Vi har prøvet Marantz NR-1200 stereomodtageren!

Marantz NR-1200 forstærker

Saul Bernard Marantz, musiker og fotograf, er tilknyttet Marantz-firmaet, der blev grundlagt i 1953, og som har gjort et ustoppeligt gennembrud på markedet for lydprodukter siden starten. For Marantz designingeniører er de vigtigste overvejelser fremragende lydkvalitet og brugen af komponenter af høj kvalitet. Den integrerede NR-1200 radioforstærker vejer 7,9 kg og har et yndefuldt, elegant design.

Funktioner:

NR-1200 sølv

Marantz forstærkeren har mange ekstra funktioner, der gør den næsten som en hjemmebiografenhed. Første gang du tænder, skal du straks oprette forbindelse til fjernsynet, skal du pege det væk fra fjernbetjeningen. Der er standardknapper på frontpanelet under det store display og store kontrolhjul på venstre og højre side af skærmen. På bagsiden kan du finde RCA, Ethernet, optiske og koaksiale indgange samt 4 par højttalerudgange.

Masser af funktioner!

Marantz bagvæg

Ud over de sædvanlige lydindgange har NR-1200 også 5 HDMI-indgange, der understøtter HDCP 2.3, 4K Ultra HD 60 Hz-video, 4: 4: 4 Pure Color sub-sampling, HLG, High Dynamic Range (HDR10) 21: 9 VIDEO, 3D og BT.2020 signal transmission også. Det understøtter også 24 bit / 192 kHz lydformat, DSD-kompatibelt, op til 2,8 eller 5,6 MHz opløsning. Blu-ray-afspillere, set-top-bokse og spilkonsoller kan også tilsluttes forstærkeren. ARC (Audio Return Channel) tillader også transmission af lyd fra tv’et og kræver kun 1 HDMI-kabel. Den blander surroundformater til 2 kanaler. Du kan også lytte til digitale radiostationer med de indbyggede DAB + -tunere. Takket være MM phono-indgangen kan vinylplader også afspilles, og Marantz’s HDAM phono-enhed giver klarere og mere detaljeret lyd. Med HEOS-modulet er der ingen hindring for musikstreaming via Spotify, Amazon-musik, Tidal eller endda Tuneln Internet Radio-tjenester.

NR-1200 fjernbetjening

Naturligvis bør Bluetooth, Wifi og Apple AirPlay 2-forbindelser ikke mangle i forstærkerens funktioner. Med Bluetooth Out kan du bevæge dig frit i stuen, mens du lytter til musik. Forskellige stemmestyringsfunktioner er også tilgængelige, såsom Amazon Alexa, Google Assistant eller Apple Siri.

Høj lydkvalitet, bredt dynamisk område

N ° 1200 - indvendigt

Optimerede DAC-kredsløb øger det dynamiske område og resulterer i et bedre signal / støj-forhold. Fremragende dele blev brugt til fremstilling af NR-1200. Med 75 watt (8 Ohm) effekt pr. Kanal producerer den lyd i endnu større rum. De symmetriske højre og venstre effektforstærkere er centralt drevne, så visse funktioner har uafhængige spoler, strømtransformatoren er adskilt fra forstærkerens kredsløb, forforstærkeren, det trådløse modul og frontpaneldisplayet, hvilket forbedrer kanalseparationen betydeligt, reducerer krydstale, opløsning og klarhed vil være bedre.

Lytningstest

Vi besøgte en bosættelse i Pest County i stuen i et familiehus, hvor rockmusikfan-ejere bad vores firma om at teste radioforstærkeren Nr-1200. Vi udførte også akustiske målinger her, baseret på hvilke vi anbefalede akustisk behandling af vægge og loft med lydabsorberende og diffusorpaneler, og det vil være absolut nødvendigt at placere basfælder i hjørnerne.

Vi startede musiktesten med koncertfilmen Bon Jovi: Live at Madison Square (2009). Vi parrede modtageren med Dali Epicon 8-højttalere. Det formidlede en præcis, skarp, klar, fuld lyd med en ekstremt bred vifte af dynamik. Virkeligheden af ​​virkeligheden var på den anden side ikke reel, vi følte ikke hvert øjeblik, at vi heller ville være i rækken af ​​koncertpublikummet. Dette er selvfølgelig ikke sådan en fejltagelse, især når man overvejer, at det ikke er en hjemmebiograf, men en radioforstærker, selvom den næsten er vildledende på grund af dens utallige funktioner.

Vi fortsatte med en anden koncertfilm. I 2007 udgav Nirvana-bandet en 66 minutters DVD kaldet Unplugged. Vi havde rene, fyldige lyde, en detaljeret og intens, luftig musikalsk oplevelse. Med livet oplevede vi det samme her som i tilfældet med Bon Jovi-koncerten, vi havde en vis følelse af mangel.

Vi valgte også musik fra Spotify og lyttede til Jason Derulos seneste hit: Take you Dancing. Der var ikke noget problem med lydenes klarhed, dynamik og detalje, men vi fandt, at det høje og det mellemste område var kedeligere, svagere end de havde brug for. Vi prøvede også dette med et andet streamet nummer og bemærkede det samme symptom.

Vi testede også den romantiske film Last Christmas. Filmen med Emilia Clarke i hovedrollen blev udgivet i 2019 i Blu-ray-kvalitet. Sammenlignet med det faktum, at NR-1200, en radioforstærker, kom som en positiv overraskelse med hensyn til filmens lyd. Dialogerne var klare og forståelige, vi var i stand til at få en flot og fuld lyd.

Sammenfattende

Med sine mange funktioner adskiller Marantz radioforstærker sig fra andre lignende forstærkere i kategorien. Både komponenterne og huset er af høj kvalitet, de optimerede kredsløb garanterer klar lyd og bred dynamik. Bortset fra et par mindre “symptomer” er denne lydenhed et absolut godt køb. På grund af sin gode pris og mange funktioner kan NR-1200 være en favorit for mange.

Similar Posts