Vi har testet McIntosh MA 8900 stereo integreret forstærker!

Det amerikanske firma McIntosh blev grundlagt i 1949. Virksomheden har produceret lydprodukter af høj kvalitet lige siden. Denne gang var vi i stand til at prøve MA 8900.

Hovedtræk:

Forstærkeren på 34,1 kg har en 5-bånds equalizer, moderne switch- og kontrolteknologi og en klassisk McIntosh-stil. 2-kanalsenheden har en effekt på 200 watt pr. Kanal, en højttalerimpedans på 2,4,8 ohm, et frekvensrespons på 20 Hz – 20 kHz og en frekvensoverførsel på 10-100000 Hz.

McIntosh MA8900 forstærker

Det børstede hus i rustfrit stål og sortmalet stål er robust og stabilt, hvilket giver genklang og reducerer og garanterer en lang levetid. Den unikke sorte glasplade, kromovertrækket giver forstærkeren et rigtig attraktivt look. Der er en stor blå effektmåler på frontpanelet, som kan slukkes, hvis den viser sig at være for stærk. De drejelige knapper og det oplyste logo var også placeret på frontpanelet. På bagsiden kan du se guldbelagte højttalerstik, 6 digitale, 1 afbalanceret XLR, 6 asymmetriske RCA-kilder, 2 koaksiale, 2 optiske, 1 USB, MCT-dedikerede indgange. De koaksiale indgange understøtter 24-bit 192 kHz signaler, og USB-indgangen understøtter PCM alle signaler op til 32-bit, 384 kHz. Enheden har også en hovedtelefonforbindelse og RS232, IR, dataporte. Den analoge indgang kan modtage både magnetiske og bevægelige pladespillere.

Bagpanel MA8900

Indgangene kan bruges uafhængigt i forskellige konfigurationer, enhver kilde kan tilsluttes. Indgangssignalniveauet og tonen kan vælges for hver bypass-indgang. Fjernbetjeningen er godt designet, men baggrundslyset manglede i den.

Avanceret teknologi

Enorme transformatorer og autoformer med dobbelt output er placeret i midten af forstærkeren. McIntosh monografisk kølelegeme er ikke kun ansvarlig for afkøling, den har et meget godt varmeafledningsmateriale, hvortil en nyudviklet effektstadie halvleder er tilsluttet, forstærkeren har ikke brug for en opvarmningstid. Det transmitterer audiosignalet ved elektromagnetisk skift. Takket være DA1 Digital Audio Module kan enheden også håndtere mere moderne, opdaterede formater. DA1-modulet bruger en 8-kanals, 32-bit digital-til-analog konverter (DAC) Quad Balanced topologi til konverteringen.

McIntosh Autoformer

automatisk pre-tech mcintosh

Autoformatoren holder udgangstransistorer på det mest lineære driftsniveau og leverer strøm til enhver højttalers impedans. For andre forstærkere er outputtransistorer normalt forbundet direkte til højttalerne og kompenserer for ændringer i højttalerens modstand.

Det elektromagnetiske kredsløb resulterer i en lav kontaktmodstand, så stabil drift og minimal forvrængning kan forventes. I modsætning til andre mærker forhindrer McIntosh-teknologi røg, dyrehår, støv … osv. Eller korrosion i at beskadige forstærkeren. Designingeniørerne fra MA8900 har sørget for, at forstærkeren sikkert kan håndtere belastninger, der kan beskadige andre typer forstærkere.

Yderligere funktioner:

  • Power Guard-beskyttelsessystemet overvåger lydsignaler, hvis det registrerer forvrængning eller overbelastning, beskytter højttalerne.
  • Sentry Monitor beskytter mod kortslutning og beskytter outputtrinnet.
  • Hjemmebiograf Pass Thru gør det let at integrere i dit hjemmebiografsystem.
  • Hovedtelefon Crossfeed Director
  • Power Control styrer tilslutningen af ​​flere enheder som et system.
Vi testede det!

Et gammelt hus, ca. Vi testede McIntosh-forstærkeren i selskab med Dali Oberons stående højttalerpar og Dynaudio subwoofer i hans 21 kvadratmeter store stue. Lydabsorberende paneler blev anbragt på væggene i stuen, men baseret på vores akustiske målinger besluttede vi, at færre lydabsorberende paneler og flere diffusorpaneler ville være nødvendige for at skabe den ideelle akustik.

Vi så filmen Public Enemies, en berygtet amerikansk kriminel, som en start. Filmen blev lavet i 2009 med Johnny Depp i hovedrollen. Lyden af ​​den spændende biograf var levende, klar. Vi havde et bredt scenebillede og en rumlig oplevelse. Vi hørte afbalancerede mellem- og høje områder, mens dybden kunne have været mere intens. Subwooferen formåede i nogen grad at kompensere for dette, men desværre var basområdet stadig fejlfrit heller.

Vi lyttede til arbejdet fra den fantastiske komponist Hector Berlioz, The Overture to the Roman Carnival, så vi også kunne rapportere om forstærkerens musikalitet. Vi var tilfredse med dynamikken og klarheden, men vi fandt basen lidt svagere, end vi havde brug for. De finere detaljer går undertiden tabt. MA8900 er præget af neutralitet, hvilket ikke er noget problem, men vi hørte det lyde for fladt steder. Forkert akustik kan også have spillet en rolle i vores manglende evne til at finde McIntosh perfekt i alt. Rumligheden var dog fint.

Efterord

McIntosh-forstærkeren kan bruges i mange år takket være moderne udvikling, brugen af ​​solide materialer og kvalitetskomponenter og det modulære design. Mærket lægger også stor vægt på fremragende lyd. Det producerede rumlige, realistiske lyde, klar og forvrængningsfri ydeevne. Der var dog fejl, som vi skal nævne. Undertiden viste lyden sig for neutral, basområdet var ikke intens nok, og fine detaljer manglede. Fjernbetjeningen har ingen baggrundsbelysning, forstærkeren er for stor og tung, og det ville være rart at være i stand til at kontrollere subwoofer-crossoveren, og MACA-kapaciteten ville ikke skade DAC. Prisen er ret høj. Vi tilføjer 4,5 point ud af maksimalt 5 point.

Skrevet af Róbert Polgár