flag flag flag flag flag flag flag flag flag flag flag

Vintermånederne kan også give problemer i hjemmet på grund af kulden, især hvis isoleringen og vinduerne ikke er moderne. Opvarmning er naturligvis mest effektiv, når isoleringen er i god stand, men det er ikke altid tilfældet: ældre huse og lejligheder har ofte problemer med det og det er ikke altid let at løse problemet med det samme. Heldigvis er der dog andre måder at forberede dit hjem til vinteren på.

Opgradering af isolering er ikke altid en mulighed

Lydisoleret krystal-300x183

Det bedste og mest indlysende ville naturligvis være at udskifte vinduerne med mere moderne vinduer, og selve bygningen kunne isoleres ordentligt. Desværre er det ikke altid en realistisk mulighed. Priserne på byggematerialer er steget meget kraftigt i den seneste tid, og det samme gælder lønomkostningerne, så færre og færre mennesker har råd til ordentlig isolering, som er en relativt stor investering.

Desuden er isolering af ydervægge i etagebyggeri ikke engang en mulighed for hver enkelt lejlighed, men kun for hele huset på én gang, hvilket ikke er en beslutning, der kan træffes af en enkelt mand. Så det er værd at se på alternative muligheder, som ikke er uoverkommelige for alle, men som stadig kan gøre en stor forskel for varmefølelsen indenfor – og reducere dine varmeregninger. Et eksempel er varmeisoleringsgardiner.

.

Meget småt rækker langt

Manglende isolering er et problem, fordi den gør det muligt for varmen at slippe ud af boligen, hvilket gør det lettere at afkøle omgivelserne. Det betyder, at vi skal opvarme mere for at opnå det samme resultat, hvilket betyder, at vores varmeudgifter bliver højere. For ikke at nævne faktummet at et køligt, fugtigt og trækfyldt hjem ikke er særlig behageligt.

Hvis vi ser på de små tricks til isolering, kan vi reducere vores varmeregning betydeligt og gøre vores hjem til et hyggeligere og varmere sted at bo i de kolde vintermåneder. Du vil ikke tro, hvor stor en forskel det kan gøre!

Er der varmeisolerende gardiner foran vinduerne?

Gardinvægge-300x150

Vi tænker primært på gardiner som et dekorativt element i hjemmet, men de har også praktiske anvendelser. Ud over at begrænse udsynet udefra (hvilket ikke er en uvæsentlig faktor, f.eks. for vinduer på gadefronten), kan det også være med til at holde kulden ude og varmen inde, f.eks. i et utæt vindue, der ikke er særlig modern.

Det gælder især, hvis du vælger et særligt isolerende gardin til dine vinduer: Det er tykke, tætte vævninger, som ikke tillader luften at strømme let. Hvis du er træt af træk omkring vinduerne i dit hjem, kan du udskifte dine mørklægningsgardiner med termogardiner! Gardinerne kan også være en god idé som dørgardin foran en ældre dør med dårlig varmeisolering.

Lukke mellem vinduer og under døre

Tidligere var løsningen på at isolere vinduerne bedre at bruge dobbelte vinduer. Det kan opfattes som to vinduer i en kasse med et lille mellemrum mellem dem. I dette rum kunne du så sætte specialdesignede trækspjæld ind, som fangede den kolde luft, der kom ind, så der kunne komme betydeligt mindre af den ind i hjemmet.

Der findes også trækspærrer, som kan placeres under dørene, hvis der er et hul under døren, hvor kulden kan trænge ind. På den måde kan du stadig bruge døren uden problemer, men huset bliver stadig varmere.

Akustiske tæpper til gulvet

Kommer kulden nedefra? En enkel og stilfuld løsning er at lægge et tæppe på gulvet, så tykt som muligt! Du tror det måske ikke, men det gør en stor forskel. Ud over at det er mere behageligt at gå på et gulvtæppe end på et koldt gulv, kan det faktisk fange en del af den kulde, der stråler fra gulvet. Jo tykkere et lydabsorberende eller isolerende tæppe er, jo bedre er det egnet til dette formål – og det kan virkelig pynte i dit hjem, hvis du tilpasser dets farve og mønster med resten af hjemmets tekstiler.

Funktionalitet og design på samme tid

Termogardiner og akustske tæpper fås i forskellige farver og mønstre. Så der er ingen grund til at gå på kompromis: dit isolerede hjem kan også være smukt! Farveharmoni er meget vigtig. Hvis gardinerne og gulvtæppet passer godt sammen, giver det et super koncept. Denne effekt kan forstærkes med pyntepuder i lignende farver for at skabe et harmonisk look.

Hvis en komplet energiforbedring ikke er en mulighed, kan små tricks som disse være med til at forbedre isoleringen af dit hus i de kolde vintermåneder. Det vil også gøre en forskel for dine varmeregninger og din komfort.

DK

Kategorier: Blog