JAMO S 807 gulvstående højttaleranmeldelse

I 1966 begyndte Preben Jacobsen i en fiskerlandsby i Glyngøre, Danmark, at bygge snedkerhøjttalere i sit hønsehus. To år senere fik han selskab af sin svoger, Julius Mortensen. Jacobsen og Mortensen er grundlæggerne af JAMO. I 1978 havde virksomheden allerede produceret en million JAMO -højttalere.

JAMO S 807 funktioner

kritisk højttaler jamo-s-807

Frekvensovergang. 42Hz – 26kHz (+/- 3dB), følsomhed: 90dB, effekt: 100W / 200W, impedans: 8 Ohm, højttalerhus fremstillet af MDF, basrefleks -type højttaler, Dolby Atmos -lyd, 2 subwoofere i aluminiumpolymerfiber, dimensioner: 915 x 191 x 252 mm, vægt 11,8 kg. På grund af sin kompakte størrelse er det ikke et problem at placere.

Loftshøjttaler S-807

JAMO har kombineret stilfuldt udseende og kvalitetslyd under produktionen, selvom det udvendige design ikke falder ind under kategorien luksus eller premium. Højttalerhuset er fremstillet af MDF -plader og er belagt med mat folie, hvilket er fordelagtigt, fordi fingeraftryk ikke er synlige på det. Fås i sort, hvid eller valnød. Højttalerboksen har passende afstivere, de komponenter, der bruges til produktionen, er af høj kvalitet, og resonansdæmpningen blev også sikret inde i højttaleren. Takket være sin højde på kun 92 cm kan den let placeres i alle størrelser. Forvent ikke dobbelt forbindelse, men dette er ikke overraskende i denne prisklasse. Korrekt, prangende i udvendigt design, men det er ikke den smukkeste højttaler, vi har set.

hund s-807

Flade stålsåler er inkluderet for at sikre en ideel kobling, selvom de giver et ret industrielt udseende. Den passer rigtig godt ind som en stereohøjttaler, men hvis du tilslutter et Dolby Atmos -modul (S 8 ATM) til højttaleren, kan den også fungere som et hjemmebiografsystem. Der er 2 polyfiber subwoofere og 1 silke dome diskant i højttaleren. På forsiden af ​​højttaleren er en stor, oval-formet refleksblænde, så basstråling påvirkes ikke af, hvor langt du placerer højttalerne fra væggen. Højttalerne var udstyret med magnetisk monterbare stofgitre, der så temmelig ru og enkle ud. De udfører naturligvis den opgave, de var forberedt på. Højttaleren retter ikke lyden mod lytterens position, men opad, så vær også forsigtig, når du placerer den. Hvis vi ikke tager os af den akustiske behandling af vægge og loft, kan refleksioner fra det store, glatte og hårde overflade nedbryde lyden. Sørg derfor for at få akustiske paneler, der eliminerer lydfejl såsom ekko. Diffusorens frontpaneler er fremragende til dette formål og derudover ekstremt prangende boligindretning.

Lyd

En ca. Vi testede Jamo S 807 højttalerparret i en 18 kvadratmeter stor biograf og parrede det med en Denon AVR-S750 AV-modtager. Rummets akustik var ikke helt perfekt, selvom det vil være nødvendigt at placere lyddæmpende måtter på det hårde flisegulv for at lyde ordentligt. Vi lyttede også til en række forskellige musikstile og så film for at sætte S 807 på prøve i alle områder.

I 5.0 -konfigurationen fungerer disse højttalere primært godt i lokaler, der ikke er større end cirka 25 kvadratmeter, for i et større rum vil bassens rækkevidde og dybde være stærkt begrænset, uanset effekten af ​​den parrede AV -modtager. S807 -højttalerparret fungerede også godt til at skabe stereolyd og surround -effekter.

Højttaleren producerede forvrængningsfri ydeevne selv ved høje lydstyrker takket være stabile og robuste seler. Vi oplevede en dynamisk og realistisk lyd, høj- og mellemklassen lød bedst, basser var lidt svage, selvom deres dynamik var fin. Diskanten var undertiden unøjagtig, surroundlyden kunne have været mere detaljeret. Under vores musikalske test var instrumenterne lidt slørede, vokalpartierne lød subtile (måske for subtile). De svage dybder var mest mærkbare, når vi så en film, da vi så en eksplosiv, kollisionsscene. Hvis du kan lide vægskadende, virkelig kraftfuld bas, er det en god idé at få en subwoofer ud over Jamo S 807-højttalerparret.

Konklusion

Denne tovejs gulvstående højttaler til basrefleks fås til en overkommelig pris, men desværre betyder den lave pris også dårligere lydkvalitet i dette tilfælde. Designet af højttalerne er æstetisk tiltalende, med tilstrækkelige stivere, men halter stadig langt bagefter de dyrere højttalere i høj kvalitet i stil. Dens størrelse giver os mulighed for at rumme den i et mindre rum, og det anbefales endda at vælge denne model til værelser, der ikke er større end 25 kvadratmeter. Dynamikken og surroundlyden takket være Dolby Atmos -modulet var fine, men højderne viste sig undertiden at være unøjagtige.

De dybe er ekstremt svage, og vi var heller ikke tilfredse med detaljerne. Samlet set er Jamo S 807 -højttaleren ikke blevet vores favorit, og selvom prisen er overkommelig, er vi tilbageholdende med at anbefale denne type til dem, der leder efter perfekt lyd og ægte, dyb bas.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts