Vi har testet KRK Rokit V8 S4 aktiv studiemonitor!

Den overvåger KRK-Rokit-V8-C4 studiet

Vi tog til Fót i Pest County for to uger siden, hvor vi testede de aktive højttalere på KRK Rokit V8 S4 i et familiehus. István, vores klient, har spillet musik, basguitar i mange år, og de optræder regelmæssigt med hans band. Der blev oprettet et hjemmelydoptagelses- og miksstudie i et af værelserne i huset, der målte ca. 4 × 6 meter. Med vigtigheden af ​​akustik i tankerne dækkede amatørmusikeren også væggene og loftet med akustiske paneler, hvilket skabte en ideel lyd i studiet. Der blev udført akustiske målinger, og i overensstemmelse med resultaterne foreslog vi installation af lydabsorberende gardiner, der giver en løsning til at eliminere interferens langs vinduesoverfladerne, og som yderligere forbedrer rummets akustik.

KRK Rokit “V” -serien

“V” -serien fra det amerikanske firma består af studiemonitorer specielt designet til professionelle formål. Disse højttalere blev primært udviklet til lydoptagelse og lydblanding. V8 S4 er det største stykke i serien, der vejer 14,4 kg. Monitorens udseende kommer ikke så meget af en overraskelse sammenlignet med dens forgængere. Det sorte, plastbelagte hus er lavet af MDF-plader, hvilket garanterer en betydelig dæmpning af resonanser. EVA-skridsikker pude tjener også til at minimere resonans. Den lyse gule farve, der er karakteristisk for mærket, ændrede sig heller ikke med denne model. Der er ingen kontrolknapper på frontpanelet, kun det oplyste KRK-logo, som også er en præstationsindikator. På bagsiden er der en tænd / sluk-knap, indgangsstikket (Neutrik kombineret TRS / XLR-stik), indgangsfølsomhedskontrol, det oplyste logo / strømindikator på fronten kan også justeres med en kontakt, som også er placeret på bagsiden samt USB-porten og også 2 EQ-controllere.

krk v8

Den tovejs studiehøjttaler har en silke, Kevlar-komposit-diskanthøjttaler på 30 watt, og den vævede Kevlar-komposit-indrammede subwoofer i støbt aluminium har en effekt på 200 watt. Forstærkeren er klasse “D”, hvilket betyder meget god effektivitet, i stand til seriøs ydelse uden at kræve for meget afkøling. Højttalerfrekvensoverførslen er 29-24000 Hz (+/- 3 Db), lydtrykket er 118 dB.

Korrektion af equalizerrum

KRK Rokit V8 S4 studiemonitor er, som de fleste højttalere, udstyret med en EQ-funktion. Ved hjælp af Equalizer-rumkorrektion kan vi forbedre de ugunstige akustiske forhold i det givne rum. Under designet af KRK V8 testede ingeniører flere 100 akustiske indstillinger. V8 tilbyder i alt 49 forskellige EQ-lydtilstande, hvilket virkelig er enestående. Ikke desto mindre må vi sige, at EQ-funktionen ikke er allmægtig. Det er ikke i stand til at løse alle de akustiske problemer på grund af rummets detaljer! Vi understreger, at rummets akustik skal behandles med lydabsorberende og diffuse paneler, fordi EQ-korrektion alene ikke afhjælper de problemer, der er forårsaget af svær surroundlyd! Som supplement kan værelseskorrektion imidlertid være virkelig nyttigt.

Lydtest

Plakat k film Star Wars

Vi lyttede til soundtracket fra Star Wars, udført af Berlin Philharmonic. V8 producerede en klar, forståelig lyd, bassen lød intens, mellemklassen var subtilt til stede, ligesom den skulle være. Diskanten var også passende. De forskellige instrumenter var tydeligt godt adskilt fra hinanden, genkendelige. EQ-korrektionen var let at indstille, den kan spilles godt. Vi lyttede til David Guettas hit Let It Be Me efter det. Højttalernes ydeevne var også okay med denne sang. Vi kunne høre en detaljeret lyd. Den sofistikerede høring af lydeksperter kan undertiden vise sig at være lidt lav i baseffekt, så fans af dybe intervaller rådes også til at købe en separat subwoofer.

Lytningstesten fortsatte med en legendarisk musiker. Rytmerne i Mike Oldfields Shadow on the Wall sang lød glat, harmonisk, afbalanceret. Vi testede også, hvordan lyden af ​​V8-højttalere ændres, når de placeres på forskellige afstande. Som en højttaler nær marken virkede lydene lidt påtrængende, så det er bedre at placere dem i midten. (skræddersyet til lyttepositionen selvfølgelig.) I 2016 blev actionfilmen Jason Bourne med Matt Damon i hovedrollen vist på biografer. Spændingen i scenerne blev forstærket af den fremragende lyd. Vi oplevede kraftige dybe, klare dialoger og en følelse af plads.

Konklusion – hvor mange point vurderer vi Rokit V8?

KRK Rokit V8 S4 aktiv studiemonitor fås til en overkommelig pris. Alle områder lyder pænt, klart, og EQ har masser af justeringsmuligheder for at finjustere det. Der var ingen tegn på træthed i øret. Ulemper er, at vi finder vægten på 14,4 kg lidt tunge, skruerne og afbryderne er af dårlig kvalitet, og når vi bruger dem som en nærhøjttaler, følte vi os alt for “påtrængende” for nogle lyde. Baslyden lød bestemt, men til tider måske lidt svag. Under alle omstændigheder var vi tilfredse med højttalerne, vi anbefaler det også til studier eller hjemmebiografer. 4 ud af 5 point tildeles V8.