IK Multimedia iLoud MTM studie monitor gennemgang

ILoud MTM er et ideelt valg for dem, der leder efter en kompakt studiehøjttaler til professionel blanding, eller for dem, der har lidt plads til at placere højttaleren. Lyder rig på detaljer, også fantastisk til hjemmestudier.

Funktioner i IK Multimedia iLoud MTM

multimedia-iloud-mtm-studio-monitor-kontrol-par-

Type: 2-vejs / 3 højttalere med to forstærkere, digitalt kontrolleret studiomonitor
LF -drev: 2 x 3,5 ”polypropylen, brugerdefineret centerhøjttaler
HF -drev: 1 ”lav forvrængning, bagkammer silke dome diskant
Akustisk design: DSP -tunet basrefleks
Antal forstærkere pr. Højttaler: 2
Forstærker type: Høj effektivitetsklasse D.
Samlet effekt: 100 W RMS
LF effekt: 70W RMS
HF effekt: 30W RMS
Crossover type: Lineær fase variabel sekvens
Krydsfrekvens: 3,1 kHz
Frekvensoverførsel: 50 Hz til 24 kHz +/- 2dB (40 Hz -6 dB hvis ikke egnet, -3 dB hvis cal)
Faserespons: Systemet forbliver sammenhængende inden for +/- 15 ° mellem 200 Hz og 20 kHz
Følsomhed for + 4dBu: 0dBu -signalet genererer 100 dB SPL ved 1 m
Følsomhed for -10dBV: 100 dB SPL @ 1 m for -11dBu signal
Maksimal SPL @ 1 m, afspilning af en højttaler på aksen: 103 dB fra 200 Hz sinusbølge, 95 dB på 100 Hz sinusbølge, 93 dB lyserød støj
Positionsindstilling: Manuelle kontakter til LF Extension, LF trim, HF trim, Skrivebordsposition
LF -udvidelse: switch Indstiller -3dB -punktet for frekvensresponsen ved 40, 50 eller 60 Hz
LF switch: Lav hylde, + 2dB eller -3dB fra 100 Hz ned
HF -switch: høj hylde, + 2dB eller -2dB fra 8 kHz og opefter
Skrivebordskontakt: -4dB ved 160 Hz og + 1dB ved 1,8 kHz
Kalibrering: Fuldautomatisk og indbygget digital kalibrering, mikrofon inkluderet
Målemikrofon: Cirkulær, Mems-baseret præcisionsmålemikrofon
Fuld DSP -kontrol
Stik: 1x kombineret XLR-1/4 ”TRS balanceret input; 1/8 ”TS ARC -mikrofonindgang, 1 type B USB (kun service), AC POWER -stik
Strømbehov: 90-240 V AC, automatisk rækkevidde, 50 eller 60 Hz, maksimalt 120 W forbrug

ILoud MTM er en kompakt, aktiv studie -skærm. Dens størrelse er 264x160x130mm, den vejer kun 2,5 kg. ILoud MTM har et lineariseringssystem, der giver ydeevneforbedring i realtid for fantastisk lyd. Det specielle design sikrer optimal, jævn lyd, hvilket er en af ​​grundbetingelserne for korrekt akustik. Med sine kompakte dimensioner passer den praktisk talt overalt. Gummisålen gør det muligt at placere højttaleren vandret. ILoud MTM kan vippes op til 20 grader, når den lægges på bordet.

Du kan vælge mellem tre kalibreringsindstillinger. IK’s proprietære ARC -kalibreringssystem bruger en målemikrofon til at kompensere for rumakustik.
Den har en samlet effekt på 100 W og et maksimalt lydtryk på 103 dB. Takket være den indbyggede DSP er lyden fra højttaleren naturlig og realistisk. Producerer solid bas.

Højttalerne ligner trevejsskærme, men har faktisk to-vejs / tre højttalerindstillinger, så den indeholder to centerhøjttalere og en diskant. Dette design giver en lyd, der minimerer øretræthed. Andre virksomheder, såsom Genelec og Pioneer, bruger også koaksialt design, hvor diskanten er placeret i midten af ​​subwooferen. Her er center subwoofere placeret på hver side af diskanten for at give et lignende design og effekt.

Subwoofere kaldes mellemtonerhøjttalere, så du tror måske, at subwoofere ikke er intense nok. I virkeligheden er de dog designet med en basforbedring på op til 40 Hz, og IK’s Physical Response Linearization (PRL) system bruges til at ”opnå et afbalanceret og bestemt lavpunkt”.

Automatisk kalibrering

IKM kan prale af, at højttalerne er helt flade, neutrale som respons, men faktisk kan frekvensresponsen justeres ved kalibrering, så den passer til rummet, så det betyder, at de leverer præcis, flad lyd uanset rummet.

Disse indstillinger er meget nemme at foretage på MTM studiemonitorer. Du skal blot tilslutte den medfølgende ARC -referencemikrofon til bagsiden af ​​højttalerne og placere den i den ønskede lytteposition. Hold knappen nede, og hver højttaler kalibrerer sig straks for at forsøge at give et svar, der kompenserer for rummets akustik. Processen tager mindre end 30 sekunder. For perfekt akustik er det absolut nødvendigt at akustisk behandle rummets vægge, især i tilfælde af et studie. Der kræves særlige lydabsorberende paneler og diffusorer specielt udviklet til akustiske formål. Kun med den rigtige studieakustik kan du producere lydmaterialer, der lyder ideelle i ethvert rum.

Lyd

høje mtm højttalere

Vi testede højttalerne i et meget lille hjemmestudie. Heldigvis var studiets akustik ideel, da akustiske lydabsorberende paneler i lædermembran og QRD -diffusorer blev placeret på væggene. De kompakte IK Multimedia-skærme lød behersket i forhold til bredden og dybden på de større, trevejs Dynaudio Core 59-skærme, selvom de perkussive dybder ikke manglede. Vi hørte omfattende lyde, silkebløde, stramme mellemtoner og kontrolleret bas. Sammenlignet med de meget billigere JBL’er er MTM’er meget mere bestemte i mellemklassen.

Dom

Dette lille par studie -skærme hængte slet ikke bagud i lyd i forhold til de større modeller. Dens størrelse gør det let at rumme det selv i meget små studier. Dens lyd er helt passende til studiearbejde, neutral nok. Lydfeltet er lidt mindre bredt end på større skærme, men det er ikke en stor ting. Basser blev kontrolleret. Ved hjælp af kalibreringssystemet kan vi yderligere optimere lyden. Samlet set er dette en fantastisk lille højttaler, som vi helhjertet anbefaler til alle.

Skrevet af Róbert Polgár