Hvilken slags hjemmebiografmodtager skal du vælge? Del 1

Biosal

Der er et par ting at overveje, når du vælger en hjemmebiografmodtager:

-Det vigtigste aspekt at overveje er, om du vil slutte forstærkeren til stereohøjttalere eller et tv? Hvis du primært bruger det til at lytte til musik, skal du bruge en stereomodtager. Hvis du vil have surround sound, mens du ser en film. vælg derefter AV-modtager. Hvis du bruger det til både at lytte til musik og se film, så tænk på en AV-modtager.

-Der er brug for nok kanaler, hvis du vil have ægte surroundlyd. En kanal = en højttaler. Sørg for, at den nye modtager har nok kanaler til alle højttalerne og dem, du får i fremtiden. Hvis du vil have surround sound, skal du have mindst fem kanaler.

-Tænk over, hvad du vil bruge det til. Overvej hvilken kilde du vil tilslutte enheden til. For eksempel, hvis du også vil bruge den til at lytte til en vinylplade, skal du bruge en separat phono-indgang. Hvis du også vil afspille trådløs musik, har du brug for Wi-Fi (plus Bluetooth, Airplay osv., Så du kan afspille musik fra din smartphone og tablet) for at forbinde nye moduler eller enheder, du køber senere, så du får mere forbindelse nyere jo bedre.

-Moderne videoopløsning er også gavnlig. 4K-billedopløsning er et absolut must, selvom du ikke allerede har et 4K-tv. Sørg for, at du kan slutte den til en hvilken som helst videokilde, såsom en DVD-afspiller eller Apple TV.

-Vælg en AV-modtager med Dolby Atmos og DTS: X-funktioner til 3D-surroundlyd. Den gode nyhed er, at de nye AV-modtagere kan afspille begge formater.

-Find en modtager, der kan afspille alle 3 HDR-formater. Kontroller også, at den valgte modtager har kapacitet til at håndtere HDR10, DV (Dolby Vision) og HLG-formater.

– AV-modtagere med flere rum kan afspille op til to forskellige programmer i to forskellige rum på to forskellige tv’er, så overvej multirumfunktionen.

AV-modtager og stereomodtager – hvad er forskellen?

De kan være ens, men de er to meget forskellige værktøjer.

Hvad er en AV-modtager?

Hjemmebiograf AV-modtager

AV-modtageren (lyd- / video- eller hjemmebiograf) er ansvarlig for at modtage, fortolke og behandle indgående lydsignaler, før de sendes til deres endelige destination: TV’et og højttalerne. AV-modtageren indeholder mindst fem forstærkere til at drive mindst fem højttalere. Hvorfor har du brug for så meget? Et gennemsnitligt hjemmebiografsystem har 5 højttalere, der arbejder sammen for at skabe surroundlyd … og hver højttaler kræver et separat lydsignal fra AV-modtageren.

I dag har mange hjemmebiografer allerede mere end 5 højttalere, inklusive dem der er Dolby Atmos-kompatible. Faktisk for at opnå den bedst mulige effekt har de fleste hjemmebiografsystemer i dag et dusin eller flere højttalere, hvoraf mange er skjult og / eller indbygget i vægge eller lofter.

Hvad er en stereomodtager?

Marantz-NR1200 stereomottagare

Stereomodtageren indeholder 2 forstærkere (en pr. Kanal) og bruges hovedsageligt til at lytte til musik. De to forstærkere på stereomodtageren styrer de to stereohøjttalere, og selvom du kan slutte den til tv’et, får du ikke surroundlyd med stereomodtageren. (Du kan også støde på integrerede forstærkere under søgning, hvilket faktisk er det samme som stereomodtageren undtagen AM / FM-tuneren.)

Hvornår skal du bruge en AV-modtager?

Fremragende AV-modtagere til hjemmebiograf med 4K billedbehandling og Dolby Atmos er nu tilgængelige til overkommelige priser. Hvis du fokuserer på at lytte til musik via surround sound-film, skal du i stedet købe en 2-kanals stereomodtager. (men sidstnævnte afgiver ikke en surroundlyd).

Så pointen er: AV-modtagere er primært designet og bygget til tv’er, hjemmebiografer, film for at bringe en autentisk, biograflignende oplevelse til deres hjem. Og fordi AV-modtagere kan mere end stereomodtagere, kan du bruge AV-modtageren til både at se film og lytte til musik. Derudover giver kombinationen af ​​en stereomodtager og et tv ikke surroundlyd.

Hvordan vælger jeg den bedste AV-modtager?

Det primære formål med AV-modtagere er at levere et fantastisk hjemmebiografsystem med surroundlyd. Når du køber, skal du tage højde for funktionerne i dit værelse, stil, økonomiske muligheder efter din egen smag.

Indgange, udgange

Der er ikke sådan noget som for mange indgange eller udgange. Dette skyldes, at hvis vi planlægger at forbinde nye enheder, nye moduler til forstærkeren i fremtiden, er der behov for yderligere forbindelser. Mindst 4 HDMI-indgange kræves for at tilslutte en kabelboks, en Blu-ray-afspiller, en PlayStation og mindst en yderligere input til yderligere udvidelse. (Hvis du f.eks. Tilføjer et Apple TV – bruger du allerede alle de 4 indgange.) Hvis du planlægger at tilslutte en pladespiller, skal du sørge for at have en Phono-indgang på forstærkeren. Sørg også for, at de nye produkter, du køber, er kompatible med alt, hvad du allerede har derhjemme.

4K

Bekræftelsesbillede

4K er det bedst mulige videoformat med høj opløsning til hjemmebiograf. Med 4K er billedet så detaljeret, at det giver en klar og nøjagtig visning, selv når det ses tæt på.

En anden funktion at passe på er HDCP 2.2 support. HDCP 2.2 er den nyeste kopibeskyttelsesteknologi designet til at forhindre ulovlig kopiering af videoindhold, især 4K-indhold. Dette er vigtigt, fordi når du prøver at se en HDCP 2.2-kopibeskyttet film, og 4K Blu-ray-afspiller og / eller AV-modtager ikke er autoriseret til at understøtte HDCP 2.2-indhold, dæmpes skærmen. Heldigvis har alle 4K-tv’er og modtagere mindst en HDCP2.2-indgang.

Indbygget Wi-Fi

Ideelt set kan alle (fysisk) forbinde deres tv til deres hjemmenetværk, men det er ikke altid muligt – især hvis du ikke kan føre kabler gennem vægge. Det er her, Wi-Fi-forbindelsen kommer i spil, så alle de smarte funktioner, som nye fjernsyn bruger, kan streame film, se YouTube osv. Og arbejde trådløst over netværket. Af samme grund er Wi-Fi indbygget i lydsystemer også nyttigt, så du f.eks. Kan streame musik uden fysisk at skulle forbinde enheder.

DTS: X- og HDR-formater

DTS: X er et nyt surroundsoundformat designet til at gøre din hjemmebiograflyd så nedslående som muligt, svarende til Dolby Atmos.

HDR TV-billede

HDR står for “High Dynamic Range”. Derfor er nutidens nyeste tv inden for billedbehandling så spektakulære. TV’ets HDR genererer mere kontrast inden for de eksisterende pixels og udvider kontrasten og farven, så slutresultatet bliver mere præcist og dybere. Der er tre versioner af HDR: HDR10 og DV (Dolby Vision) og HLG. Selvom HDR10 i øjeblikket er det mest almindelige format (på grund af blandt andet iTunes, Netflix og VUDU), anser mange Dolby Vision for at være et bedre billedkvalitetsformat. Det er svært at se, hvilket HDR-format der er bedst.

Antal kanaler

Tænk på kanaler som højttalere. Og mens de fleste musikformater kun kræver 2 kanaler (venstre og højre), kræver ægte hjemmebiograf-surroundlyd så mange kanaler som muligt. I en nøddeskal: Jo flere kanaler du har, jo flere højttalere kan du tilføje – og jo flere højttalere du tilføjer, jo bedre og mere fantastisk bliver lyden. Mindst 5 kanaler kræves for at modtage surround sound. Men vi anbefaler, at du opretter et system med mindst 7 kanaler.

Klipp-hemmabio-2.1

-2.1-kanal: Føj en subwoofer til effektiv bas, og nu har du 2.1. “2” henviser til de to første højttalere, og subwoofer henviser til “.1”.

-3.1-kanal: Tilføj en centerhøjttaler, så dialogen altid kommer fra midten af skærmen (især vigtigt, hvis vi sidder lidt sidelæns).

-5.1: Dette betyder allerede hjemmebiograflyd. Placer yderligere to højttalere bag på rummet for at få surround sound til at opnå 5.1. Hvis du endda tilføjer en subwoofer, og du allerede har et “5.2” -system.

Klipp-hemmabio-7.1

-7.1 kanal: I større rum, især hvor sofaen eller lænestolene er mere væk fra bagvæggen, kan det være nødvendigt med surround-baghøjttalere for at implementere 7.1-lyd.

-9.1 kanaler eller mere: I dette tilfælde kan vi tale om faktisk 3D-lyd. Sammenfattende har et 9.2.1-system tre højttalere foran, to til højre og venstre, to bag på rummet og et par i loftet. Plus to subwoofere, som typisk placeres baglæns, men som kan placeres hvor som helst. (Du skal bruge en 9-kanals eller flere kanalmodtagere for at dette system kan fungere.)

Skrevet af Róbert Polgár

Del 2 af artiklen kommer snart!

Similar Posts