet test på flere af de anførte modtagere, som kan findes på vores hjemmeside.)

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts