Vi har testet JBL 4349 studiemonitoren!

JBL har hovedkvarter i Northridge, Californien. JBL 4349 studiemonitorerne er kompakte i størrelsen. JBL 4349 studiemonitorerne er i stand til en klar, bestemt og dyb bas. 32 Hz basgengivelsen er ret lav, så der er ingen grund til at bruge en subwoofer.

Funktioner i JBL 4349

JBL 4349-studie-monitor-anmeldelse-e1638440050441

Dette er en tovejs, basrefleks studiemonitorhøjttaler, der kan placeres på et stativ eller en hylde. Anbefalet modtagereffekt: 25 – 200 WRMS. Frekvenstransmission: 32 Hz til 25 Hz, delefrekvens: 1,5 kHz, følsomhed: 91 dB. Nominel impedans: 8 Ohm.

De høj- og ultrahøjfrekvente dele kan også justeres uafhængigt ved hjælp af kontakterne på frontpanelet.

4349 subwoofer

300 mm subwooferen giver høj output med lav forvrængning. 75 mm lydspolen garanterer maksimalt output med minimal forvrængning.

jbl-indgange til studiemonitorer

Den har et dobbelt guldbelagt stik. Subwooferen er en 300 mm presset papirmembran med en støbt kurv, diskanthøjttaleren er JBLs patenterede D2415K dobbelt 38 mm højfrekvens kompressionshøjttaler.

Mål: 736,6 mm x 444,5 mm x 317,5 mm, vægt: 37,7 kg. Et separat stativ kan købes.

Design

Denne kompakte højttaler fås i valnød eller sort. De er ret tunge, så de er ikke så nemme at flytte. Huset er lavet af afstivede 25 mm tykke MDF plader. Den har en dobbelt refleksport foran. På grund af højtalerens størrelse passer den også komfortabelt med en 30 cm subwoofer, 2 reflekshuller og en horndiskant.

Der er et par ringmembraner lavet af 38 mm Teonex-polymer inde i enheden. Tværsnittet af membranen er V-formet, hvilket producenten siger, reducerer forvrængning.

Denne karakteristiske hornradiator er lavet af Sonoglass, et glasfiberbaseret kompositmateriale, og er designet til markant at øge forvrængningen forårsaget af et standardhorn.

Højttalerens stil er retro, virksomhedens klassiske blå baffel og gitter gør den genkendelig med det samme.

Prøve

Testen fandt sted i et mellemstort studie. Vi testede parret skærme med en NAD T758 V3-modtager. Nogle absorptionsplader med diffusorer blev placeret på studiets vægge, og dybtsugende hjørneelementer med membraner i hjørnerne gav den rette lyd. Baseret på vores målinger vil loftet endda have brug for nogle bredbåndsakustiske paneler for perfekt lyd.

Når du vælger højttalere, er en vigtig overvejelse, hvor og til hvilket formål du ønsker at bruge dem. Det er lige meget, hvilken type højttaler du vælger til dit studie eller dit hjemmebiografsystem. JBL 4349 er et godt valg i begge tilfælde.

JBL 4349 studiemonitoren var overraskende skarp og producerede dynamiske dybder. Vi hørte udvidede, klare højder. Vi fandt meget bedre lyd sammenlignet med de tidligere testede studiemonitorer. Det var præget af et bredt scenebillede, præcis og detaljeret produktion. Hans åbne, neutrale lyd var fantastisk. Hvis vi stadig skulle finde en fejl, ville vi nævne den lille sløring i de laveste områder, og manglen på fine detaljer og en stabil, klar lyd nogle steder, mens du lytter til klassisk musik.

Bassen lød så dynamisk, hurtig og kraftfuld, at vi slet ikke følte trangen til at få en separat subwoofer. Baslyde er dog ikke de største styrker ved denne højttaler. De mellemste og høje toner var klare og omfattende med fejlfri dynamik.

For optimal lyd skal du placere højttalerne i passende afstand fra væggen, hinanden og lyttepositionen. Det er en god idé at placere monitorerne på et stativ, for hvis du placerer dem på et møbel, et skab eller en bogreol, kan du stå over for et resonansproblem.

Dom

Disse kompakte højttalere tilbyder unik og uovertruffen klarhed, intens bas og dynamik. Den er perfekt ikke kun til studieovervågning, men også til et hjemmelydsystem eller musikalske fester. Du kan forvente realistisk, rummelig lyd, hvis du vælger JBL 4349.
Bassen er forbløffende perkussiv, man kan heller ikke klage over de mellemste og dybe lyde, de var dynamiske og klare. Højttalerboksen har et solidt, resonansfrit design.
Prisen kunne være lidt mere overkommelig.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts