Hvad hvis valget blev bestemt af, hvordan modellen du overvejede at vælge, klarede sig med hensyn til lydabsorption? Virker det som en mærkelig idé? Men det er en beslutning, der kan medføre nogle meget positive ændringer. Selv musik- eller hjemmebiografsystemer lyder meget bedre i et rum med et akustik-tæppe under fødderne. For ikke at nævne faktummet at designudseendet er lige så meget en garanti som den omgivende æstetiske udstråling. Så det er værd at bruge lidt tid på akustiske variationer, da fordelene de tilføjer rummet kan forbedre livskvaliteten betydeligt. Hvorfor?

For støjforurening er en af vor tids usynlige, men meget håndgribelige “sygdomme”. Koncentrationsnedsættelse, tilsyneladende årsagsløs træthed, delvis eller helt manglende koncentration kan alle tilskrives støjforureningen og det samme gælder for tidligt høretab. Det er altså ikke et spil, men det er en positiv nyhed, at lydabsorptionen kan forbedres ved hjælp af tekstiler til hjemmet.

Berør problemet med ekko for de fleste?

akustisk ekko

Ja, men mange mennesker er ikke klar over det. Sandheden er, at parket-, linoleum- eller klinkegulve mildest talt er dårlige lydabsorbere, og de reflekterer desuden hver eneste lyd koncentreret i én retning. Den resulterende efterklang forringer lydkvaliteten betydeligt. Det kan virke mærkeligt og utroligt i første omgang, men det er værd at tro på resultaterne af forskning og undersøgelser. Og de har klart vist at det er et reelt problem, en udfordring for den moderne tidsalder.

Og det er her, at akustiske tæpper kommer ind i billedet takket være deres lydabsorberende materiale, som isolerer lyden. Så enkelt er det, men det er også et fantastisk princip. Og listen over positive ting slutter ikke her, da disse tæpper ser godt ud på stort set alle typer gulve. Det er ligegyldigt, om din stue blev lagt med parket eller fliser. Det gør ingen forskel. Det er et tekstil der med garanti vil bidrage til rummets harmoni og udstråling. Det kan være en værdifuld og nyttig tilføjelse til ethvert hjem, for ikke at nævne dets bidrag til lydabsorption.

Er der en forskel i forhold til traditionelle gulvtæpper?

Hvordan adskiller sig disse tæpper fra de traditionelle alternativer? Først og fremmest er de tætvævede og flerlagede, men de fås også i et bredt udvalg af farver og størrelser, så der er ikke plads til kompromisser i udvælgelsesprocessen. Det er naturligvis tilrådeligt at skræddersy investeringen til rummets parametre. Et tæppe, der er for stort i størrelsen kan nogle gange virke malplaceret i et lille rum, selv om det handler om stuen. Det er med andre ord et spørgsmål om balance, men man kan sige, at det absolut er en god strategi at holde øje med og bevare sunde balance.

Som nævnt forstås mangfoldighed i lydabsorptionsmodeller både bogstaveligt og figurativt. Alternativer i en regnbue af farver kan trods alt også være dekorative tilføjelser til et rum. Faktisk vil enhver der ikke er bekendt med akustiske tekstiler, ikke bemærke tæppets multifunktionalitet, men kun dets skønhed. I sådanne tilfælde er det værd at fremhæve hvilken typ af tæppe der er blevet rost for sit udseende fx når vi har gæster. Det er garanteret et hit hos alle!

Hvad er dets vigtigste kendetegn?

Selv om vi allerede har diskuteret ovenfor, hvad der gør akustik tæpper til en stjerne derhjemme, er der her en opsummering. Når man kigger den igennem, er det tydeligt at se, hvorfor så mange mennesker elsker disse produkter.

lydisoleret pude

De er kendetegnet ved høj tæthed og flerlagskonstruktion. Tilstedeværelsen af disse to egenskaber fører logisk set til en betydelig lydabsorberende egenskab. Disse tæpper er ikke-brændbare, så selv rygning er tilladt i vores omgivelser, hvis det er individuelt relevant. Samtidig er de lette og enkle at rengøre, dvs. alle disse positive parametre påvirker ikke, at de er lette at gøre pletfri.

Disse modeller reducerer ikke kun støjforurening, men “absorberer” også kakofonien af fodtrin og talelyde. Desuden giver de en helt anden lyd til dit hi-fi- eller hjemmebiografsystem. Hvorfor? Fordi rummets akustik forbedres betydeligt, så nyttige lyde kan høres meget tydeligere.

Så selv om det er muligt at leve uden et akustisk, lydabsorberende tæppe, er det faktisk ikke det værd. Fordi der er ingen stue, hvor de ovennævnte fordele ikke er attraktive og ønskelige. Og samtidig behøver du ikke at give afkald på et stilfuldt, trendy, farverigt og karakterfuldt look, for det er vigtigt at huske, at tæpper kan klæde rummet. Og ikke kun med gode resultater. Faktisk kan den rigtige størrelse, det rigtige mønster og den rigtige udstråling skabe et helt nyt miljø og fuldstændig forandre stuens udseende. For ud over det kan absorbere lyd, er det også nummer et i at udtrykke stil!
DK

Similar Posts