Vi har testet Marantz PM7000N netværksstereomodtager!

Marantz-PM7000N

Marantz PM7000N stereomodtager er primært designet til afspilning af netværk. Metalhuset på 10,8 kg er ekstremt robust, hvilket minimerer resonanser. Dens udseende repræsenterer Marantz-mærket, det fås i klassisk elegante, sølv og sorte farver. (Ærligt talt virker det sædvanlige ydre allerede lidt kedeligt for os, måske er det tid for Marantz at bringe noget nyt inden for udvendigt design.)

Stik, indgange, udgange …

Fasad Marantz PM000N

Oplysningerne vises på en hvid LED-skærm på frontpanelet. Tænd / sluk, lydstyrke- og kildevælger, direkte inputvælgerknapper og hovedtelefonstik er placeret på frontpanelet sammen med andre standardknapper. Plastknapper ser ud til at være af lavere kvalitet. På bagsiden finder du Wifi- og Bluetooth-antenner, en Phono-indgang til afspilning af vinylplader og et antal stik og indgange. Den har 1 digital koaksial, 2 optiske, USB-A, Ethernet, 2 RCA-indgange, 2 Recorder In-Out-stik (til båndoptagere), 1 subwooferudgang.

Bagpanel Marantz PM7000N

Messinghøjttalerstikkene har fået en tyk nikkelbelægning, hvilket giver en meget stabil forbindelse. Producenten troede også, at det kunne parres med andre Marantz-lydenheder ved hjælp af fjernbetjeningsstikket. Desværre blev USB-asynkrone input udeladt af producenterne. Fjernbetjeningen er lavet af den sædvanlige langstrakte, rektangulære form, børstet plast.

Ydeevne

Messinghøjttalerstikkene har fået en tyk nikkelbelægning, hvilket giver en meget stabil forbindelse. Producenten troede også, at det kunne parres med andre Marantz-lydenheder ved hjælp af fjernbetjeningsstikket. Desværre blev USB-asynkrone input udeladt af producenterne. Fjernbetjeningen er lavet af den sædvanlige langstrakte, rektangulære form, børstet plast.  Ydeevne

Kigger ind i forstærkeren kan du se en voluminøs toroidetransformator, og køling leveres af store kølelegemer. Den er i stand til 2 × 60 Watt ved 8 Ohm og 2 × 80 Watt ved 4 Ohm. Asahi – Kasei AK4490 EQ DAC-chip er installeret, digitale stik og formater håndteres af Cirrus Logic CS4398. HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) kredsløb til Phono og forforstærkere garanterer fremragende lydkvalitet.

Marantz nuværende feedback

Marantz Current Feedback forstærkere minimerer negativ feedback, hvilket gør signalstien lettere, og takket være den høje baudrate kan du nyde fremragende lyd ved fuld båndbredde og også modstå højttalerbelastninger.

Musik er svaret!

Musikstreaming er også mulig med masser af muligheder: Tuneln, Internet Radio, Pandora, Spotify, SiriusXM, Amazon Prime Music, TIDAL plus AirPlay2, Bluetooth og HEOS. Marantz-stereoforstærkeren er i stand til at afkode ALAC-, FLAC-, WAV-filer i high definition-opløsning op til 24 bit / 192 kHz, DSD op til 2,88 MHz og 5,6 MHz. Du kan oprette forbindelse til netværket med Ethernet-kablet, og det er klar til idriftsættelse. Det kan endda styres fra en telefon ved hjælp af HEOS-applikationen. (hvilket ofte har vist sig at være bedre og glattere i forhold til fjernbetjeningen.)

Musik lytter test

Testen blev udført i en akustisk ideel stue på 25 kvadratmeter. Lydabsorberende og diffusorpaneler på stuevæggen sikrer optimal lyd. Basfælder er placeret i hjørnerne for at holde basen nede.

Vi begyndte at lytte til musik med Miley Cyrus ‘nuværende pophit Midnight Sky. Vi oplevede et bredt scenebillede, dynamisk lyd, og enheden leverede en afbalanceret ydelse. Vi fortsatte med sangen Swedish House Maffia Save the World. Forstærkeren producerede en klar og detaljeret ydeevne, selvom den laveste bas og top diskant virkede lidt dæmpet, lyder mellembassen og midttonen lidt fremtrædende. Endelig valgte vi en virkelig percussiv musikstil. Vi lyttede til Metallica-bandets live-koncert i 2019 i Manchester. Scenebilledet var igen voluminøst, instrumenterne var på plads, de lød adskillelige. I tilfælde af laveste og øvre rækkevidde har vi også oplevet en vis tilbageholdenhed, men dette kan kun forekomme for lydeksperter med hule ører. Vi mødtes med meget god dynamik og detaljer, vi var absolut tilfredse med stereolyden.

Vores mening

Marantz stereomodtageren anbefales til dem, der foretrækker afspilning af netværk. Dens slanke krop lavet af førsteklasses materialer sikrer resonansfri drift. Dens ydeevne er også tilstrækkelig, du kan ikke engang klage over lyden. Scenebilledet er bredt, lyden er dynamisk og rig på detaljer. Som kritik vil vi måske kun nævne den overdrevne “beskedenhed” i de to ekstreme provinser. Samlet set kunne vi prøve en dejlig lille enhed, der giver Marantz forstærkeren 4,5 ud af 5 point.