Vi testede Marantz SR6014 hjemmebiografforstærker!

Marantz SR6014

På anmodning af en af vores tidligere kunder, Gábor Szalai, målte vi og testede hans nyindkøbte forstærker. Da vi har foretaget akustisk måling og behandling på dette sted før, er der ikke noget problem med akustikken i hjemmebiografrummet, ved at placere den rigtige mængde og type akustiske paneler er lyden blevet virkelig ideel. Ejeren bad os om at hjælpe dig med at opsætte din nyindkøbte hjemmebiografforstærker. Så vi har målt, testet og nedenfor er vores eget, subjektive indtryk. (Naturligvis efter justeringer og placering baseret på instrumentmålinger.)

Vi kan sige, at vi stødte på et meget seriøst og professionelt værktøj. Ud over høj lydkvalitet kender denne enhed næsten alle nye video- og lydteknologier! Derfor er det svært at liste, hvad denne forstærker kan huske. Marantz har en 65-årig historie og er et stort mærke på markedet for premium-lydprodukter.

Det rene ydre dækker et stærkt interiør

Marantz-SR6014-9.2-hjemmebiograf-forstærker-interiør-560x632-1-266x300

Marantz SR6014 kassen skjuler et fremragende stykke udstyr. På trods af sin vægt på 12,7 kg har den et rigtig moderne, minimalistisk design. Dens cirkulære skærm er i midten med to store drejeknapper. Den højre knap bruges til at justere lydstyrken, mens den venstre knap bruges til at vælge input. Under den venstre knap er tænd / sluk-knappen, mens der i nærheden af den højre knap er en IR-sensor. Alle de andre knapper og frontforbindelserne er skjult bag den centrale åbning, der er placeret lige under det cirkulære display, så det generelle udseende af SR6014 er meget rent og ryddeligt. Det støver også knapper og forbindelser af, hvilket også er nyttigt.

Fjernbetjeningen

Hjemmebiograf-modtager-sølv-guld-300x225

Knappernes layout er meget godt, gennemsigtigt. Øverst er inputkilderne, i midten er der navigationsknapper og nogle smarte valgknapper og den nederste lydtilstandsknap. Et meget simpelt og praktisk layout, ingen problemer med at håndtere.

Indgange, indgange og indgange …
marantz--300x158

Bagsiden af SR6014 er, i modsætning til fronten, fuld af indgange, højttalerstik og udgange. Med undtagelse af den lille køleventilator er al ledig plads udnyttet fuldt ud. For nogle kan dette være lidt skræmmende, men hvis vi ser nærmere på, kan vi se, at alt er logisk og gennemsigtigt designet og mærket. Når det kommer til opsætning, inkluderer Marantz nøjagtige oplysninger, som du kan følge trin for trin på din tv-skærm, hvilket forenkler processen. Ud over de fem analoge og to digitale lydindgange har Marantz sr 6014 også en PHONO-indgang, der giver dig mulighed for at spille vinylplader.

Trådløs forbindelse

Den er også udstyret med et trådløst stik via en moderne enhed. Der er også en Bluetooth- eller Wifi-forbindelse. Den leverer lyd i høj kvalitet ved hjælp af HEOS eller Apple AirPlay 2 samt din smartphone eller anden enhed. Ved hjælp af disse metoder vil alle have adgang til deres yndlingsabonnement streaming musiktjenester, herunder Spotify, Apple Music og Tidal. Du kan gøre modtageren del af et lydsystem med flere enheder. Takket være Wi-Fi-forbindelsen er det også muligt at kontrollere SR6014’s stemme ved hjælp af Siri, Google Assistant eller Alexa.

Lydkvalitet

SR6014 understøtter en bred vifte af lydformater, fra den gamle Dolby Digital og DTS til den nyeste Dolby Atmos og DTS: X. Den understøtter både Dolby Surround og DTS Neural: X up-mix-teknologier, og de transformerer blandingen af simpel stereo takket være Phono-indgangen kan denne enhed også være et ideelt valg for vinylpladefans. Da beviset på budding ligger i spiseriet, valgte vi et par fra vinylpladesamlingen af ejeren, Gábor.

