JVC DLA-RS3000 hjemmebiografprojektor test

DLA-RS3000 er verdens første 8K hjemmebiografprojektor med en opløsning på 8192 x 4320, en ægte glaslinse med høj opløsning og 100 mm diameter med en aluminiumspids.

LCOS-teknologi

D-ILA eller Direct Drive Image Light Amplification er en teknologi udviklet af JVC, der giver uovertruffen billedkvalitet, naturlig farvegengivelse og klare og levende farver. Den første D-ILA-projektor blev lanceret i 1997, og siden da er denne avancerede teknologi blevet brugt, hvilket giver det klareste, skarpeste og mest nøjagtige billede. Dette er faktisk en flydende krystalteknologi, der adskiller sig meget fra flydende krystaldisplay i andre produkter, dvs. LCD-teknologi, fordi den flydende krystal, der anvendes i DLA-teknologi, er siliciumbaseret, LCOS-Liquid Crystal on Silicon-teknologi, der kombinerer fordelene ved LCD og DLP.

Billede af LCOS-teknologi.

I LCOS placeres den flydende krystal mellem en reflekterende bundplade og et lystransmitterende lag. Afhængigt af krystallens polarisering åbner eller lukker lysstien, der enten reflekterer eller ikke reflekterer fra spejloverfladen. En af de vigtigste fordele ved LCOS-teknologi er, at billedet, det producerer, er helt frit for pixelering, da denne teknologi giver en så høj opløsning, da afstanden mellem pixel er minimal. LCOS-billeder giver et mere naturligt og glattere look. Denne teknologi er baseret på tre chips, de tre basisfarver, grøn, blå og rød, projiceres samtidigt. Dette forbedrer farvemætning og undgår den irriterende regnbueeffekt af DLP’s roterende farvehjul. Den relativt korte lampelevetid og dyre lampeudskiftning kan kun være en ulempe ved LCOS-teknologien.

JVC DLA-RS3000-projektorfunktioner

JVC-DLA-RS3000-Negro-projektor

Den kraftige lampe på den native 4K D-ILA-projektor har en lysstyrke på 2200 lumen, det oprindelige kontrastforhold er 100000: 1, det er lavet af håndvalgte komponenter, der er 2 18 Gbps, HDCP 2.2-kompatible HDMI-indgange på enheden. Projektoren, HDR10 er kompatibel takket være funktionen Auto Tone-Mapping.

Mærket er DLA-RS3000

Forbedret Clear Motion Drive-funktion og flere Pixel Control-funktioner samt Low Latency Mode forbedrer billederne yderligere og reducerer forvrængning. Ny installationstilstand forenkler indstillingerne og husker 10 billedindstillinger. Det har også LAN, RS232, 12V Trigger-udgange og 3D-synkron udgang.

Det giver ægte 4K-opløsning og kan trofast gengive alle 8,8 millioner pixels i 4K-indhold. Anslået levetid for lampen i lav tilstand er 4500 timer. Selv i lav tilstand kan projektoren producere nok lys til en hjemmebiograf eller et auditorium.

rs-3000-projektor-8k_shift-teknik

JVC’s egen 8K Shift-teknologi konverterer cirka 0,5 pixels til pixels. Selvom den ikke kan modtage 8K-signaler og ikke er udstyret med HDMI 2.1-indgange, kan den konvertere 4K-indhold til 8K.

Funktioner og indstillinger

Den leverer ekstremt rige, livlige farver og kan ifølge producenten gengive 100% af DCI P3 (Color Gamut) farveområdet, selv når biograffilteret er tændt. Et ægte glasobjektiv giver et billede i høj opløsning med skarpt fokus på fuld skærm. Kombinationen af ​​Adaptive HDR Sound Map og Theatre Optimizer eliminerer problemet med mangel på lysstyrke, da denne funktion dynamisk måler lysstyrken på HDR10-indhold og automatisk justerer det til det bedste HD-billede. Kontrast og sorte niveauer er simpelthen perfekte.

Nævner en konkurrent, ville Sony VPL-VW915ES laserprojektor fremhæve den samme 4K-opløsning, men jVC med højere native kontrast og bedre optik er tilgængelig til en bedre pris. HR klarer sig også bedre, men Sony kræver næsten ingen vedligeholdelse, da den har en laserlampe. Vi ville helt klart tage JVC 8K-projektoren sejrrigt ud af konkurrencen, fordi den producerer fantastiske billeder, hovedsagelig takket være forbedret optik, der øger lysstyrke og kontrast, hvilket resulterer i meget mere realistisk, mere naturlig farvegengivelse.

Som et negativt kan kun nogle få små ting nævnes. Når enheden fungerer i fuld tilstand, har den vist sig at være lidt støjende. Lampens levetid er imidlertid begrænset, og lampeudskiftning kan være meget dyrt, eller det billede, der projiceres af projektoren, er begrænset.

til RS3000 kontrolpanel

Det er også kompatibelt med hybridlog-Gamma-enheden, det tilbyder trådløs transmission og et 6-akset matrixstyringssystem til 3D-visning. Yderligere indstillinger kan foretages ved hjælp af den automatiske kalibreringsfunktion, den valgfrie sensorprobe og software. Den lave forsinkelse forbedrer billedet og fremskynder betjeningen, hvilket reducerer spillet eller pc-billedforsinkelsen. Og Motion Enchants-teknologi reducerer sløring.

Kviksølvlampen har en effekt på 265 watt, elektrisk fokus og zoom og vejer 21,8 kg. Projektorens udseende er enkel, æstetisk medfører ingen innovation. Fjernbetjeningen har fået stil med standard JVC-projektorer, enkel, logisk gennemsigtig og nem at bruge.

Billedtest

Teststedet var et veludstyret hjemmebiografrum oprettet i kælderen i et familiehjem.

Projektoren projicerede skarpe billeder og levende farver, selv under lampelys, men da vi taler om en biograf, er total mørklægning mest ideel, som kan løses med tykke, tætvævede gardiner. Når du designer vores hjemmebiografrum, kan du overveje akustisk behandling af vægge og lofter med lydabsorberende og diffusorpaneler, der reducerer eventuelle refleksioner. Hvis vi dækker gulvoverfladerne med tykke, tætvævede tæpper, kan vi ikke kun opnå en hjemlig og behagelig effekt, men også forbedre akustikken med deres hjælp. Vi så 2010 The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Trader eventyrfilm i 3D. Projektoren leverede imponerende ydeevne, sort niveau og farver samt kontrasten var fejlfri med lidt støjende betjening. Dens placering og indstillinger var relativt hurtige og nemme at gøre uden nogen problemer.

Vores mening
Vores JVC-RS3000

JVCs førsteklasses hjemmebiografprojektor er markedets bedste projektor. Sammenlignet med laserprojektorer er ulempen, at lampens levetid er endelig, og lampeudskiftning ikke er billig sjov, laserprojektorer har stort set ingen vedligeholdelsesomkostninger, men kvaliteten af de projicerede billeder er lavere end en JVC D-ILA-projektor med ægte glaslinser eller ægte glasoptik. sammenlignet med. Sortniveauet, kontrasten og farverne er fejlfri og kan forbedres yderligere takket være fine justeringer. Det returnerer naturlige og realistiske farver og billeder, prisen er ret høj.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts