JTR Captivator RS1 lukkede anmeldelse af subwoofer

RS1 subwoofer

Hjemmebiograffans vil sandsynligvis være fortrolige med JTR-højttalere. Hvis du ønsker stærk bas, selv i den laveste del af det hørbare frekvensområde, er JTR-mærket det første, der kan opstå. Vi var også nysgerrige efter den imponerende basydelse, så vi valgte Captivator RS1 subwooferen som vores seneste testperson. Captivator RS1 er den mindste subwoofer, som JTR fremstiller, men det betyder ikke, at den er svag. Med en 2400 Watt forstærker falder denne model i kategorien “entry-level”, men alligevel meget kraftigere end lignende produkter fra de fleste andre subwooferproducenter.

JTR Captivator RS1 design

JTR-Captivator-RS1-subwoofer-Big-Pic.

Producenten lagde ikke for meget vægt på æstetisk udseende. Det betyder ikke, at det ser dårligt ud; tværtimod elskede vi dens enkelhed. Enkel, sort, aflang form med let afrundede kanter. Den matte sorte farve er designet til at være ikke-reflekterende i hjemmebiografrum. Takket være den ikke lille subwoofer, men den matte farve, kan den sandsynligvis forsvinde i hjørnerne af mange rum, især under dårlige lysforhold. En gitter dækker højttaleren, hvilket gør enheden endnu mindre iøjnefaldende.

Andre funktioner

JTR Captivator RS1 er en lukket subwoofer med en kraftfuld driver, en klasse D, optimeret DSP-forstærker, der er anbragt i et højttalerkabinet med optimal størrelse og repræsenterer masser af energi og kraft. For eksempel blev induktansstyring overvejet i drevets design. Induktans har længe været en fjende af linearitet i subwoofere. Induktans er spændingen skabt af en ændring i det elektromagnetiske felt under bevægelse af en lydspole. Det er det modsatte af den elektriske strøm, som forstærkeren transmitterer til spolen og derved reducerer udgangsspændingen, især i højere frekvensområder. Induktans bidrager også til graden af ​​bias. Dette er et alvorligt problem i virkelig robuste, store subwoofere, der indeholder mange stemmespoler, som i RS1. For at overvinde induktansen tilføjede JTR en kortslutningsring af 400 gram aluminium til motoren for at hjælpe med at reducere den inducerede spænding. Resultatet skal være et mere ensartet frekvensrespons med flere udgange i centerstrålefrekvenser og færre udgange over hele frekvensområdet.

Drivmotoren er bemærkelsesværdig med tre prestigefyldte magneter. Den er meget stærk og er fastgjort til en kurv af støbt aluminium. Keglen er en papir / kevlar-blanding med et ægte kulfiberstøvdæksel. Fastgjort til rammen er der et meget stort, skumbetræk, halvrulle. Drevet blev anbragt i et birkekrydsfinerskab. Birk er meget stærkere end den standard MDF, hvorfra de fleste dybdeskabe er fremstillet. Som et resultat kræves ikke så meget vægt, så sidepanelerne og afstivningerne ikke er så tykke som andre dybe kasser. Dette gør det meget nemmere at flytte RS1. Den interne afstivning består af et par paneler, der løber fra frontpladen til bagpanelet og forstærker frontpladen, der holder den faste styr. Indersiden af ​​kabinettet var foret med uld, som talerens designer, Jeff Parmanian, syntes at være et meget godt dæmpningsmateriale. Benene er stærke gummiringe og kan hjælpe med at dæmpe skabsvibrationer, når de placeres på gulvet. RCA og XLR, 12 Volt trigger stik findes på subwooferen.

Musik lytter

Album Milt-Jackson-Sacs-Groove

Testen blev udført i et mellemstort rum, hvor akustikken stadig havde brug for behandling. Vi anbefalede at placere basfælder i hjørnerne for ejeren. Den tilsluttede forstærker var en Pioneer SC-LX901. Vi begyndte at lytte til klassisk jazzmusik med sangen Milt Jackson-Bags Groove. Subwooferen leverede fremragende ydeevne, basområdet var klart og højt, vi hørte ingen forvrængninger. De dybe rystede på væggen, ligesom vi havde forventet.

Filmtest

Vi så filmen Shame fra 2012, instrueret af Steve McQueen, med Michael Fassbender i hovedrollen. Takket være Captivator-subwooferen bemærkede vi også detaljer fra filmen, der ikke havde været før. Vi fik en naturlig, realistisk lyd og et bredt scenebillede.

Dom
JTR-Captivator-RS1-Unterurteil

Den eneste virkelige ulempe ved Captivator RS1 er dens udseende. Det er ikke en meget flot subwoofer, men mange af købere af muskuløse, virkelig percussive subwoofere er ikke rigtig interesserede i æstetik. Dette er en enhed, der primært er beregnet til dedikerede hjemmebiografer og ikke nødvendigvis bringes i forgrunden. Hvis JTR skulle designe et mere dekorativt look, ville subwooferen være lidt dyrere. RS1 er en subwoofer, der ikke er gigantisk i størrelse, men som også tilbyder fremragende ydeevne. JTR kunne gøre et par ting for at gøre denne enhed meget mere æstetisk, såsom et buet højttalerskab, en blank eller ægte træoverflade. Dette ville medføre en prisforhøjelse, men i det mindste ville subwooferens udseende svare til dens maksimale ydeevne. Det ville gøre enheden mere attraktiv for mange flere kunder. Captivator RS1 er en højtydende subwoofer, der sætter enormt magt i et relativt lille hus.

En af de ting, der kan være en ulempe, er de høje omkostninger, men når man overvejer kvalitetskomponenterne og den maksimale ydeevne, er denne subwoofer prisen værd. Lad os nu tale om fordelene ved Captivator RS1. Først og fremmest er den ofte nævnte forestilling. Omfattende scenebillede, meget nøjagtig frekvensoverførsel, lav forvrængning, enorm udgangseffekt karakteriserer enheden. Få subwoofere tilbyder dette ydelsesniveau i en så lille størrelse.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts