IK Multimedia iLoud Micro aktiv studiemonitor anmeldelse

Det italienske firma IK Multimedia har de seneste år udvidet sit sortiment med synthesizere, trommemaskiner og studiemonitorer. Af de to er den større IK Multimedia iLoud MTM en mellemtone-nærskærm, der fokuserer på nøjagtig lydgengivelse og neutral lyd. Vi har tidligere testet iLoud MTM studiemonitoren.

Funktioner i IK Multimedia iLoud Micro

IK-Multimedia-iLoud-Mico-studio-monitor-test

MTM’er har også en lillebror; IK Multimedia iLoud Micro Monitor. Denne model har to mindre aktive højttalere, hver med en 3 ”subwoofer og en ¾” diskanthøjttaler, samt en frontpanel subwooferport og en kalibrerings-EQ. En stereo RCA og en 1/8” TRS stereoindgang er tilgængelige for tilslutning. Du kan også streame musik eller en film med en Bluetooth-forbindelse.

Monitor Micro iLoud sul retro

MTM iLoud-skærme er meget populære. Den mindre størrelse af iLoud Micro vil sandsynligvis målrette mod et andet marked på grund af manglen på Bluetooth-forbindelse og XLR- eller ¼ ”TS-indgange.
IK Multimedia iLoud Micro-skærme er virkelig små i størrelsen. XLR og ¼ ”TS jack-udgangene mangler, så for nogle forbindelser – vi var nødt til at få et separat kabel. Til grundlæggende afspilning af indhold, såsom at se en film, sluttede vi simpelthen vores bærbare computers hovedtelefonudgang til højttalerne, og du er klar til at begynde at se film.

Prøve

iLoud Micro Studio-skærmen adskiller sig fra MTM-højttaleren ved, at kun én strømforsyning driver begge højttalere. Det er sandsynligt, at der på grund af bærbarhed kommer både strøm og lyd til den ene højttaler, som så overfører lyden og kraften til den anden højttaler.

Uanset størrelsen på studierne kan vi placere højttalerne i begge retninger og er også udstyret med udfoldelige fødder, der gør det nemt at adskille fra skrivebordet eller hylden. Der er et mikrofonstativ-stik i bunden af ​​begge højttalere, så du kan endda lægge det helt væk fra bordet.

Det angivne frekvensområde er også bedre end gennemsnittet, mod 55 Hz-området. Kontakterne på bagsiden af ​​højttaleren giver mulighed for forskellige EQ-indstillinger, der passer til dit rum.

Kalibrerings-EQ-systemer alene er ikke nok til at forbedre rumakustikken. Vi har brug for akustiske lydabsorberende paneler og akustiske diffusorer til en ordentlig rumakustik. I studier er det endnu vigtigere, at den indspillede eller blandede musik er perfekt. Væggene og loftet reflekterer lyd, og kun paneler designet til akustiske formål kan bruges til at eliminere ekko.

IK Multimedia iLoud Micro-højttaleren er designet med behovene fra studie- og musikproduktionsproducenter i tankerne. Fra kalibrerings-EQ-programmet til koblingsfødderne; de hjælper dig med at skabe studiearbejde af høj kvalitet med praktiske løsninger. Vi anbefaler denne højttaler primært til mindre studier.

Takket være Bluetooth-forbindelsen kan du også bruge streamingtjenester. Du kan se Netflix eller lytte til Spotify-playlister. De er også fremragende til at lave og mikse musikalske blandinger.
Desværre bliver højttalerne hurtigt overophedede. DSP bør regulere dette.

Design

Desværre kan højttalergitrene ikke fjernes. Selvom disse metalgitre bruges til at beskytte højttalerne, påvirker de lydkvaliteten negativt. Det er rigtigt, at en af ​​hovedfordelene ved iLoud Micro-studiemonitorer er bærbarhed, men det ville være bedre, hvis højttalergitrene kunne fjernes.

Der er en lille bølgeleder foran på diskanthøjttaleren. Diskanthøjttalerens placering forhindrer spredningen i de øverste områder i at blive for bred. Den smalle baffel eliminerer diffraktionsproblemer, hvilket også er nødvendigt, fordi diskanthøjttaleren er tæt nok på højttalerboksen.

Størrelse: 180mm x 195mm x 90mm, vægt: 1,7 kg. Frekvenstransmission: 45Hz til 22kHz.

Resumé

En af hovedfordelene ved denne aktive studiemonitor er dens bærbarhed, kompakte størrelse og Bluetooth-forbindelse. Takket være DSP-korrektion er selv lave områder tydelige. Vi anbefaler det primært til mindre studier.

Det er en ideel referencemonitor på grund af dens nøjagtige, dynamiske lyd. Den udsender lyde klart og jævnt, uanset din lytteposition. Godt valg til musikalske blandinger.

Negativer inkluderer manglen på XLR eller ¼ ”TS input og tidlig overophedning. EQ-indstillinger er ikke optimale. Højttalergrillen er ikke særlig æstetisk og forringer også lydkvaliteten en smule.

Skrevet af Róbert Polgár