JL Audio Gotham G213 V2 Subwoofer anmeldelse

Florida-baserede JL Audio-produkter er populære og velkendte blandt lyd- og hi-fi-entusiaster. Grundlagt i 1975 producerer dette amerikanske firma lyd- og hi-fi-udstyr til boliger og biler. De har modtaget adskillige priser og international anerkendelse, højttalerne, forstærkere og subwoofere er lavet med meget af deres egen udvikling, 14 amerikanske patenter er knyttet til mærket. Virksomheden foretrækker primært lukkede systemprodukter, forstærkerkredsen blev også udviklet af dem. De bruger teknologisk udvikling, der garanterer optimal drift og ydeevne for den aktive subwoofer.

En sådan udvikling er designet af en kurv, der også inkluderer et robust frontpanel eller endda DMA-teknologi, som styrer højttalermotorens funktion, nemlig ved at sikre, at membranen opretholder sin linearitet over hele bevægelsesområdet.

JL Audio Gotham G213 V2 model

Subwoofer JL-AUDIO-Gotham-G213V2

Det polerede MDF-hus i det aktive, lukkede system, frontudsendende G213 V2 subwoofer, er lavet med stabil, robust og holdbar teknologi. Der er en status-LED på frontpanelet, den har også automatiske luknings- og standbytilstande samt MOSFET-trin og LFE-indgang. Subwooferen har en diameter på 2×345 mm, og subwooferen måler 546 x 867 x 610 mm og vejer 163 kg! På grund af den enorme vægt er det værd at overveje, hvor subwooferen skal placeres, helst til større rum. Hyppig flytning og flytning er muligvis ikke mulig for en ekstra vægt.

højttaler gotham-231v2

Der er mange finjusteringsindstillinger på frontpanelet. Den fungerer med en “D” klasse forstærker med en effekt på 4500 Watt og en frekvens transmission mellem 19-112 Hz. Det er også udstyret med et IFC-strømkabel og selvfølgelig en fod, XLR-output kan også findes på det. Enheden er håndlavet, og højttaleren er beskyttet af et gitter. Målemikrofon hjælper med at foretage nøjagtige indstillinger, lavpasfilter og crossover-kontrolfunktioner er også tilgængelige, fasepolaritet og effekt kan også styres. Vi har også muligheden for EQ-indstillinger. Med hensyn til design er højttalerboksen elegant og meget smuk.

bagpanel gotham-213v2

Et 18-bånds rumoptimeringssystem hjælper med integration og opsætning. DAROs digitale rumoptimeringssystem har vist sig at være yderst nyttigt og udfører indstillinger med stor præcision. Subwooferen har også en ubalanceret RCA-indgang og Neutrik Combo XLR / TRS-balancerede baser. Huset er en massiv glasfiberkomposit i en blank sort og rustfrit stållegering. En driver med JL Audio-teknologi blev brugt til produktionen af subwooferen komplet med et nyt signalbehandlings-DSP-system.

Vi testede denne subwoofer med en enorm vægt og ydeevne!

Vi valgte højere rytmemusik for at teste subwooferen. Vi tog albummet ud af det klassiske rockband, Guns ’n Roses. Vi forbandt subwooferen med en Anthem-forstærker og Klipsch stationære højttalere.

jl-gotham kontrollpanel

Producerer en dynamisk, detaljeret, nuanceret og rumlig lyd, den utrolige klarhed og kraft, som denne subwoofer imponerede, var imponerende. Da det er meget stort, anbefales det på ingen måde til mindre eller mellemstore værelser. Dens udseende er derimod meget stilfuldt og elegant, så der er ingen grund til at skjule det. Kontrolleret, guidet bas sikrer maksimal lyd. Dynamikken var ganske enkelt imponerende, og selv når den er forbundet med flerkanalsystemer, er Gothams produktion unik. Dens kontroller og automatisk rumoptimering er vigtige og meget praktiske funktioner. Da det har meget seriøs ydelse, er det absolut nødvendigt at parre det med højttalere med samme effekt og kategori for at opnå den bedste ydelse. Denne reference subwoofer er også højt i forkant med hensyn til musik, men prisen er meget høj.

Rummet, hvor testen blev udført, var en stue på 38 kvadratmeter, akustikken blev forbedret ikke kun med lydabsorberende og diffusorelementer på vægge og loft, men også med de tykke, akustiske gardiner placeret foran vinduerne og glasdør for at optimere lyden.

Den mindre model

subwoofer jl-audio-fathom-f113-v2

JL Audio Fathom F113 V2 subwoofer blev også testet i en anden test. Ligesom Gotham-modellen har den en multi-bånds equalizer. Temaet for rumakustik er relateret til Schröder-frekvensen, som er forbundet til et overgangspunkt mellem 200 og 300 Hz, over hvilket der kan være meget refleksion i et rum, som kan bestemmes af akustiske målinger.

Over en bestemt frekvens kan lyden blive forvrænget af refleksioner. Dette skal bestemt håndteres, den bedste måde at håndtere det på er at bruge væg- og loftspaneler. Elektroniske eller digitale korrektioner er kun effektive, hvis de akustiske forhold i rummet er ideelle.

Fothams vægt og dimensioner er også mindre end Gothams vægt, så vi foretrækker denne type til mindre eller mellemstore værelser. Dens pris og ydeevne er også lavere end den tungere model. 3000 watt er kraften fra den indbyggede forstærker, den vejer 60 kg. Rammen er lavet af stift støbt aluminium og er fremstillet sammen med et stærkt magnetisk system. Stærke magnetiske systemer som dem, der findes i denne type, har tendens til at generere for meget varme, hvilket kan forårsage forvrængning eller funktionsfejl. For at undgå dette bruger JL Audio et kølesystem, der leverer kølig luft direkte fra åbningerne over toppladen til højttalerspolen, yderligere forbedret med radial krydsboringsteknologi, som ud over at forbedre varmeafledning og energistyring. det forbedrer også lydkvalitet og linearitet ved at minimere dynamiske parameterskift og kompressionstab.

Vi kunne opleve udvidede lave ender i hans lytning, med hensyn til dynamik foretrækker vi tydeligt at frembringe Gotham-modellen som vinder.

Skrevet af:

Róbert Polgár

Similar Posts