Vi har testet LG HU810PW laserprojektor!

Projektor LG-HU810PW

LG HU810PW-projektoren har også to lasere. I dette tilfælde bruger de to lasere en grøn fosfor, LG-projektoren producerer ekstremt livagtige farver og et strålende skarpt billede takket være 4K DLP-chippen. Desværre skaber denne DLP-chip også et medium kontrastforhold, hvorfor HU810PW hænger bag de bedste hjemmebiografprojektorer, vi har undersøgt før.

Lad os se nærmere på projektoren.

UltraHD 4K-opløsning er en kæmpe fordel for projektoren, og alle detaljer i videoen er forbløffende. Denne projektor har en seriøs lysstyrke, der producerer cirka 1.500 lumen lys. Levende, smukke farver karakteriserer produktionen af ​​enheden. Ulempen ved 810 PW er, at den producerer gråtonesorte niveauer i forholdsvis medium kvalitet i mørke scener. Meget dyrere end bedre kontrast 4K-projektorer som Optoma UHD30. På grund af dette kan vi ikke anbefale LG HU810PW til alle i denne prisklasse, men hvis du vil have høj lysstyrke, livlige farver og detaljer, er det svært at finde en konkurrent til denne projektor. Projektoren er HDR, 4K-kompatibel, men desværre ikke 3D-kompatibel. Det tilbyder manuel zoom og også manuelle linseforskydningsfunktioner med en levetid på 20.000 timer specificeret af producenten.

HU810PW til højre

HU810PW gør et bedre job med HDR og 4K end de fleste “HDR” -projektorer, vi for nylig har testet. Ikke desto mindre er det vigtigt at huske på, at ingen projektorer kan producere et ægte HDR-billede. Som det er passende for en avanceret projektor, har 810PW både vandret og lodret linseskift. Zoom er også tilstrækkelig ved 1,6x. Huset er cirka dobbelt så stort som andre projektorer og er betydeligt tungere.

Laserprojektorsystem

LG HU810PW har to lasere, en blå og en rød laser. Ud over at producere alt det blå lys transmitterer den blå laser noget af sit lys til det grønne fosfor. Så lasere skaber ikke kun lys, men også farve. DLP-baserede projektorer adskiller normalt disse to funktioner, lampen genererer hvidt lys, og derefter får farvefiltre noget af lyset til skærmen, når det er nødvendigt. Farvehjul er ikke så effektive i første omgang, hvilket er en af ​​grundene til, at lasere fungerer godt i projektorer.

En anden fordel er, at lasere har en meget længere levetid end UHP-lamper. Levetiden på 810PW estimeres af producenten til at være op til 20.000 timer eller ca. 14 år, hvis den bruges i 4 timer om natten. Det tændes og slukkes meget hurtigere end de fleste lignende projektorer, hvilket er et andet godt punkt for denne projektor. Hvis du skulle tro, at lasere har brug for mindre køling og dermed færre blæsere end traditionelle glødeprojektorer, ville du tage fejl. Generelt er 810PW mere støjsvage end små, billige DLP-projektorer, men du kan stadig høre lyden fra blæseren.

810PW bagpanel

Det har også 3 HDMI-indgange, 2 USB-indgange, 1 optisk digital lydudgang, LAN-forbindelse og Wi-fi-forbindelse. PC-input-, RS-232- og 12 V-triggerforbindelser mangler dog. En baggrundsbelyst fjernbetjening er også inkluderet i projektoren.

To af LGs tre HDMI-indgange har også HDMI 2.1 med ALLM (Auto Low Latency Mode) og eARC. 810PW tilbyder også nogle indbyggede streamingapplikationer, men af en eller anden grund mangler det Netflix og HBO.

810PW fjernbetjening

810PW har en af de mest usædvanlige fjernbetjeninger, vi har prøvet på projektorer. Det svarer til fjernbetjeningen til LG TV, idet en bevægelsesfølsom markør vises på skærmen selv ved den mindste berøring.

Det tilbyder uendelige indstillinger, hvoraf mange er forvirrende. For eksempel er Adaptive Contrast og Dynamic Contrast placeret i to forskellige undermenuer adskilt fra standardkontrastindstillingerne.

Et meget mærkeligt problem, der ikke kan løses ved nogen indstilling, er den hårdeste synkron forsinkelse. Du kan indstille lydtimingen i menuen, men det gælder kun for projektorens egne interne højttalere. Hvis du bruger et eksternt højttalersystem, skal det have indstillingen lydsynkronisering.

Billedkvalitet

LG_HU810PW projektorobjektiv

LGs kontrastforhold er dårlig. Meget dårligt. Den meget billigere Optoma UHD30 har større dybde og er renere, skarpere. Kontrastforhold er den vigtigste faktor i den samlede billedkvalitet.

Men lysstyrke er ligeledes vigtig for projektorer. De to lasere såvel som fosforen gør det muligt for LG at skabe forbløffende rige og livlige farver.

Den største styrke ved DLP-teknologi er dens evne til at skabe et ekstremt skarpt billede uden sløring af bevægelse. Så hver rynke, hvert hår, hvert græsstrå, vises i langt større detaljer med større opløsninger. Optoma UHD30 er stort set tilstrækkelig i denne henseende, men LG virker generelt lidt skarpere. Så alt i alt ser LG HU810PW meget bedre ud, end du måske havde forventet, bortset fra dets medium kontrastforhold.

LG har en underlig funktion, som vi ikke har oplevet med andre laserbaserede projektorer. Teknisk kaldet speck, det ser ud til, at nogle pixels er lysere end andre.

Vi forsøgte konstant at forbedre sortniveauet. Kontrastforholdet er dårligt. LG har gjort alt for at dække over denne fejl, men med Texas Instruments DLP-teknologi er det alt, hvad de kan gøre.

Med lysere scener er 810PW i stand til virkelig smukke billeder. Men når det kommer til mørke scener, udvisker det stærke lys output hele billedet, hvilket ikke rigtig er en ideel løsning til at korrigere et svagt sortniveau.

Indstillinger

En anden ting, vi bemærkede, var at når vi ønsker at få et nøjagtigt billede, afhænger farvetemperaturen af ​​irisindstillingen. Det bliver mærkbart blåt ved lavere lysstyrke.

Du kan også foretage energibesparende indstillinger, lysstyrkeoptimeringer og dynamiske kontrastindstillinger på projektoren. Ved indstillingen Varm farvetemperatur, som er tættest på nøjagtigheden, manglede billedet grønt for lysere billeder, og der var for meget rødt til mørkere billeder. Farver med HD-indhold var generelt nøjagtige, hvor kun blå og magenta var lidt rødlige.

Lysstyrken var selvfølgelig fantastisk. Med HDR-indhold var det endnu lysere med en maksimal lysstyrke på 2600 lumen i den lyseste billedtilstand. I denne tilstand var billedet dog blå / grønligt.

Vores mening om LG HU810PW laserprojektor

Takket være de to lasere har denne projektor en fantastisk lysstyrke og producerer fantastiske farver. Desværre er kontrastforholdet ekstremt dårlig, sortniveauet er meget dårligt. Støjniveauet er lavt, men du kan stadig høre blæseren. Prisen er for høj sammenlignet med dens ydeevne sammenlignet med andre projektorer i en lignende kategori.

Når vi bygger hjemmebiografsystemer, skal vi ikke kun være opmærksomme på, hvilket mærke og kvalitet af lyd-, video- og hi-fi-produkter, vi køber, men vi skal også tage os af akustikken i biografrummet, hvis vi ønsker klar lyd. Akustiske lydabsorberende og diffusorpaneler, som kan placeres på væggene, er de mest egnede til forbedring af akustikken. I biografrummet kan du få en ægte biografoplevelse ved at placere akustiske, lydabsorberende mørklægningsgardiner foran vinduerne, så selv komplette mørklægninger kan realiseres.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts