KEF Q350 højttaler anmeldelse

KEF Q350-højttalerne tilbyder fantastisk lyd og et slankt look til en konkurrencedygtig pris. Virksomheden blev etableret i 1961 i Storbritannien. Takket være patenter og løbende forbedringer er lyden og ydeevnen af KEF højttalere absolut overbevisende.

Nøglefunktioner af KEF Q350

Den anbefalede modtagereffekt er 15 til 120 watt, frekvenstransmissionen er 63 til 28.000 Hz, følsomheden er 87 dB, og impedansen er 8 Ohm. Diskanthøjttalerens diameter er 25 mm, subwooferen/centerhøjttaleren er 165 mm i diameter, og delefrekvensen er 2500 Hz.

Design

KEF Q350 højttaler anmeldelse

KEF Q350 er lavet af MDF med vinylbelægning. Dette er en 2-vejs bagreflekshøjttaler med forgyldte / nikkel stik. Mål: 210 x 358 x 306 mm, vægt: 7,6 kg

Ved første øjekast kan du se, hvor lækkert og moderne designet er i forhold til tidligere Q300-modeller. Kromlisten er forsvundet fra frontpladen og skiftet til magnetisk montering i stedet for hullerne til montering af gitre. Fås i to farver: sort eller hvid, sort eller sølv med Uni-Q-drev. Højttalergitter kan købes separat.

KEF Q350 højttalerne har et elegant og minimalistisk look. Der er ingen unødvendig dekoration på coveret, kun mærkets logo kan ses på toppen af ​​højttaleren. Desværre kan det børstede hus nemt blive beskadiget, så der skal udvises forsigtighed ved flytning og rengøring.
Den drive-lignende 25 mm ventilerede aluminium dome diskanthøjttaler er anbragt på et 16,5 cm aluminium mellemtone/basdrev. Diskanthøjttalerens karakteristiske bølgeleder hjælper med at fordele lyden jævnt.

Uni-Q-drevet er virksomhedens seneste udvikling fra KEFs højkvalitets Reference-serie. Dette drev inkluderer et rør designet til at reducere resonanser og give mere præcise, klarere lyde. Drevet er placeret på forsiden af ​​højttaleren, hvilket producenten siger, reducerer stående bølger, mens refleksporten er placeret på bagsiden af ​​højttaleren. Denne placering bruges også til at eliminere forvrængning for at producere dybere, klarere bas.

Den er designet til at forbedre kvaliteten af ​​høje frekvenser. Yderligere ændringer er også blevet foretaget til mellem-/baskegleformen for at reducere forvrængning.
Den tidligere model havde dobbelt kabling, hvilket også er ændret, og Q350 højttalerne har nu kun ét kabel. Vægbeslagene, der blev brugt på de gamle Q300’ere, er blevet fjernet for et pænere udseende.

Lydtest

KEF’erne leverede afbalanceret, klar lyd og intense baslyde. Øvelsen blev gennemført i et musiklokale i et nybygget familiehus. Der blev også taget højde for akustiske aspekter under design og konstruktion af rummet, de mest moderne bygge- og isoleringsmaterialer og belægninger blev brugt. Efter at have møbleret rummet var det selvfølgelig nødvendigt at bruge specielle akustiske produkter for det perfekte resultat. Lyddæmpende paneler og diffusorer blev placeret på væggene, og en tyk, tætvævet lyddæmpende måtte blev lagt på gulvet.

Bruger du et rum primært til at lytte til stereomusik, som i dette tilfælde, skal du under den akustiske behandling passe på ikke at overdæmpe rummet! For at undgå dette skal du overlade driften af ​​rummet til en akustisk specialist.

Da vi testede højttalerne, var vi ret overraskede over, hvor intense dybder KEF Q350 var i stand til. Vi oplevede rige, karakteristiske lyde, en omfattende scenescene i enhver musikstil. Lyden fra højttalerne fyldte rummet, vi kunne høre en luftig, åben lyd. De høje områder lød også fejlfrit, smukt og fast. Selv i højere musikstile forblev diskanten jævn.

For nogle af sangene følte vi, at KEF kunne være mere dynamisk, da højttalerproduktionen nogle gange virkede alt for subtil. Lyden blev ikke forvrænget ved højere lydstyrker, og detaljerne forblev. Desuden var den sofistikerede lyd fra højttalerne mindre behagelig ved lavere lydstyrker.

Vi parrede højttalerparret med en Yamaha A-S301 stereoreceiver, som perfekt komplementerede lyden fra Q350 og gav et lille boost til lyden. Sørg også for, at højttalerne er placeret korrekt. På grund af den bagerste refleksport anbefales det generelt ikke at placere højttalerne direkte ved siden af ​​væggen. Med KEF Q350 har vi derimod fundet ud af, at det er værd at placere dem tæt på væggen (men bestemt ikke lige ved siden af ​​væggen!) For at gøre lyden lidt mere solid. De dybe blev dermed stærkere. (Men følelsen af ​​rum er lidt reduceret med denne placering.)

Konklusion

Sammenlignet med en stativhøjttaler er denne model i stand til virkelig seriøs ydeevne. Med sin sofistikerede, klare, detaljerede lyd, præcise, intense bas, fejlfri diskant og mellemtone, har den vundet vores anerkendelse. Vi var også helt tilfredse med rumfølelsen.

Vi ville dog have forventet en mere dynamisk optræden end nogle musikalske stilarter. Det ydre er rent, elegant, men desværre er coveret skrøbeligt. Bortset fra det er denne type en af ​​de bedste i mellemtonehøjttalerområdet, vi har testet.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts