Vintermånederne kan også være et problem i lejligheden på grund af kulden, især hvis isolering og vinduer ikke er tidssvarende. Vi kan selvfølgelig opvarme mest effektivt, hvis isoleringen er i orden, men denne tilstand er der ikke altid: I ældre huse og lejligheder er der ofte et problem med dette, og det er ikke nødvendigvis nemt at afhjælpe problemet med det samme. Heldigvis er der dog andre løsninger til at forberede lejligheden tilstrækkeligt til vinteren.

Opgradering af isolering er ikke altid en mulighed

Lydisoleret krystal-300x183

Det bedste og mest oplagte vil selvfølgelig være at udskifte døre og vinduer med mere moderne, og at kunne isolere selve bygningen ordentligt. Desværre er dette ikke altid en reel mulighed. På det seneste er priserne på byggematerialer steget meget kraftigt, og lønningerne er også steget, så færre og færre er i stand til at klare tilstrækkelig varmeisolering, hvilket er en relativt seriøs investering.

I tilfælde af ejerlejligheder er den udvendige isolering af væggene desuden ikke en mulighed per lejlighed, de kan kun gøre det over hele huset på én gang, hvilket ikke er en beslutning fra én person. Så det er værd at se på alternativer, der ikke er tilgængelige for nogen, men alligevel kan de kaste meget på følelsen af ​​varme indeni – og reducere din varmeregning. Et eksempel er et termisk isoleringsgardin.

Mange små ting kommer langt

Manglen på ordentlig varmeisolering er et problem, fordi varmen slipper ud af lejligheden, og vores miljø afkøles nemmere. Det betyder, at vi skal varme mere for samme resultat, hvilket også vil resultere i højere varmeomkostninger. For ikke at nævne, at vores komfort ikke er ægte i en kølig, fugtig lejlighed.

Hvis vi graver lidt i de små tricks med isolering, kan vi mærkbart skære ned i udgifterne til opvarmning, og vores lejlighed kan blive et mere behageligt, varmere sted i vinterkulden. Vi ville ikke engang tænke på, hvor meget alting kan regne med!

Er der et isoleringsgardin foran vinduerne?

Gardinvægge-300x150

Vi betragter gardinet primært som et dekorativt element i lejlighederne, selvom det også har praktiske fordele. Udover at begrænse udsynet udefra (hvilket ikke er en ubetydelig faktor for f.eks. gadevinduer), kan det også hjælpe dig med at fange kuldetilstrømningen og holde varmen inde, f.eks. -så moderne, trækfuldt vindue.

Dette gælder især, hvis du vælger et specielt isoleret gardin til vinduerne: Det er tykke, tætvævede materialer, hvorigennem luften ikke strømmer let. Er du træt af afdækningen omkring vinduet i lejligheden, kan det betale sig at skifte mørklægningsgardinerne ud med et termogardin! Et gardin foran en ældre dør med ikke særlig god varmeisolering kan i øvrigt også være en god idé som dørgardin.

Trækfang mellem vinduerne og under dørene

Den hidtidige løsning til bedre varmeisolering af vinduer var at bruge dobbelt karm. Man må forestille sig, at der var placeret to vinduer i en kuffert, med et lille mellemrum. Og dette sted kan forsynes med træk udviklet specielt til dette formål, som fanger den indkommende kolde luft, så du kan komme markant mindre ind i lejligheden.

Der er også træk, der kan lægges under dørene, hvis der er et hul i bunden, hvor kulden kommer ind. Dette vil give os mulighed for at bruge døren uden problemer, men det vil stadig være varmere i lejligheden.

Akustiktæpper på gulvet

Kommer kulden nedefra? En enkel og prangende løsning er at placere et tæppe på gulvet, så tykt som muligt! Det tror vi måske ikke, men det betyder meget. Udover at det føles mere behageligt at træde på gulvtæppet end på det kolde gulv, kan det faktisk fange lidt af kulden, der stråler fra gulvet. Jo tykkere det lydabsorberende eller varmeisolerende tæppe er, jo bedre egnet til denne opgave – i øvrigt kan du kaste rigtig meget op i lejligheden, hvis du kombinerer dens farve og mønster med andre boligtekstiler.

Praktisk og design på samme tid

Termogardiner og akustikmåtter fås i forskellige farver og mønstre. Så der er ingen grund til at gå på kompromis: Vores isolerede lejlighed kan også være smuk! Farvernes harmoni er meget vigtig. Passer gardinerne og tæppet godt sammen, giver det dig allerede et super koncept. Denne effekt kan forstærkes med dekorative puder af lignende farver, så det overordnede billede kan være helt harmonisk.

Hvis en komplet energiopgradering ikke er en mulighed, kan du selv med disse små tricks gøre meget for at forbedre isoleringen af ​​dit hus i den kolde vinter. Og det vil kunne mærkes på varmeregningen såvel som på komforten.

Kategorier: Blog