Vi lyttede først til et klassisk stykke musik, Beethovens Ode til glæde. Vi pumpede lydstyrken op og havde en behagelig overraskelse! Uden forvrængning kunne vi helt klart høre den store komponists arbejde. Vi følte os næsten i en koncertsal. Andet kom kongen af popmusik, Michael Jackson. Mens vi lyttede til sangen Bad, blev vi skuespillere i videoklippet. Vi oplevede en utrolig skarp, klar og levende musikoplevelse.

308-203x300

Men vi kunne heller ikke gå glip af biografen under testningen. Der var engang en Hollywood-film instrueret af Tarantino, selvfølgelig i Blue-ray-kvalitet. Marantz Sr6014 har også vist sig at være fejlfri i dette område. Han formidlede også perfekt finesser og detaljer i den musikalske taktik og lydeffekter. Denne fantastiske forstærker har faktisk fløjet os til Hollywood!

Marantz SR6014 anmeldelse

Marantz SR6014 er en AV-modtager designet til at være en central del af dit hjemmebiografsystem. Hvis vi kigger gennem bagpanelet, kan vi se, hvor meget det kan gøre. Den er udstyret med otte HDMI-indgange, der hver er i stand til 4K-videooptagelse med fuld HDCP 2.3-understøttelse. Der er også tre HDMI-udgange, hvoraf den ene har fuld eARC-funktionalitet. Højttalere med lav impedans leverer skarp, klar og harmonisk lyd. Audyssey MultEQ XT32 rumkalibrering sikrer, at værelserne er indstillet korrekt. Målemikrofonen, der følger med produktet, scanner hver højttalerudgang ved op til 8 målepunkter og opretter digitale filtre for at justere hver kanal til det ideelle frekvens- og varighedssvar. Audysessy Dynamic Volume korrigerer også irriterende lydhopper (såsom tv-reklamer).

Plus, der er højttalerterminalerne! De understøtter 9,2-kanals indstillinger med 3D-lyd (selvom det også kan køre et 5.1-kanal eller 7.2-kanals surroundsystem). Understøttet videoteknologi kender også de nyeste teknologier: IMAX Enhanced, Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS: X og DTS Virtual: X. Der er også en ALLM (Automatic Low Delay Mode) til Xbox One-spillere.

Marantz-AV-modtager-SR6014

Top super stereo ydeevne

Vi prøvede også Marantz SR6014 som stereomodtager. Vi forbandt et par højttalere, streamede en masse Apple Music-sange på AirPlay og lancerede. Vi havde en meget behagelig lytning til musik. Når du lytter til stereomusik, er SR6014 i stand til 110 watt pr. Kanal med en forvrængning på kun 0,08%.

Er Marantz SR6014 prisen værd?

Efter vores mening klart ja! Selvom vi har brug for at nå dybt ind i vores lommer, hvis vi vil gøre vores hjemmebiografsystem endnu mere professionelt og perfekt med denne enestående præstations- og kvalitetsforstærker.

Nogle tekniske funktioner – uden at kræve fuldstændigtighed:

3D-lyd (Dolby Atmos, DTS)

11-kanals signalbehandling

9,2-kanals AV-modtager

185 W forstærker pr. Kanal

Kan udvides til 11,2 kanaler

USB-lydindgang

Indbygget HEOS multirum

Marantz Remote App kontrol

Nem opsætning, kontrol, intelligent ECO-tilstand energibesparelse

Understøtter IMAX Enhanced, Dolby Atmos elevation virtualiseringsteknologi, DTS: X og DTS Virtual: X

Hver af de 8 HDMI-indgange har fuld HDCP 2.3-understøttelse, 3 HDMI-udgange, inklusive en eARC

Understøtter 4K / 60Hz videoer

5 analoge lydindgange, 2 digitale (optiske) lydindgange, PHONO-indgange (til afspilning af vinylplader)

Forgyldte højttalerstik

AM / FM-radio

Understøttelse af high-definition lydfiler, inklusive ALAC, FLAC og WAV tabsfri filer op til 24 bit / 192 kHz

Bluetooth, dual-band Wi-Fi

Understøttelse af lyd og multirum til streaming via HEOS og AirPlay 2

Understøtter Siri, Alexa og Google Assistant stemmestyring

LCD-skærm foran

44 x 16,1 x 38,8 cm, vægt 12,7 kg

Inkluderer fjernbetjening, radioantenne og Audyssey-mikrofon til kalibrering af højttaleren

Similar Posts