Vi testede KRK Rokit 5 G4 studiemonitorer!

KRK-Rock-5-Gch-Studiomonitor

Lyden af KRK Rokit 5-seriens modeller var ikke perfekt, de var præget af for dybe og for høje højder. På den anden side afbalancerede G4 frekvenserne, og de tidligere fejl blev elimineret. Som en aktiv, nærbillede skærm er den ideel til studier og lydoptagelser.

Lad os vide Rokit 5 G4!

Den matte, sorte ansigt, firkantede højttaler vejer 4,9 kg. Den ikoniske sortgule farve ændrede sig ikke, den blev kun forbedret, den lyse gule farve blev erstattet af en blødere, mere behagelig gul nuance. I modsætning til tidligere modeller fik G4-højttaleren en Kevlar-subwoofer og tweeter, hvilket gjorde basen meget bedre. Den forreste basåbning er blevet større, hvilket også resulterer i en mere intens bas.

Stel Rokit-5-Iso

Huset har en solid, solid iso-skumpude i høj densitet i bunden, hvilket garanterer, at resonans minimeres. Placeringen af højttalerne betyder stadig meget. Det er også værd at overveje afstanden fra væggen, lyttepositionen og rummets akustik. Hvis vi lægger højttalerne i et lukket kabinet eller en hylde, kan vi forvente en vis resonans på trods af iso-skumbenene.

Hvis du vil have en virkelig effektiv løsning til at eliminere vibrationer, skal du placere en højttalerpude under højttalerne eller endda oven på dem. Granit- eller kalkstenpuder er bedst egnet til dette formål. Med deres anvendelse opnås næsten fuldstændig resonans, og derudover giver de endda et æstetisk udseende.

Akustisk behandling af vægge og lofter er meget vigtig i rum, men især i lydoptagelses- og miksstudier. Akustiske problemer forårsaget af ekko og vibrationer kan også med succes fjernes med korrekt behandling.

Rokit 5 ind- og udgange

Rokit 5-højttaleren har et frekvensrespons på 43Hz-40kHz og et maksimalt lydtrykniveau (SPL) på 104 decibel. Skærmen har en effekt på 55 watt. Kombineret TRS, XLR-stik understøtter afbalanceret lyd. Intet RCA-stik. Bagsiden af højttaleren har en LCD-skærm i stedet for mange kontroller, og kodningen er meget lettere takket være DSP-systemet. Brandlogoet er blevet baggrundsbelyst for at indikere standbytilstand.

Klasse “D” forstærker

For højttalere med en klasse “D” forstærker er tabet meget lille. For klasse “D” forstærkere er lydfrekvensindgangssignalerne kodet som pulsbreddemodulerede (PWM) signaler og styrer enheder med høj effekt mellem åbnings- og lukningssignalniveauerne, så de kun absorberer strøm under signalovergangene. Disse typer forstærkere er meget effektive, og tabet er ubetydeligt.

KRK lydværktøjer

KRK-Audio-Tools applikation

25 forskellige EQ-indstillinger er mulige, applikationen KRK Audio Tools kan bruges til at placere og indstille skærmen. Højttaleren kan installeres og styres på iOS- og Android-enheder. Spectrum RTR måler og kontrollerer frekvensområdet for de indgående lydsignaler, niveaumåleren kalibrerer skærmniveauet, EQ-anbefaling bestemmer, hvilken EQ-indstilling der er bedst for rummet, og Monitor Align indstiller skærmens retning.

Rumkorrektionsprogrammer er meget nyttige, hvis akustikken i rummet er tilstrækkelig, for med minimale korrektioner kan vi gøre lyden fra højttalerne næsten perfekt. Ud over dårlig akustik har disse programmer tendens til kun at nedbryde lyden, da akustiske fejl opfattes som lydtryksfejl og stoppes i stedet for det virkelige problem.

Lytningstest

Rokit 5 G4 tovejs-monitoren blev testet i et lydstudie. Hjemmestudiet ejes af en lydtekniker, der for det meste er involveret i lydblanding. Studiens akustik var absolut optimal, så der var ikke noget problem med det.

Vi lyttede først til David Guetta og Sias hit-sang, Let’s Love. KRK udførte meget overbevisende med percussive, forvrængningsfri dybe lyde, og mellemklassen var også til stede klart og smukt. Både vokalen og de instrumentale dele var klare, vi var også tilfredse med de lave frekvenser.

Derefter blev antallet af Ofenbach: Head Shoulders Knees & Toes spillet. Basserne var fejlfri, så kraftige, at du ikke engang havde brug for en subwoofer ved siden af ​​skærmene. Vi opdagede nogle unøjagtigheder ved de høje toner og fandt også noget at kaste i detaljer, scenebilledet kunne have været bredere, men da dette er nærbillede, er dette ikke noget problem. Det er også muligt at lytte i lang tid uden træthed i øret, hvilket er et meget vigtigt aspekt i studierne.

Konklusion

Vi havde et positivt indtryk af Rokit 5 G4 studiemonitoren, fejlene fra de tidligere modeller blev med succes rettet, bassen var perfekt takket være Kevlar subwoofere og større basblænde, diskanten var ikke fejlfri, scenebilledet kunne være bredere, men som lukkede højttalere alvorlige problemer. I studios anbefaler vi det som en referencemonitor, da det også er velegnet til langvarig lytning uden at forårsage træthed i øret. EQ-indstillingerne, LCD-skærmen er innovationer, som vi stærkt anbefaler.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts