Vi har testet Mackie CR3 studiomonitoren!

Det amerikanske audio- og hi-fi-selskab Mackie blev grundlagt i 1988 i Seattle. CR3 -modellen er en af de billige studie -skærme.

Hurtigt overblik over Mackie C3

Mackie-CR3-Studio skærmtest

Denne studiehøjttaler er et godt valg til optagelse af lyd, den gør et fremragende stykke arbejde i mindre studier. Kan også bruges til lydredigering og videoredigering. Den kan også tilsluttes et multimediesystem og er også velegnet til DJ -arbejde. Denne type er en af ​​de bedste priser på studiemonitorer på markedet i øjeblikket. Indgangene er placeret på forsiden af ​​højttaleren for lettere adgang, men på trods af sin kompakte størrelse er den i stand til seriøs lydstyrke.

Desværre har den imidlertid også ulemper, hvoraf den mest fremtrædende er måske fremstillingskvaliteten, der halter lidt bagefter andre, dyrere studie -skærme. Lydkvaliteten er ikke dårlig, men den er ikke den bedste i forhold til andre mærker af højttalere. Basser er ikke nok.

Andre oplysninger:

C3 studiehøjttaleren giver en professionel oplevelse, når den bruges i et lille studie. Højttalerne tilbyder en ekstremt bred frekvens. Frekvensen er mellem 80 Hz og 20 kHz. Dette er den ideelle frekvens for at sikre en optimal lydoplevelse. Højttaleren er placeret på forsiden af ​​højttalersystemet og har to inputporte på forsiden af ​​højttaleren. Dette gør det let at tilslutte højttalerne til en hovedtelefon eller anden enhed. Lydstyrkekontrollen på forsiden af ​​højttaleren fungerer også som en afbryderknap. Den oplyste strømring bruges til at angive højttalerens aktuelle strømstatus.

CR3 fungerer også som et højttalersystem, der kan tilsluttes både et multimediesystem og en smartphone. Disse højttalere er også gode til at se film og spille spil.

Overvejelser ved valg af studie -skærme

Studiomonitorer spiller en vigtig rolle i optagelse og behandling af lyd. Derfor er vi nødt til nøje at overveje, hvilken slags studiomonitor vi køber. Nogle studie skærme består af to højttalere, mens andre kun har en højttaler. Hvis du vil bruge det i et studie, er de to højttalere meget mere fordelagtige. Du bør også overveje de typer og mængder af input, der tilbydes af højttalerne. Der er studie skærme, der tilbyder en mere universel løsning. Dette udvider mulighederne for at overføre lydfiler via højttalere. Det er heller ikke en ubetydelig betragtning, hvor højttalerportene er placeret? Hvis alle portene er på bagsiden af ​​skærmen, kan det forårsage ubehag under brug. Inputindgange på frontpanelet er gode til at forbinde smartphones og hovedtelefoner.

Vi ser også på frekvensresponsområdet, der tilbydes af studiemonitorer for nøjagtighed og dynamik. Selvfølgelig er kvaliteten af ​​produktionen også vigtig. Bedre kvalitetsdesign betyder, at skærme holder længere.

Prøve

Mackie CR3 tilbyder ifølge producenten neutral lyd i høj kvalitet til en overkommelig pris. Den kompakte 3-tommer subwoofer er et godt valg til et lille studie eller til dem, der ikke har brug for eksploderende volumen og vægskadende bas. Denne studiomonitor er ideel til både begyndere og professionelle.

Under vores test testede vi Mackie C3 højttalerparret i et meget lille studie. Den akustiske håndtering af studiet gik ret godt, akustikken blev praktisk talt perfekt. Jo mindre et værelse, jo mere akustiske problemer kan vi støde på, hvis vi ikke forbedrer akustikken med lydabsorberende og diffusorpaneler. Alt var tænkt på i dette studie, så ekkoet blev elimineret, basområdet var ikke fremherskende, og lydproblemer på grund af overdæmpning takket være QRD-diffusorer blev også elimineret.

Lydkvalitet

Skab C3

Mellemtoner og toppe var faste og livlige, men bassen manglede desværre. I betragtning af skærmens størrelse er dette ikke overraskende. Hvis nogen insisterer på lave frekvenser, er det også tilrådeligt at investere i en subwoofer.

At sikre god, jævn, neutral lyd er afgørende for studie -skærme. C3 -højttalerne er i stand til at overraske volumen i forhold til deres størrelse. Klarheden var god på alle lydstyrkeniveauer, selvom den måske ikke er tilfredsstillende for dem med udskårne ører.

Design

Det udvendige design af Mackie CR3 er acceptabelt, men kan ikke sammenlignes med nogle af de dyrere skærme. De er robuste og tilbyder anstændig ydeevne, men deres udførelse efterlader noget at ønske, men til denne pris kan vi ikke forvente mere end det. Vi vil gerne påpege, at det er usandsynligt, at disse skærme vil tjene os i mange årtier …

CR3 -boksen er dækket af en mat vinylbelægning, den grønne farve omkring diskanten og subwooferen giver en behagelig, levende farve. Lydstyrkeknappen lyser konstant, heldigvis ikke for lys, så ikke forstyrrende selv i mørket.

specifikationer

Den 3-tommer subwoofer er fantastisk til at lytte i mindre studier eller nærliggende terræn. 80 Hz og 20 kHz (-3 dB) frekvensrespons giver dem mulighed for at tilbyde et godt frekvensområde for klar lyd. Ved 97 dB er de ret høje, især i betragtning af deres størrelse. Alle nødvendige kabler følger med højttalerne. Højttalerhuset er fremstillet i MDF og vejer godt 3,5 kg.

Tuning muligheder

Der er ingen indstillingsmulighed på Mackie CR3-X-højttalerne. Eventuelle ændringer af lydprofilen skal håndteres via lydsoftwaren.

Tilslutningsmuligheder

Cirkulær undersøgelse C3.

Fronten har også en hovedtelefonindgang og en AUX -indgang. Tilslut hurtigt din smartphone til fronten af ​​højttaleren, en bekvem løsning.

Bagsiden dækker både afbalancerede og ubalancerede forbindelsesmuligheder. Vælgerkontakterne til venstre og højre er også placeret her. (Desværre, baseret på brugeroplevelse, går disse to vælgerafbrydere ofte galt.) Disse gør det spiseligt at indstille, om hovedhøjttaleren er til venstre eller højre. Dette giver maksimal fleksibilitet i placeringen.

Dom

Der er ingen tvivl om, at disse højttalere lyder ganske anstændige og også har nogle smarte funktioner. Det er svært at finde en anden studiomonitor til denne pris, der tilbyder lige så meget som Mackie CR3 -skærme tilbyder.

Dens kompakte størrelse gør det let at placere det i små rum. Et lille rum behøver ikke en kæmpe højttaler for at fylde rummet. Men hvis det er et stort studie, er det bedre at få større studie -skærme. Lyd med små skærme kan straks gå tabt i et stort rum. Hvis du vil fylde rummet med et anstændigt volumen, skal du vælge en større skærm. Små skærme vil hurtigt mislykkes, hvis du lytter med maksimal lydstyrke i længere tid. Når du konfigurerer dit lydsystem, skal du også sørge for, at de fleste studie -skærme er designet til at lytte i nærliggende terræn. (Normalt inden for en meter.) Det betyder ikke, at studiomonitoren ikke kan producere seriøs volumen til at fylde et rum. Hvis du stadig vil have en bedre lydende højttaler, er et af de bedste alternativer KRK Rokit 5 G4 studiomonitor.

Desværre udmærker C3 studie -monitoren sig ikke i de dybere områder, så hvis du vil have perkussionsbas, vil du måske også have en subwoofer.

Skrevet af Róbert Polgár