Billigste akustiske ideer til at designe et begynderstudie.

Enhver, der giver hovedet til at bygge et hjemmestudie, bør vide, at dette ikke er en simpel proces, og meget afhænger af designet. Ofte ligger løsningen der for vores øjne, men mange gange har vi en tendens til at komplicere tingene.

Lad os starte med det grundlæggende

Først og fremmest skal vi afklare, hvilken slags udstyr vi har til rådighed til at købe. Det er også vigtigt, at vi udnytter den plads, vi har til rådighed. Overfyldning med alle former for unødvendigt tilbehør kan hæmme dit arbejde senere. Så lad os tage et kig på, hvilke værktøjer vi absolut har brug for. Studiobygning er praktisk talt en proces, der kan udvides uendeligt.

Når vi har midlerne, er det op til os, hvordan og hvor længe vi vil gå med udvidelsen. Vi kan langsomt erstatte gamle ting med nyere, mere moderne og dyrere produkter, der gør vores arbejde nemmere og samtidig resulterer i bedre kvalitet.

Men hvor meget er det?

Den nedre grænse er lettere at tegne end den øverste, da den praktisk talt strækker sig til stjernehimlen og videre. Det nødvendige udstyr til et billigt, men godt hjemmestudie kan fås fra omkring 280-300 tusind HUF. Er vi hjemme på emnet, kan vi købe brugt værktøj af god kvalitet til en fornuftig pris, som vi senere kan udskifte alt efter vores behov og muligheder. Dette beløb kan virke som meget i starten, men omkostningerne ved at oprette professionelle studier er eksponentielt højere. Men vi kan også se på, at beløbet nævnt ovenfor ikke er mere end prisen på en god smartphone, så til gengæld kan vi smide et helt kæft hjemmestudie sammen.

Hvad skal der til for jobbet?

Det er måske ikke overraskende, men hele sjælen er givet af en kraftfuld computer. Det gode ved dette er, at de fleste af os allerede har sådan en maskine til rådighed, så det er ikke nødvendigvis en ekstra investering. Mac eller pc? Det betyder overhovedet ikke noget, da det på ingen måde er en afgørende faktor i fødslen af ​​kreationer i verdensklasse.

DAW (digital audio workstation) er også et uundværligt værktøj, hvorfra det er værd at vælge det, der er mest oplagt at håndtere. Det er ubrugeligt for professionelle ting, hvis vi ikke kan udnytte dets potentiale. Forresten var Cubase eller en størrelsesorden dyrere ProTools i baggrunden.

Selvom vores computer har et lydkort, vil den på ingen måde opfylde vores behov, da dens muligheder er ret begrænsede. Det giver også et billigere USB-interface, hvori f.eks. den har mikrofonforforstærker, phantom power, jack, XLR-indgang og selvfølgelig stereoudgang. Og du kan heller ikke gå glip af hovedtelefonudgangen.

Den gode nyhed er, at med teknologiens udvikling er prisen på en studiemikrofon faldet markant. Til gengæld for HUF 30-40 tusind kan vi allerede få kvalitetsversioner.

Derudover skal du bruge hovedtelefoner eller monitorhøjttalere, da du skal lytte til det færdige stykke. Med hensyn til mix er det lige meget, hvilken vi bruger, da det er værd at lytte til slutresultatet et andet sted (i en bil, på en hi-fi, et kendt stykke lyd osv.), fordi det er den eneste måde at få et samlet billede af, hvordan det lyder.

… Og her ankom vi til et andet væsentligt punkt i hjemmestudiet. Der har allerede været tale om enheder, men hvordan skal miljøet se ud?

Undersøgelse af akustisk akustisk måling

Pointen er akustik!

For forgæves er et dyrt instrument og kvalitetsudstyr, hvis akustikken i rummet er dårlig. Uanset hvor meget vi ofrer for det, vil selv en million stemmer lyde dårligt.

Vi får brug for materialer, som vi kan placere for at forhindre spredning af uønskede lyde. Det skal understreges, at termisk isolering ikke må forveksles med lydisolering.

Her kommer de billigste akustikløsninger!

DIY-løsninger er ekstremt omkostningseffektive i dette tilfælde. For eksempel kan vægmonterede paneler være lavet af stenuld, som vi kan bruge en træ- og metalramme til. Selvfølgelig kan vi få dem færdige, men i dette tilfælde må vi regne med højere omkostninger.

Vi skal ikke stoppe der, for vi har stadig meget at vælge imellem i forhold til lydabsorberende produkter. Sådan f.eks. det akustiske gardin eller tæppe. De reflekterer ikke, men absorberer lyd på grund af tekstilet med høj densitet. Jo tættere og tungere materiale de laver, jo mere lyd kan de absorbere. Brugen af ​​dem kan reducere ekkoet betydeligt, hvilket forvirrer lydniveauet og forringer lydens klarhed. Billigere løsninger inkluderer at stable en stor bunke tøj i hjørnerne. Kjolen har en høj vægtfylde.

Men du kan også bruge presset pap. Ikke hul. Vi sætter en bogreol fuld af bøger i reflekspunkterne. Spred om muligt et tæppe på døren. Placer under ingen omstændigheder tæpper på væggene! Vi skubber højttalerne så langt som muligt mod væggen. Rumfornemmelsen kan være reduceret, men lydtrykværdien vil blive væsentligt reduceret. Dette vil gøre lydoptagelsen mere jævn.

Det sidste trin er akustisk måling

I mangel af professionelle måleinstrumenter kunne vi stole på vores ører, men det er ikke den bedste løsning, for alles hørelse er subjektiv. Hvis det er muligt, skal du bruge en hvilken som helst mikrofon til objektiv måling. Gratis software til måling og korrektion kan findes på internettet. Pl REW rum EQ.

En specialist vil naturligvis tage mål på alle punkter i rummet og de lydabsorberende elementer placeres derefter. Vi kan derimod være ret glade for at forme omgivelserne, så lyden er lige på det punkt, hvor vi sidder, mens vi mixer.

Før du ofrer alle vores penge for vores hjemmestudie, skal du huske på, at musik ikke handler om dyre instrumenter og udstyr, da meget mere afhænger af din fantasi og kreativitet i forhold til slutresultatet.

Kategorier: Blog